קונסרטה

scohen2k

New member
קונסרטה

שלום רב, שאלתי הינה בעניין קונסרטה 36 מ"ג. אני מעוניין לדעת מהם בדיוק השלבים של פעילות הכדור מרגע נטילתו ועד לרגע "יציאתו מהגוף". כלומר תוך כמה זמן הוא מתחיל להשפיע ומתי הוא מסיים את "עבודתו" ובנוסף האם ישנם חלקי זמן מרגע נטילתו בהם הוא משפיע יותר וחלקים בהם הוא משפיע פחות. תודה מראש על היחס והעזרה. סער.

קונצרטה../images/Emo184.gif

אתה מוזמן לקרוא על התרופה ודרך פעולתה בקישורי הפורום (מצורף קישור). מניסיוני עם התרופה, מאחר והיא משחררת 3 מנות, בהפרש של כ-4 שעות כמעט זו מזו, או מעט פחות. היא מתחילה לפעול בערך 20 דק' עד חצי שעה מנטילתה, יש מרווח זמן של ירידה קלה בהשפעה בין השחרור של שתי המנות האחרות. בדרך כלל מרגישים את הנפילות ברעב ו/או ירידה בקשב והריכוז, אך לא אצל כולם. יש סיבה לשאלותיך?

scohen2k

New member
ראשית תודה.

תודה על התשובה. בודאי שיש סיבה לשאלתי. לפני מספר ימים התחלתי לקחת קונצרטה 36 מ"ג (מיותר לציין שעברתי את כל התהליך הבדיקתי\רפואי\פסיכיאטרי) ואני מנסה להיות "קשוב לגוף" ולהבין איך בדיוק הכדור משפיע עלי. אכן אני מרגיש מעין נפילות מתח (אם אפשר לקרוא לזה כך) במהלך 12 השעות שהכדור אמור לעבוד אבל מהתרשמות ראשונית של כמעט שבוע הקונצרטה קצת חלשה בהשפעתה עלי בהשוואה לריטלין 10 מ"ג (אני מתיחס לעוצמת ההשפעה בזמן הפעילות ושם כרגע בצד את אורך הזמן של כל כדור) אבל אני בהחלט מקווה שזו תקופת הסתגלות ואז בעוד X ימים אני ארגיש את הכדור "חזק יותר" כמו שהרגשתי את הריטלין (מה דעתך? איך זה היה אצלך?). ושוב תודה על ההתיחסות. סער.

scohen2k

New member
שאלה נוספת

אני בן 28 ומשקלי הינו 90 ק"ג. האם מינון של קונצרטה 36 מ"ג תואם למשקלי? אני שואל עקב התחושה שהכדור קצת "חלש" (כפי שציינתי קודם) או שזה באמת דורש תקופת הסתגלות או משהו כזה?

05 מיכל

New member
בהחלט ייתכן שהוא קצת חלש

קונצרטה 36 מקביל לרטלין רגיל 10 מג', שזה מינון לילדים בבי"ס יסודי. שלושה מילדיי בגיל העשרה מקבלים רטלין, ושניים מהם מקבלים מינון יותר גבוה משלך. במשקלך מאוד הגיוני שאתה צריך יותר. בקש מהרופא רשות לנסות מינון יותר גבוה.

scohen2k

New member
../images/Emo140.gif תודה רבה

תודה רבה!!! אני מיד לוחץ על הלינק. שוב תודה.

נפילות מתח היו גם לי כפי שסיפרתי

בתגובתי הקודמת. לא מדובר בהסתגלות, כי אם כבר, הימים הראשונים מורגשים יותר ואם המינון נמוך, לאחר כשבוע תרגיש את השפעת התרופה פחות חזק. לדעתי כדאי לבקש מהרופא התאמת המינון. מינון של 10מ"ג מקבל בני בן ה-6 לדוגמא. לפי משקלך, המינון נמוך בהחלט ואין זה מפתיע כי אינך מרגיש את השפעת הכדור.

למעלה