קונה מתלוננת

vivianneb

New member
קונה מתלוננת

הי, היום קיבלתי הודעה מקונה שלי שקנתה צעיף מפשמינה שהמוצר שהיא קיבלה אינו אלא חיקוי זול (עד היום לא קיבלתי תלונות ויש תווית של 100% פשמינה). היא דורשת שאני אזכה אותה וכן שאשלח לה כסף כדי שהיא תוכל לשלוח לי אותו בחזרה. זה לא קרה לי בעבר ואני קצת חוששת. דמי הדואר בהחזרה לא אמורים להיות על חשבון הקונה? זה לפחות מה שהגדרתי בדף המכירה. חוצמזה אני לא מצליחה למצוא את מרכז פתרון הבעיות - לאן הוא נעלם. במקומו מופיעה "תוכנית הגנת הקונה". יש לכם מושג לאן ומה? תודה

panayotiss

New member
resolution center נמצא בתפריט help למעלה

את צריכה באופן קונקרטי וללא הפגנת רגשות לפנות אליה בנימוס ולהגיד לה שלפי חוקי הליסטינג שלך עלות ההחזרה חלה על הקונה במקרה והוא אינו מרוצה מהמוצר וכך בעצם הדבר. אמרי לה שאת משוכנעת ב 100% שהמוצר מקורי ולכן אין ממש סיבה להחזיר אבל אם היא בוחרת להחזיר היא תישא בעלות המשלוח. לא משנה מה הסיבה לפיה הלקוח מעוניין להחזיר תאשרי החזרות (כמובן הגדרת מדיניות החזרה). אם חשוב לך העתיד שלך באיביי עדיף שלא תכתימי את הכרטיס שלך ותיעני לדרישה שלה להחזיר את המוצר ללא בעיות. אם תקבלי פידבק שלילי כאקט נקמני את בהחלט רשאית לפנות לאיביי לבטל אותו מסיבה של נקמנות (feedback abuse ). אסור ללקוח להתנקם בך מסיבה שהתעקשת על תנאי המכירה המפורטים בליסטינג שלך.

vivianneb

New member
אני מאלה שתמיד מאחרים, וכן גם שמחים יותר

תודה. לא ידעתי שאני יכולה לפנות אליהם בנושא feedback abuse. כבר היו לי מאלה. שיהיה יום נפלא

panayotiss

New member
מצחיקה

בהחלט, קונים חושבים שהם יכולים לשים פס על הדרישות שלך במודעה. מומלץ לא להלחם בהם כי ההפסד מבחינתך הוא הרבה יותר גדול, פידבק שלילי וקונים עתידיים שנחשפים אליו, ותמיד יש סיכוי שאיביי יפסקו לטובת הקונה לכן כדאי להיות רך עם הקונה. כמה את מוכנה להיכנע לסחטנות של קונים זה נתון לשיקולך. זה מקובל באיביי שעלות ההחזרה חלה על הקונה ועל אחת כמה וכמה אם המוצר תקין. אל תחששי מהדיספיוט שהוא יפתח. תעלי את טענותיך. עקרונית אסור לפי חוקיי איביי להתעלל בך ואת יכולה לדווח על קונה סחטן, זה בהחלט עילה לתלונה של feedback abuse ויבטלו את הפידבק שלו.

למעלה