קונג פו

kung fu

New member
לי כל השרשור הזה

הוציא את החשק לכתוב בפורום, ובעיקר לענות לשאלות של אנשים. אם אני צריכה לחשוב על כל מילה שאני כותבת - איזה מסקנות יסיקו ממנה, שלא קשורות למה שכתבתי בכלל, אז עדיף לשתוק.

kung fu

New member
../images/Emo41.gif שיניתי את דעתי ../images/Emo41.gif

אז ככה.... התפתחו מהשרשור הזה דיונים ממש מעניינים, ואין לי שום רצון שתמחקו את השרשור
אני שלמה עם הכל. תודה לכם על ההיענות ועל הכל בכל אופן
מיכל (שהולכת תיכף לאימון קונג-פו...
)

מיכל יקירתי,

לא ביקשתי את התיחסותך (עניינית או לא), ולא ביקרתי אותך, את בית הספר שלך או את בן, המורה. הבעתי את התרשמותי האישית מהטקסטים, הבהרתי שהיא חיצונית ואינה פנימית, וחשבתי להגיד "זהירות" על מה שנראה בעיני כבור אפשרי, שאולי ישנם כאלו שאינם מבחינים בו ועלולים לפול לתוכו. צר לי שאת חושדת בכוונותי, בתום הלב שבו קראתי "זהירות", ובעובדה שאני לא מכירה אותך. לאור כל זאת, ברור לי שרב הנזק שגרמתי - מבחינת מחשבות שליליות - על התועלת האפשרית ("זהירות" וגו´). אין מבחינתי שום מניעה אם ימחקו את כל הודעותי מהפורום, ואני מקווה שגם את תוכלי למחוק אותן מליבך.

אנשים להירגע!

זה לא דיון על למבאס, לא צריך לעלות על באריקדות... לענין - עוד לא החלטתי אם למחוק או לא, העברתי את השאלה לשאר המנהלים ויתכן שעוד אעשה זאת בעצמי, נראה. השרשור על המרכז הישראלי לטאי-צ´י נמחק בטעות שלי, אחרי שהבנתי בטעות שחנן ביקש למחוק כמה הודעות. אחרת לא הייתי מוחק. את ההודעה של מטריצה אפשר להבין כהתקפה על בן טל-שחר, ואפשר להבין גם כאזהרה "תמימה", במיוחד לאחר דיון ארוך שהיה כאן לאחרונה, שהשאיר טעם רע בפה של רבים ונמחק בהנחיית המחלקה המפטית של תפוז. את ההודעות של אבשלום הקוף אפשר להבין גם כ"סתם צחוקים". אשמח לקבל הבהרות, גם ממטריצה וגם מאבשלום, למה בדיוק התכוונו! נקודה אחרונה - בן טל-שחר נוהג להשתמש במונחים "ניו-אייג´יים" שרוב העוסקים באמנויות לחימה בארץ לא רגילים לראות בתחום. זה לא פוסל אותו כמורה, זה כן גורם לאנשים שלא מכירים אותו להסתכל עליו כעל משהו "מוזר" - והמוזר תמיד חשוד. אני לא מכיר מקרוב את בן ואת התלמידים שלו; אני יודע שהם מאוד מעריכים אותו, וזה בהחלט במקום - ממה שאני יודע עליו, הוא ראוי להערכה! לא הבנתי מה גרם למטריצה להרים דגלים אדומים, ואני לא מסכים אתם. אבל אני לא בטוח (עדין) שאת הדיון צריך למחוק.

avshalomat

New member
הערה קטנה

אבשלום קוף הוא לא אני (אנשים בפורום מכירים אותי בתור אבשלום

חשבתי על כך רבות,

ואשמח אם תבהיר לי מדוע יש טעם לפגם באנונימיות. האם חייבים להתייחס לנושא המסר? האם המסר עצמו לא מספיק?

amir_aikido

New member
לנושא המסר יש משמעות רבה

אני חושב שהזהות ובעיקר הניסיון של "נושא המסר", מאוד משמעותיים לנו בהערכה של דעתו. אם ידוע לנו שלנושא המסר ניסיון מסוג מסויים, אנחנו לפעמים נהיה נכונים לקבל את דעתו כנסמכת על אותו הנסיון, למרות שהיא מנוגדת לדעתנו. לא פעם נושא המסר גם מכניס אותנו לקונטקסט מסוים, שיתכן והוא שונה מהקונטקסט אליו אנו רגילים. אמיר

אני לא בטוחה במילה "משמעות",

אבל אני מסכימה איתך שלנושא המסר יש השפעה רבה על המסר ועל מקבל המסר. דווקא משום כך אני מאמינה שלמסר שהובא בצורה אנונימית יש ערך גבוה יותר - מבחינת היותינו חפים מכל דעה - ממסר שקיבלנו ממישהו שאנו מכירים. נניח שאני אומרת "אויישיבה היה מטורף שהסווה זאת בנימים דתיים". האם אתה, כאחד שמכיר חי ולומד אייקידו, היית מקדיש לכך יותר מחשבה אם זה היה בא מעוזר המורה שלך, מאשר אם זה היה בא מאחת שנתקלת בה במקרה בפורום? אם התשובה היא כן, אשאל אותך "כשנכנסת לחדר, לאיזה כיוון הסתכלת?"

amir_aikido

New member
פחות רלבנטי אלי - "קורינדו אייקידו"

טוב, השאלה שבחרת דווקא פחות רלבנטית אלי, כתלמיד שלא לומד אחת משיטות האייקידו שקשורות באואשיבה אלא דווקא אחת מהבודדות שאינן קשורות אליו. אבל, כעקרון, בהחלט יש הבדל במי טוען זאת, אילו הייתי מכיר אותך ויודע שאת למדת וחקרת רבות על ההיסטוריה של אואשיבה, הייתי מיחס לטענה משמעות וטורח ללמוד ולבחון את נכונותה, לעומת זאת, אילו הייתי סבור שאת סתם אדם שרק מחפש לחמם את האווירה (טרול בכינוי האינטרנטי), הרי שהייתי מתעלם לחלוטין מהטענה. הידע שיש לאדם בנושא מאוד משפיע על האופן בו אנחנו מתייחסים לטענותיו. אדם יכול להפגין את הידע שלו בשתי דרכים : 1. להזדהות, לספר על עברו ולכתוב את דעותיו (הדרך היותר מקובלת בפורום). 2. לכתוב את דעותיו וידועותיו לאורך זמן עד שחברי הפורום ילמדו להעריך אותו מתוך הודעותיו (כבר היה אדם שעשה זאת כאן - תחת הכינוי ג´נג´י חאן). אמיר

pzirpim

New member
אמיר שלום,

אתה צודק מאד, תן למטריצה זמן, היא חדשה. בברכת ברוכים הבאים, וברוכים הנמצאים.

nitzano

New member
יותר פשוט לעמוד בצד ולחמם העניינים

קטילה אנונימית . אחרי הכל כך אין צורך לעמוד מאחורי הדברים שנאמרו .

pzirpim

New member
ניצן שלום,

חלילה וחס, וההפך הגמור. מטריצה הזהירה להערכתי מתוך דאגה כנה. אזהרה אנונימית היא לפעמים בעלת ערך, לא? לעיתים רצוי שיהיו דמויות אנונימיות. בחיים כמו בחיים לא תמיד יודעים אם מי מתעסקים. [[מה זה לעמוד מאחורי הדברים? אם טועים לא עדיף פשוט להתנצל?]] אני מאד מקווה שדברי אינם נתפשים כקטילות. באם כן אני מתנצל מעומק הלב. בברכה

nitzano

New member
pzirpim ../images/Emo13.gif

כיוונתי לדברי מטריצה היוצאת בהתקפות (לא פעם ראשונה) שאולי לא היתה מעיזה לעשות תחת פרטיה האמיתיים . אין באפשרותי לראות כנות דרך מדיה זאת ,אך בכל זאת מומלץ להזהר בדברינו ביחוד כאשר הם מופיעים תחת שם בדוי . מה זה לעמוד מאחורי הדברים? אם אומר ש X אדיוט אז אולי היחס כלפי nitzano ישתנה .אך תמיד אפשר להחליף שם בדוי אחד באחר ("נקי") . בכל מקרה אני מסכים שהאמת שנאמרת ע"י בן 80 וע"י בן 8 היא אותה האמת .כך גם תהיה אם גאון או הדיוט יאמרוה . אישית אינני רואה צורך בהתנצלותך

pzirpim

New member
The name of the game

אכן, טוב שם טוב משמן טוב. בתודה ובברכה.

למעלה