קונג פו חולדה שחורה

NetGangsta

New member
קונג פו חולדה שחורה

ראיתי לפני כמה ימים באתר של זאב שיש שיטת קונג פו "חולדה שחורה". מעולם לשמעתי על השיטה הזו והייתי שמח אם מישהו יוכל לספר לי עלייה או לתת לי אתרים על השיטה, תודה.

Zeev Foux

New member
לסשה הפיתרונים

לפי מיטב ידיעתי, אין שום סגנון לחימה סיני על שם החולדה, כל שכן החולדה השחורה. כיום ההיסטוריה של אומנויות הלחימה הסיניות הרבה יותר פתוחה ממה שסשה היה מוכן להודות ועובד היא כי במשך כל שנות הוראתו ליד הרכבת הרבה שאלו על השם ואף אחד (כולל חברים בחו"ל - טאיוואן וארה"ב) לא שמע אפילו על הסיגנון. סשה גם טוען כי זהו סגנון עתיק ביותר. בהיסטוריה הכלל הוא שככל שסגנון עתיק יותר כך קל יותר למצא עדויות כתובות לקיומו... אבל, הדבר היחידי שחשוב הוא איך האדם המלמד ואיך התלמידים הבכירים שלו. התבונן על השיעור, על האינטראקציה ושאל את עצמך אם זה מה שאתה מעוניין ללמוד - יכונה מה שיכונה - חולדה שחורה או חתול לבן. יכול להיות שאדם צנוע ימציא סגנון ויכנה אותו עתיק ומיוחד מאחר והוא לא חושב את עצמו ל"גדול" מספיק בכדי לעמוד מאחורי השם המחייב "ממציא הסגנון". בחר את המורה, לא את הסיגנון! בהצלחה זאב

NetGangsta

New member
זאב

אז הוא בעצם המציא שם שאף אחד לא שמע עליו ואומר לכולם שזה שיטת לחימה עתיקה?

ירון-מ

New member
זאב

אני חושב שאתה קצת מתבלבל - באזור הרכבת מלמד מורה בשם סשה והוא מלמד אגרוף שחור (בה סי צ´ואן או משהו כזה) חולדה שוחרה מלמד בראשון לציון בחור בשם בוריס (או ברוך בעיברית) וחולדה שחורה זה שם שהוא סיגל לסגנון שהוא מלמד שמתבסס על בה-גואה.

למעלה