קונדומטים בביה"ס?

AYELET1

New member
קונדומטים בבית ספרינו?

בידיעה, שלינק אליה צרפתי, מסופר על המלצת השרות הפסיכולוגי שלמשרדג החינוך , להיב קונדומטים ביה"ס. הנימוק: הבושה לגשת לבית מרקחת לצורך זה, עדיין גדולה מאד (ובביה"ס לא?
). המתנגדים טוענים, שהדבר יהווה לגיטימציה לקיום יחסי מין בגיל צעיר (הגדר, הסבר פרש ונמק מהו גיל צעיר
). בפורום פמיניזם החל תת דיון בנושא (לינק מצורף) - האם דבר כזה יכול לעבור את מחסום המפלגות הדתיות בכנסת? האם בני נוער לא יקיימו יחסי מין ללא קונדומטים??? ועוד. מוזמנים לחוות דעתכם בנושא

היות ו25% מהנוער מדווח שמקיימים

יחסי מין, אפשר להניח שיש אחוז נוסף שלא מדווח. אבל גם בשביל 25% אלו-ראוי ורצוי להציב קונדומטים בבתי הספר. לעצום את העיניים ולהגיד שאם לא יהיו קונדומטים-לא יהיו יחסי מין, זה אפילו לא מצחיק אותי. אז היום יש לנוער כמה אפשרויות-לבקש מההורים, ללכת לבית מרקחת לקנות(לא צריך לבקש מהמוכר), לקחת בקונדומט שנמצא בכל מיני מקומות צבוריים, או ... לקיים יחסים ללא קונדום. מה עדיף? עם או בלי. בזמנו שאחד הבנים שלי התחיל לקיים יחסי מין(גיל 16) שאלתי אותו אם הוא רוצה שאקנה לו קונדומים ואיזה סוג -הוא ענה לי "אמא, אם אני מספיק מבוגר לשכב עם החברה שלי,אני מספיק מבוגר גם לקנות קונדום." אם חשוב לנו שיקיימו יחסי מין בטוחים,אז שיהיו קונדומטים בבתי הספר. והטיעון המטופש על וואנדליזם,זה בדיוק כמו להציב מכונת שתיה בבית ספר, גם אותה אפשר לקלקל באלימות,וזו לא סיבה לא להציב. אבל-כל זה אוטופיה. אנחנו במדינת ישראל בשנת 2002 שייכים וכפופים להסכמים קואליציונים עם אנשים חשוכי דעת. וכך נראה משרד החנוך וככה נראים כולנו.

AYELET1

New member
הנימוק , שלא להציב קונדומטים בבתי

הספר,, כי כך יעודדו קיום יחסי מין, נראה לי כל כך מגוחך! בגיל כזה, בו רמת ההורמונים גבוהה מאד, אחד הנושאים העיקריים המעסיק אנשים צעירים אלו הוא המין, הרי מה שיעודד קיום יחסי מין אלו הקונדומטים דווקא?!

אטיוד5

Active member
שוב נגד הזרם

שלא תחשבו שאני ממש נגד. לא נגד קיום יחסי מין בגיל תיכון. להיפך. אבל מה למוסד חינוכי ולקונדומים? הנגישות אולי? (אני באמת תוהה) בתור אחד שלא קיים יחסי מין בגיל תיכון, אני חושב שהצבת הקונדומאט בבית הספר היתה מלחיצה אותי. כאילו, מה יש לך אתה? אתה לא מזיין? זה מסר שאני לא בנורמה אולי, כאשר ההיפך הוא הנכון. אני בתוך ה 75 אחוזים, כמו שאמרה אחותי. רוצים קונדומים? שיקנו אותם בבתי מרקחת או בקונדומטים. גם לא שמעתי שמוכרים פאלפל או כדורים נגד כאב ראש או מכשירי כתיבה בבתי ספר. לכל המוצרים האלה יש את המקומות שלהם. הרי תסכימו איתי שכל התלמידים ללא יוצא מהכלל משתמשים בעטים ועפרונות. אז למה דווקא קונדומים ולא מכשירי כתיבה?

AYELET1

New member
כי מכשירי כתיבה לא יתרמו למין בטוח

גם לא פלאפל ואקמול... המטרה לעודד מין בטוח, להציל חיים, להפוך את הקונדום לזמין. שזה לא מה שיהווה תרוץ או סיבה לאי שימוש בקונדןם.

אטיוד5

Active member
אני מתאר לעצמי

שבני הנוער לא מזדיינים בהפסקות בחצר בית ספר. אז בשביל מה הם צריכים לקנות קונדומים דווקא שם? יותר ילדים נפגעו מאלימות בבתי הספר מאשר מאיידס. אז אני מציע שלצד הקונדומאטים, יציבו שם גם מכונות לממכר שכפ"צים. מה דעתך? דוגמא נוספת - ילדים נפגעים מכל מיני מחלות. האם בשל כך יפתח סניף קופת חולים בכל בית ספר? עוד דוגמא - האם מוכרים טמפונים בבית ספר ? הפכו את העניין הזה של האיידס להיסטריה לא מוצדקת. האם ידוע לך מה שיעור ההיפגעות במחלה הזאת בקרב בני הנוער בתיכונים? אני לא יודע, אבל מניח שממש אפסי. אינני חושב שתפקיד בית ספר הוא להציל חיים. או לתרום להצלת חיים. בית ספר יכול לחנך למין בטוח בלי להציב שם קונדומטים. ואם כבר מין בטוח - האם יש לשכה בבית הספר להתקנת התקן תוך-רחמי? או תחנה לממכר גלולות נגד הריון? זה נראה לך סביר שיהיה? שוב - אין לי שום דבר נגד, אבל זה פשוט נראה לי לא לעניין.

ההורימ כמחנכימ

כשבניי הגיעו לגיל בו חשבתי שרמת ההורמונימ שלהמ תוביל אותמ לקיומ יחסי מינ בפשטות רבה ניגשתי למרכול רכשתי כמה חפיסות קונדומימ כמובנ לא לפני שעשיתי סקר איזה מהמ הטובימ ביותר רכשתי הבאתי הבייתה והודעתי לבנימ שלי שרכשתי והנחתי אותמ במגרה בהנחה שהמ יעשו שימוש בהמ בזמנמ החופשי וככ היה באותה שיטה נהגתי עמ הטמפונימ אני חושבת שהזמינות של המוצרימ בבית המ שמ המשחק כמו כנ הפתיחות לשוחח על איכ כמה וחמה לא פחות חשוב אני לא רואה איכ נערימ ביישנימ ניגשימ אל מכונה המוצבת בבית הספר בטיבעיות רבה אותמ אלה שלא ניגשימ לבית המרקחת בטבעיות לא יעשו זאת בפהרסיה בקרב החברימ המוכרימ להמ והמסקנה שלי מהבית תגיע הגאולה יומ חביב לכמ מהילי שבאה לרגע

AYELET1

New member
תשובה להילי ואטיוד

היי הילי
.את מוזמנת לבוא לא רק לרגע, אלא לכל היום
בוודאי , שאם ישנם אביזרים כאלו זמינים בבית זה עדיף. אך לא כל הורה מסוגל לזה כנראה (לחנך את ההורים? לא בטוח שיצליח עם כולם
), כמו שגם לא כל הורה מסוגל לשיחה פתוחה בנושא - עקב חינוך שהוטמע בו זמן רב לפני כן. אטיוד, קונדומים זה דבר זמין, קל להשגה (בניגוד לגלולות ולהתקן), כך שנראה לי שכדאי לשים אותו בכל מקום בו עשוי להועיל (וכנראה נגזר עלינו שלא להסכים בנקודה זו
). כל זה כמובן בצד ההסברה בנוגע לאיידס, ולא במקום.

גליה12

New member
גם אני כנראה במיעוט

לא מסוגלת לדבר עם הבן שלי על מין-אני פשוט לא מרגישה בנוח עם זה- כשהיה צריך שלחתי את אבא שלו ,שקיבל תשובה בנוסח "אתה בא ללמד אותי אני מזמן יודע". פעם ראשונה שפגשתי את בת זוגו יוצאת מהחדר שלו- והוא בן 17 (לא חושבת שהיא היתה בת 15), רציתי לקבור את עצמי מבושה- אבל התגברתי.. ובכל זאת חושבת שרצוי וכדאי להציב קונדומטים בבית הספר- ואגב אם היו אוטומטים למחברות ועטים- אז למה לא, ואם זה ימנע ילד אחד מלקיים מין בלתי מוגן או ילדה אחת מלהכנס להריון- כבר עשינו את שלנו.

תרומתם של מכשירי הכתיבה למין בטוח

אינה מוטלת בספק. בא לך לשכב עם החברה שלך? קח נייר ועפרון וצייר אותה בעיני רוחך. את רוצה "לישון" (ביטוי מצחיק ששמעתי) עם החבר שלך וההורים לא מרשים? קחי מחברת ועט כדורי ותכתבי יומן. הילדה מכיתה י"א 3 לא מסתכלת עליך? אין טוב מבריסטול כרומו וטושים להביע מחאתך! יכולתי עוד להמשיך,אבל סגרו לי את הגלנטריה בדיוק.

AYELET1

New member
../images/Emo6.gif

מכשירי כתיבה בצד כדור אקמול (מכירים את הבדיחה? הבחורה שמה אקמול בין הברכיים ומשגיחה שהוא לא יפול.
)כתרומה למין בטוח

דליה .ד

New member
בעד! בעד! בעד!../images/Emo45.gif

רעיון מעולה, כך יוכלו להשיג קונדומים ללא בעיה, כן, אני בעד מיו בטוח ללא מחלות וללא הריונות. הלוואי והיו מכונות לגלולות ואז בכלל היינו יכולים להיות רגועים לגמרי...

AYELET1

New member
היי דליה. עם הגלולות ישנה בעיה-

יש צורך במרשם רופא. אך מה פשוט וקל מקונדומים... התגעגענו. שלחתי לך מסר. קיבלת?

דליה.ד

New member
שלום יקירתי גם אני התגעגעתי.

טוב..התמניתי למנהלת פורום ליקויי למידה והפרעות קשב וריכוז כאן בתפוז (כולם מוזמנים!) ביחד עם אפרת אז הייתי קצת עסוקה! בקשר לגלולות בטח בעוד 50 שנה יהיה איזה פטנט מהפכני ואז יהיו אמצעי מניעה לבנות במכונה...מה לעשות אני סומכת יותר על הבנות בעניין הזה והן אלו שבסוף נכנסות להריון...

AYELET1

New member
../images/Emo50.gif דליה |../images/Emo140.gif

אשמח אם בנוסף לעיסוקייך , תמשיכי להשתתף כאן

למעלה