קונג-פו

daniel752

New member
קונג-פו

שלום אני מי-ם בן 27 ולומד קונג פו אוריי אצל אייל קורן אני כבר 8 חודשים בזה ומאוד אוהב ללמוד את זה ומרגיש המון בטחון יש בעיה,אני לא מספיק רציני בשיעורים ולא מצליח להיות מאוד רציני וגם אני שואל,מה אומנות הלחימה תורמת לאדם חוץ מלדעת הגנה עצמית? אומרים שמי שלומד אומנות לחימה הוא תורם לנפשו בהרבה דברים,אני רוצה להבין על מה מדברים פה. תודה לכל הפונים והעונים נתראה בקרב,או שלא בי

WhiteBear

New member
אתה שואל שאלה גדולה שדשו בה הרבה

אני סקרן כמוך לראות מה אנשים יענו לך, אבל הייתי מציע לך שקודם לכן תפנה לקישורים של הפורום. בתוכם יש את הקטגוריה של "נוסטלגיות" שם מופיעים קישורים לעצים מעניינים במיוחד. תמצא שם מה לקרוא, אם אתה מחפש... בברכה והצלחה, טל.

התחלת דבר נפלא אתה

בדרך הנכונה, אתה על הדרך כבר , ומה שנשאר זה ללכת בדרך הזו ולגלות לאן היא מובילה, לכל אדם יעוד שונה ודרך שונה להגיע לשם.

תגדיר "רציני".

למה אתה מתכוון כשאתה אומר "אני לא מספיק רציני בשיעורים"? האם הכוונה לרצינות בהיבט של ציחקוקים בשיעורים, או זילזול במה שנלמד, או שמה אתה לא מצליח לשמור על ריכוז?

WhiteBear

New member
בשיעור אחד שבו עשיתי קאטה

והיו לי פנים מאד רציניים, בא אלי מורה באמצע הקאטה, עשה לא "נו-נו-נו" עם האצבע ואמר: "זה בסך הכול טאי צ´י, ת-ח-י-י-ך"

WhiteBear

New member
השם שמור במערכת... ../images/Emo13.gif

...תפוז

כוונתי הייתה, בדיוק ההיפך ...

זה בסך הכל אני, אבל הארניס רציני ביותר ... אחרת, איך ננצח ?

WhiteBear

New member
ננצח עם חיוך...

נידמה לי שמדובר בהבדל בין קשה - משוחרר - ורפוי. חוסר רצינות זה רפוי. חיוך זה משוחרר. רציני וזועף, קשה. אני לא סתרתי את הרצינות שהצגת, רק הדגשתי את המקום שנישאר לחיוך. אבל זוהי רק דעתי המשוחדת (וכפי שהוצג, לא כל כך מקורית)...

"קשה-משוחרר-ורפוי" ...

וואלה? זה בדוק? וככה (בחיוך ובמחשבות ורדרדות) מנצחים (ברכות - איך לא) מישהוא שבא להפוך אותנו לבשר טחון? "רפוי" יקירי, זה מ ת (בקרב רחוב אמיתי, לא בספארינג של "פוש הנד")! "משוחרר": זה כבר סיפור אחר... "חוסר רצינות", זה לחשוב ש"רציני" = "נוקשה" ... אתה יודע מה: אני ממש ממליץ להציץ סביב... אתה עלול להיות מופתע מהתגליות ...

טל: הייתי ציני מידי. איתך הסליחה.

ובנימה יותר סבלנית: חושש אני מללכת שבי אחר סיסמאות: "להיות משוחרר" / "נינוח" זה לא להיות להיות "רך"... אל תאמין למי שיספר לך שנוכח התקפת רחוב אגרסיבית באמת, הוא יכל להישאר רך כלולב בחודש תשרי... מקסימום הוא יצליח (עקב נסיונו המופלג) להישאר נינוח ולא נוקשה, וגם זאת משימה שאורכת כל החיים לדעתי... ואולי צריך להגדיר מחדש את המונח "רך"... הרי אי אפשר לחבוט ברכות - ועדיין ביעילות... אני אישית אוהב את המושג "פנימי", שאינו שווי בהגדרה של רך או "קשה" ... מכל מקום: כל מה שגורם לך לחייך - דיינו. בברכה - יובל.

WhiteBear

New member
בנוגע לסיסמה "רך=טוב"

אני לא חושב שיש בינינו סתירה לגבי המצב של קרב "אמיתי". ההתייחסות שלי לנושא היא מהכיוון הבא: אם אתה מחליט החלטה משמעותית ומצלחת - היא תשפיעה לקידום המטרות שלך. כשאתה מחליט החלטה, ומבצע צעדים לקדם את ההחלטה הזו - ההחלטה תתקדם. עד כאן המבנה הלוגי השיטחי. לגבי השיחרור: שיחרור היא בחירה. זו גישה, בשבילי, לעסוק בלימוד ובחיפוש האפליקטיבי של לימודי בעיסוק שהוא אומנות לחימה. אני מאמין, מתוך תחושת בטן ואמונה במדריכים שלי, שדרך שמירה על חיפוש הרכות מגיעים לשיפור ביכולות ומונעים התנגשות של עצמנו בעצמנו בניסיון להשיג מטרה. האם היה זה שייקספיר או קרמיט שאמר: "רכות זה כמו בצל - יש לו שכבות". אז זה לוקח שנים לקילוף של כל שיכבת "גושיות לא רכה". אז מה, זו הבחירה שלקחתי על עצמי. האם הצלחתי להעביר את מה שרציתי, כי אני רץ לבחינה עוד חצי שעה, אז אם לא אני אנסה להסביר את עצמי שוב. בלי ציניות, טל.

WhiteBear

New member
טוב, אני אנסה להתמקד

אני צודק אתה טועה. אלוהים קיים, כהוכחה: 2+2=4 תוכיח שאני טועה...

orii

New member
אגרוף הצמר גפן

הוא אחד השמות של הטאי צ´י, וביתר פיררוט" "התנועה של הטאי צ´י היא כמו צמר גפן מבחוץ וקפיץ מתכת מבפנים" אני חושב בגדול שכולם כאן מסכימים (במילים שונות) שיש צורך השיחרור אולם לא ברפיסות.

בהחלט!

יש הבדל ע נ ק בין רפיון לבין שחרור/רכות. שחרור, פרושו שטונוס השרירים נמצא במצב מינימלי ושואף לאפס, דבר שלא מונע ליצור אימפקט אדיר ברגע הפגיעה במטרה (גם ברגע הפגיעה, קיים שחרור). לעומתו, רפיון מוגדר במילון כ: "חולשה, חוסר כוח" - כלומר, אין לצד המבצע, את היכולת לגרום נזק כלשהו לצד שמקבל את המכה. בטאי צ´י, יש מכות שנראות כמו סטירות, מאוד רכות ומשוחררות, אך עדיין ברגע הפגיעה ביריב, יש מיקוד - אותו מיקוד שצריך לגרום נזק. גם כדי להתאמן על שחרור ועל רכות, טעות היא לנסות להיות רפה.

קרוקדיל

New member
אצל איל ואתה לא רציני?

אתה לומד אצל איל ואתה לא רציני? לא יכול ליהיות! סתם אני חושב שהדרך לרצינות צריכה לבוא ממך אתה צריך להחליט שאתה באמת רוצה ללמוד את זה וזהו ואגב הלימוד אצל איל יותר משהוא נותן לך יכולת הגנה הוא מלמד אותך דרך חיים של בן אדם מנסיון אני גם למדתי אצלו אחרי מורה אחר ומהלימוד עצמו לא ניהניתי כי זה היה דברים שעשיתי שנים לפני אבל ניהניתי מצורת הלימוד הלואי ויכולתי להמשיך ללמוד אצלו

למעלה