קונג פו.

-Annie-

New member
קונג פו.

מחפשת מורה לקונג פו באיזו ירולשים, אם למישהו יש מידע על כזה או שהוא בעצמו כזה, אנא השמיע קול, הרם יד, קפץ או משהו כזה כדי שאני אשים לב אלייך....
תודה אנני

פני למרכז הישראלי לטאי-צ´י - יש כמה

קבוצות שלנו בירושלים והסביבה. 1-800-22-6557, או בקישור למטה:

RnRn

New member
אני אנצל את ההזדמנות כדי לשאול

בוקר טוב! ראיתי באחת התגובות שלך שכתבת שלמדת קארטה שוטוקאן בעבר (הרחוק) ואני יודעת שאתה מלמד טאי צ´י. בכל אופן, התחלתי לא מזמן להתאמן בשוטוקאן, ואני חייבת לומר שאני באמת מצטערת שלא נכנסתי קודם לתחום של אומנויות הלחימה (חלום ילדות לא ממומש). בכל אופן, הרבה פעמים אני יוצאת מאימון עם הרגשה לא טובה - שכאב לי מדי, שהיה מתסכל (מן הסתם! אני רק מתחילה), שקשה לי להתגבר על כל מיני מחסומים פסיכולוגיים (כמו להרביץ למישהו אחר...). בכל אופן, אני תוהה עד כמה אני אוכל להתקדם בקארטה (מבחינה פיזית ומנטלית, אני לא מתאמנת בשביל החגורה) אם התחלתי בגיל "כה מבוגר" (25), והאם התחושות אחרי האימון קשורות לעצם השיטה או שצפוי שאני אתקל בהן, גם בטאי צ´י, למשל? בכל אופן, רציתי גם לדעת מה היתרונות שיש לטאי צ´י על אומנות לחימה כמו שוטוקאן? ואיך אפשר לדעת מה מתאים יותר לי?

תגובה לRnRn - , כמיטב יכולתי...

שאלה קשה שאלת, ותשובתי, לצערי, לא תהיה קלה... לגיל אין ממש חשיבות - לפני עשר שנים אולי היה לך יותר קל, אבל את כאן ועכשיו, וצריכה תשובה לכאן ועכשיו. התחושות שאת מתארת אופייניות (לצערי) לא רק למתחילים, אלא בעיקר למתחילות (בעיקר ענין המחסום הפסיכולוגי להרביץ, שאופייני לנשים הרבה יותר מאשר לגברים). יש שתי אמנויות לחימה (שאני מכיר) בהן הבעיה לא קיימת: קיודו (דרך הקשת) ואייאידו (דרך שליפת החרב). בקיודו יורים חיצים על מטרה מקש, שאמנם לא עשתה לך כל רע אבל גם לא מגישה תלונות ל"אמנסטי אינטרנשיונל". באייאידו רק שולפים את החרב, מבצעים מספר (קטן) של חתכים באויר, ומחזירים אותה לנדנה. שתי השיטות סטאיטיות מאוד, מדיטטיביות מאוד, מחייבות הרבה מאוד סבלנות וריכוז. בעיה: יש מעט מאוד מורים לשיטות אלה בארץ, ולא בטוח שזה מתאים לך, הרי הלכת לקראטה... לגבי השאלה אם בטאי-צ´י יהיה יותר טוב - אני לא יודע, זה תלוי בך ובמורה והקבוצה שתמצאי... כידוע לך הכל אישי. סביר מאוד להניח שבטאי-צ´י יכאב פחות, כי השיטה יותר רכה מבחינת עוצמת המגע, ומאותה סיבה סביר שתהליך ההתגברות על המחסום הידוע יהיה הרבה יותר איטי, הדרגתי, ועדין - אבל זה עדין מחסום שצריך לעבור... כמה תוכלי להתקדם? מכירה את סיפור הצב והארנב? כל ה"ארנבים" שהיכרתי כמדריך לטאי-צ´י, הפסיקו להתאמן באיזה שהוא שלב... הצעתי לך: 1. דברי עם המורה שלך על הבעיות שאת מתארת. אם הגישה שלו לא תומכת, מסבירה ועוזרת, אישית - הייתי חושב למצוא מקום אחר (במיוחד כשמדובר בתלמידה חדשה!), אבל זה תלוי בך. 2. בדקי אם יש באיזורך קבוצה לנשים בלבד, ו/או נסי להתאמן בשיעור בעיקר עם נשים. זה יכול לעזור. 3. בלי קשר לשוטוקאן, "פתחי את הראש", בדקי שיטות אחרות שבאיזור מגורייך, מורים אחרים, קבוצות אחרות, שיטות וגישות אחרות. ייתכן שמורה וקבוצה אחרת לשוטוקאן הם בדיוק מה שאת צריכה, וייתכן שאם תמשיכי עוד קצת בקבוצה הנוכחית - תראי שהשד אינו נורא כל-כך... ויתכן שאת צריכה לעבור לשיטה אחרת. אולי אימון הפורום יעזור לך להחליט? בכל מקרה בהצלחה!

שוקוקאן

New member
זה באמת קשה לחפש, אבל...

כמה רעיונות להתחלה : 1. יהודה אופנר (בטח מופיע בדפי זהב או 144). 2. אלי איבגי (האתר מצורף) 3. חנות "אחוות לוחמים" אולי תתן לך כמה טלפונים (6793976).

למעלה