קונה מחשב נייד ו...

yuvale123

New member
קונה מחשב נייד ו...

שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייד אבל לא ברור לי כל כך איזה. אני צריך מחשב חזק בשביל משחקים (פרו-אוולושיין וcall of duty2 למשל) ובשביל קיובייס - תוכנה ליצירת מוזיקה. אז ככה: 1. Dual או רגיל - כמה הדואל חזק יותר מהרגיל? זה עד כדי כך משמעותי? ל AMD יש דואל? נכנסתי לאתר שלהם וראיתי "בקרוב". כמה בקרוב? 2. AMD או אינטל - עושה רושם שAMD זולים משמעותית מאינטל, ואם זאת לא פחות טובים (אני טועה?). עם זאת לAMD יש כמה בעיות (שאני לא סגור עליהם ב100 אחוז) - הם לא עובדים עם DDR2, לא בטוח שיש DUAL, ולא כל הכרטיסים עובדים איתם. אני צודק? יש פתרונות? 3. 64 או 32. זה עקרוני? 4. כרטיס מסך - כמו שאמרתי מקודם אני רוצה כרטיס מסך טוב שיפעיל משחקים בלי בעיה. יש המלצות? nVidia הם הכי טובים כיום? חובה שיהיה S-VISEO ועדיף שני יציאות למסך. 5. כרטיס קול - פה אני בור לחלוטין בתחום. כמו שציינתי מקודם אני עובד עם מוזיקה ושני דברים חשוב שיהיה - כניסה למידי ויציאה לאופטי. חוץ מזה שייתן איכות טוב. תודה רבה רבה לכולם. אני אשמח לקבל תשובה.

bar666xp

New member
כן לא מה שבתוח זה אולי.

עד כמה שידוע לי ליבה כפולה 64 עוד לא בניידים אבל בנייח יש כבר הרבה זמן. מדברים על כחודשיים לסוקאט AM2 ומדובר בזיכרון על המעבד שיהיה DDR2 מצד שני היתרון הגדול של AMD הוא שהMEMORY CONTROLER נמצא במעבד. 32 או 64 זה תלוי צרכים. הזכרת משחקים אגב אז אין על AMD Athlon 64bit חד או דו כור..לדעתי. nVidia מול ATI תחרות בערך כמו בין AMD לאינטל...אישית מעדיף את ATI. לגבי הקול כמעט כל נייד היום כולל יציאת S/PDIF אם זה טוב לך אני לא יודע...כניסת line in וכניסת MIC. אגב קיובייס עד כמה שזכור לי הדרישות שלה לא בשמיים. דוגמאות מחשבים לגימרים מכורים.. Gateway MX7525 Notebook PC סידרת Acer ferrari 4000 fujitsu-siemens AMILO A3667G

anizo

New member
אה

נייחים לא מענינים אותי. איך נקרית הסדרה של DUAL AMD? מה זאת אומרת שהMEMORY CONTROLER נמצא במעבד? נה היתרון של זה? במה בא לידי ביטוי ההבדל בין 32 ל-64?

יאיר B

New member
כרגע אין הרבה הבדל בין 32 ל-64

בעיקר בגלל שמרבית התוכנות שקיימות כיום לא תומכות ב-64. כשיצא חלונות ויסטה אז היא תתמוך ובגלל זה כמעט כל התוכנות יתחילו גם כן לתמוך באפשרות. ה-64 יביא לעבודה מהירה יותר (יוכל לבצע יותר חישובים באותו זמן). כרגע יש מספר הפצות לינוקס שתומכות באפשרות של 64 ביט (זה עבד טוב עם AMD).

../images/Emo207.gif

מה זו כניסת SPIF? יש לי אותה במחשב (ככה כתוב בספר המטוס) אבל אני לא בדיוק הבנתי. לפי מה שאומר הספר זו כניסת אוזניות/SPIF

bar666xp

New member
יש גם WINDOWS64BIT

איזה הכלאה מוזרה אגב בין 32 ו64 אני לא מבין למה עשיתי את זה לעצמי אבל אני עובד איתה בנתיים. לגבי המעבד אגב גם באפליקציות 32 מורגש הבדל הביצועים אבל ביגלל מנהל הזיכרון שעל המעבד. כדי לסבר את העוזן DDR400MHZ מתנהג כמו 800MHZ בתוך המעבד תוצאה מהירות השעון פחות מהירה מהאינטלי עם אותה מהירות עבודה ולרוב יותר מהיר. תוצאות מורגשות בעיקר במשחקים ותוכנות 3D כבדות למה כי התנועה של האוביקתים תלויה בשוני הזה. יש פעולות אחרות שזה לא מורגש או יוצר חיסרון...כמו קידודים מסוימים בתוכנות עריכת סרטים שם ה32 ביט חזקים יותר והאינטלים מובילים. אגב מערכות ההפעלה 64BIT שונות ביגלל השוני במעבדים הAMD 64 לעומת תמיכה באפליקציות 64 של המעבדים האינטלים (רכיב לטיפול באפליקציות אלו)...אבל יש גם WINDOWS וגם לינוקס לאינטלי ולAMD בהתאמה.

למעלה