קונוטציות שכאלה...

tinky2

New member
קונוטציות שכאלה...



 

A לוןA

New member
אחד השולטים?

יש לך/לה יותר מאחד?
למה לא מספרים לי שומדבר בבית הזה....
 
לי?

פפפ זה לא שלי

טוב לי עם שולט אחד מיוחד :)
&nbsp
באמת, מילא שולט שיש לו כמה נשלטות אני יכולה להבין.
אבל נשלטת עם כמה שולטים? איך אפשר לתמרן ביניהם... זה בטח מבלבל
 

A לוןA

New member
ממתי בדסמ הוא שיוויוני בעליל?

לא שאני פוסל זוג כזה או אחר של יחסים, אבל שולט אחד יכול לתת הוראות לכמה נשלטות, בעוד שנשלטת אחת תתקשה לקבל הוראות מכמה שולטים (אלא אם מציבים גבולות מאוד ברורים, והשליטה מוגבלת למפגשים בלבד, למשל)
נניח ששולט אחד נותן לה הוראה לאונן והשני נותן לה הוראה להימע מאוננות. היא תגיד לו- אני לא יכולה, השולט השני שלי אמר לי הפוך?
 

ExLibris499

New member
הנה לה עוד

"דת" שמבקשת לבסס את השליטה הגברית על נשים.
ולפני שתענה לי שאני טועה כי יש גם שולטות ואין פה עניין מגדרי, אני מבקשת שתבחן שתי נקודות חשובות:
1. ההיסטוריה של הבדס"מ - מתחילה ונובעת משליטה גברית
2. כמות השולטות באופן סטטיסטי לעומת כמות השולטים.
 

A לוןA

New member
נו, מילא

ראשית, בדסמ, בניגוד לפמיניזם, נניח, אינו דת או אידיאולוגיה. הוא נטיה מינית. בדיוק כמו שהומוסקסואליות או טרנסגנדריות אינם דת.
שנית, אכן. ההיסטוריה המודרנית של הבדסמ מתחילה משליטה גברית. אבל בניגוד למה שאת חושבת- היא מתחילה דווקא משליטה גברית הומוסקסואלית- זאת אומרת שליטה גברית אבל על גברים אחרים. מצטער לפוצץ את הבלון.
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/507/169417080/%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%9C%D7%91%D7%93/%D7%99%D7%97%D7%A1%D7%99_%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%94_BDSM[/URL]
אלו היו הקהילות הבדסמיות הראשונות בעידן המודרני.

בקשר לטענה השניה שלך- ממש לא הבנתי מה הקשר בינה לבין בדסמ. אם תראי לי שיש הכוונה בדסמית לכיוון זה או אחר- ניחא. סתם לזרוק מספרים באוויר- אין לכך טעם או משמעות.

ולסיום, כמה מחקרים:
  • אם בדסמ היה, כדברייך, ""דת" שמבקשת לבסס את השליטה הגברית על נשים."- הרי שזה לא ממש מתיישב עם תוצאות המחקר הבא:"החוקרים הקנדיים, הדוקטורים קרוס ומתסון (Cross, PhD and Matheson, PhD (2006:146)) לא מצאו שום עדות שתצביע על כך שבדס”מיים החזיקו בדיעות אנטי פמיניסטיות, ערכים פטריארכליים או תפקידי מיגדר מסורתיים, יותר מאשר עשו זאת חבריהם בקבוצה הלא-בדס”מית."
  • פדורוף (Fedoroff (2008:640)) טוען כי "סקרים לא מצאו שום הבדל בתדירות של פנטזיות סדיסטיות בין גברים לנשים". משמע- גברים פשוט מממשים יותר מנשים את הפנטזיות שלהם- והנשים עצורות יותר. המחברים של הספר אהבה שונה (Brame et al., 1993) אומרים:
    "...שני המינים עשויים להיות פטישיסטים באותה מידה, אבל החל מתקופת הילדות ואילך, גברים נוטים להיות מודעים יותר להקשר הארוטי, מאחר והעוררות שלהם נראית לעין. כמבוגרים, הם אסרטיביים יותר בחיפוש אחר מפגשים ודיונים בעניין. נשים יכולות להיות מודעות פחות להקשר בין חפץ או מעשה, לבין העוררות המינית האישית שלהן. מאחר ונשים בדרך כלל מורתעות מלפעול ע"פ הדחפים המיניים שלהן, הן כנראה נוטות יותר להסתיר את תשוקותיהן, אפילו מעצמן" (pp. 360-361)."
ולסיום אגיד לך, שאפילו והטענה הזו נכונה (והיא לא)- הלוואי שלכל אישה בעולם יתייחסו ע"פ ערכי ה-SSC, יבררו איתה את גבולותיה ורצונותיה ויתנו לה מילה ביטחון בעזרתה היא יכולה להפסיק מיד כל פעילות כמו בבדסמ. ואם זו תהיה התרומה של הבדסמ למיניות האנושית- דיינו.




נ.ב.
התגובה הקודמת שלי התייחסה לשולטים ונשלטות, פשוט כי זה היה נושא הדיון. אפשר להפוך את המינים- אני בהחלט לא מבין גם איך נשלט אחד יכול להיות של כמה שולטות, ומבין לחלוטין איך שולטת אחת יכולה לשלוט על כמה נשלטים. עונה לך על השאלה?
 

ExLibris499

New member
שויין

או שלא.
אני בסך הכל טוענת שגם בבדס"מ (וכן, התייחסתי אליה כ"דת", אני בטוחה שאתה יכול להבין את ההקבלה למרות שברור שהיא איננה דת על פי הגדרה) יש מאפיינים שבאים לחזק את חוסר השיויון. המחקר שלך, שמתוכו נלקח הציטוט:
"מאחר ונשים בדרך כלל מורתעות מלפעול ע"פ הדחפים המיניים שלהן," רק מחזק זאת, הוא מניח שנשים מורתעות?! למה? כי זה ככה!
אני לא מפנה אצבע מאשימה. אני רק מציינת עובדה.

אגב, מילות הסיום שלך שמאחלות "לכל אישה שיופנו אליה ערכי ה - SSC....." גם הן מחזקות את הטענה שלי - למה לא הפנת זאת לכלל המין האנושי- גברים ונשים? למה רק נשים יזדקקו למילת ביטחון על מנת להפסיק כל פעילות אם הן לא מוחלשות בפני גברים? אתה מבין מה שאני אומרת? ההנחה הזאת מושרשת חזק מדי בתת המודע של כולנו.
וכמו שטילטיל אומר - "תודה"!
 

A לוןA

New member
מה שמתחיל בנונסנס- סופו בגיחוך


לקרואר לבדסמ דת זה בדיוק כמו לקרוא להומוסקסואליות דת. נכון שיש דומה בין בדסמ לדת- נניח, תחושה של קהילתיות, חוקים מסויימים וכו'- אבל את זה אפשר להגיד על כל קהילה בעולם, ולפי זה גם אופנוענים הם "דת", גם מטפסי הרים הם "דת" וכו'.


המחקר הראשון שהדגשת מתייחס למעמדן המיני של הנשים בעולם. ההנחה הזו נשמעת לי סבירה ביותר. דווקא בדסמ מעודד נשים לחקור את מיניותן ולפרוץ את הגבולות המיינסטירמיים המגבילים- ודווקא אליו יש לך תלונות? מוזר.


בקשר לסיפא שלך-
1. העובדות בשטח הן שנשים מנוצלות יותר מגברים, נאנסות ומוטרדות יותר מגברים וכו'. דווקא הבדסמ, בהציבו גבולות ברורים מנסה להקטין את מקרי הניצול והאונס- ודווקא עליו את (שוב) מלינה.אכן מוזר.

2. מאחר והודעתך כללה את "ביסוס השליטה הגברית על הנשים" הרי שהתייחסתי לטענה זו. לא איחלתי גם לגברים את אותו הדבר (למרות שיש גם גברים נאנסים) ובמקביל לא איחלתי גם לעבדי מפעלי הניצול במזרח שתסתיים עבדותם, לכורעים תחת המשטרים הטוטליטריים חופש ודמוקרטיה ולצמאים גשם ברכות.
כזה אני. מוזר. מתיחס למה שכתבו לי. אם יש מגזר נוסף שאת חושבת שאני צריך לאחל לו משהו- אני מוכן.

Viva la revolución!!!
 

ExLibris499

New member
מגחכת, מגכחות

אחלה - מגכחים. כולם. הכי כיף!!!!
יחד עם זאת, תגובתך האחרונה לא אמרה כלום אלא רק עסקה בחוסר הבנה מוחלט של מה שכתבתי.

אחלה יום, Aלון.
 

A לוןA

New member
אם תרצי להסביר- כולי אוזן

ז"א- החלק שלי שלא עסוק בדיכוי נשים וכאלה

&nbsp
יומצויין!
 
נכון

זו הנחה
אני מניחה גם שאני טועה :)
רק תהיתי איך זה אפשרי ואלון היטיב להסביר ממני
&nbsp
חלפו הימים שאפשר להפתיע אותי בתחומים האלה
 

DogsPCI

New member
רק אל תגיד לי שהמעמד שלך מתערער ?!! וסוגר את הפה מהר,

לך תדע מה ידחפו לי אליו פה...
.

סוטים וסוטות כולם!! חחח.
למזלי אני רק פסיכי... אז יצא לי טוב ;).

אם כי... סימן שאתה גיימר סוטה, # 593
... אתה מוצא את עצמך מאזין לשיר הזה בלייב-סטרימז עם עוד לפחות 10,000 איש. ועוד מזמזם את המילים
.

יאמ-יאמ יאמ-יאמ ... חחח!
אלוהים, זהו, אני מת.


Reckful is Love...
Reckful is Life...

וחשבתם שאתם מוזרים?

 
עוד אחד

הורגים אותי בקבוצה הזאת... וכמה תגובות מתחסדות פפפ
&nbsp
מדגישה - לא שלי ! (המם)
not that there's anything wrong with that


 
למעלה