קונג פו אזוטרי

אנא ממך, הפסק להפגין בורות וטפשות.

הבה ננתח את תשובתך שורה שורה: "ראשית, עניתי למר לוי, אנא אל תתערב!" זהו פורום פתוח. אם ברצונך לענות לאדם באופן פרטי כך שאחרים לא יתערבו - קיימים מסרים, אימייל ועוד. {הגיגים טרחניים קוצצו} "אני מדבר על קפוארה, שאתה טוען גם כן שהתנסת בה. האם היא דרך תרגול טובה ללחימה? האם זוהי אומנות לחימה, במובן שיש בה ידע לחימתי אמיתי?" עניתי לך, ועדיין לא השבת - בדרום אמריקה משתמשים באמנות זו ברחוב. ממקורות שונים (לא מידע אישי) שמעתי כי קפואריסט טוב מהווה לוחם שאין לזלזל בו. אם כך טענתך, על פניה, היא שקרית, ואתה מטעה בבורותך את אותם ילדים תמימים. "חובתך כאדם להגיד... {שאר הטרחנות קוצצה} " כיצד אתה מתיימר לדעת מהי חובתו של אדם כלשהו, כאדם? "יש כזה דבר עימות ידידותי...{המשך צדקנות עצמית}" הקביעה, כקביעה, אינה פסולה. אלא מה? כשבאים מתוך ידידות זהו מפגש רעים, כשבאים כיריבים זהו עימות (בלעז: קונפרונטציה). אין דין עימות כדין מפגש. גם באמנויות לחימה. "ובנוגע להגיג החכמה של ראש בית ספרך..." הגיג חכמה? מה אדוני מנסה לומר לנו כאן? שחוסר הבנתך הגיג חכמה פשוט פירושו שעלינו להתעלם מכל שאר דבריך, כיוון שבור ועם הארץ אתה? אנא ממך, הוכחת יכולת ניסוח ובקיאות בעבר. אל תדרדר עוד כמו הודעה זו.

no more lies

New member
הבה ננתח את תשובתך שורה שורה

מאחר וש לך מקורו מידע מגוונים, הנה וטאוסיף לך עוד אחת: בדרום אמריקה משתמשים בסכינים, באקדחים ובמצ´טות, ואת זה אומר לך אחד שכן היה שם. אף אחד לא קושר יותר סכינים לרגליים כדי לעבוד על הבוס, ובאופן כללי זו אומנות שהשתמרה ממניעים תרבותיים יותר מכל דבר אחר. בברזיל מעריכים קארטה הרבה יותר מאשר קפוארה כאומנות לחימה יעילה, וזאת, בניגוד אליך, מביקור לא קצר בברזיל ומלימוד קפוארה במקום! לגבי עימות-תודה לך על הדקדוק וההבהרה. בעל מקרה, קריאתי לקרב ידידותי, עימות ידידותי, תחרות ידידותי או כל מגע ידידותי כדרך הלימוד והחלפת הידע המהירה והטובה ביותר בעינה עומדת. שוב תודה שעזרת לי להסביר נקודה זו. "הגיג חכמה" -פגעתי בך? הוא גם ראש הפירמידה שלך? הסבר לי איפה בדיוק פגעתי ואראה לך איך לא לחשוף את עצמך. ומאחר ולא הבנתה מה אני מנסה לומר כאן, אגיד זאת שנית. היו כן שני מסרים שקשורים לקביעתו של ראש בית הספר. אחד הוא מסר פשוט "אני לא מבין אותך, WHITBARE, מה זה קשור?. השני מסר קצת יותר מורכב "אם כוונתך לכך שאפילו ראש בית הספר שלך, אדם שאתה מעריץ מן הסתם, לא חוטא בקביעות חד משמעיות (בניגוד אלי), אז אני רק רוצה להזכיר לך שהטקסטים הפירסומיים וההתבטאויות בברושור הם חד משמעיים להפליא". אם אכן הוכחתי יכולת ניסוח בעבר - קבל את התנצלותי על כך.

../images/Emo13.gif הצלחת להדהים אותי

אהה - לעומת אקדחים קפואירה אינה יעילה? וקראטה אכן יעיל יותר באותו מצב... קרא את דבריך הקודמים כפשוטם, כפי שעשית להערתו של דובלבן. אני בטוח שתחכים.

no more lies

New member
תודה

ומאחר והצלחתי פעם אחת, אנסה גם בשניה. זוהי הערה אישית המופנית אליך דלית (בן? בת?): את/ה נהנה/ת להסתכל על הפרטים הקטנים, למצוא בהם כשלים וסתירות לוגיות, או נקודות של מידע שגוי. אל תהפוך/י זאת לראית העולם שלך. זכור/י שיכולת ההיקש מן הכלל, יכולת ההכללה ויכולת הראיה הקבוצתית הם מכלי ההגיון והחשיבה הטובים ביותר שיש לאדם. אולי אם לא תסתכל/י אך ורק על הפרטים הקטנים תראה/י דברים חדשים-יפים יותר? ולגבי האייקידו של אמיר - את/ה צודק, ואני חוזר מתקן ואומר - כמעט ואין שתי שיטות בעלות אותו שם.

bizhar

New member
מקווה שתמחל לי על התערבותי

למרות שלא נשאלתי. להגדרתך, תשובה מתונה משמעותה רצון להיות נחמד. הנחרצות שלך בדבר מה נכון ואמיתי ומה לא מעידה יותר מכל חוסר נסיונך או על קבעון מחשבתי. הנסיון ילמד אותך (או שלא.) שאין "אמת" מוחלטת ומכאן אולי תרכוש איזו ענווה ודרך ארץ לסביבתך. "לא להגיד את האמת מתוך נימוס זהו שקר אדיוטי.." אם נאמץ את גישתך אזי בוודאי תוכל להבחין במאות שקרים אדיוטיים יומיומיים שיוצאים מפיך. (דרך אגב: נערך מחקר בנושא שהצביע על כ 300 שקרים לבנים בממוצע ליום..) כאשר אתה רואה אדם מכוער מסתרק, האם אתה מעיר לו על חוסר הטעם ? כששואלים אותך מה שלומך אתה מתחיל לפרט על הצרבת והאף הסתום? אני מניח שאתה לא חוסך מסביבתך אף בדל של "אמת" ודואג לעדכן אותם בצרותיך בליווי שלל עצות לשיפור דרכם מה? האם מישהו מאנשי הקפוארה שאל אותך לדעתך ללא משוא פנים? האם שאלו אותך בכלל ? מה מכאיב לך כ"כ? בדיון שנערך פה עם אנשי קפוארה הם בעצמם לא טענו שבאו לקפוארה לשם לימוד הגנה עצמית. האם זה מעיד שאכן קפוארה במהותה לא נותנת כלים? לא הייתי ממהר לגבש דעה על סמך מה שאנחנו רואים בארץ. אני לא נוטה לתת עצות למי שלא שאל אבל לך אתן אחת: אל תיקח כלום כמובן מאליו. למד וחקור לעומק, אם זה מעניין אותך וגבש דעה. אקסיומות גדולות משלך נכשלו במבחן הזמן. (האחרונה שבהם היא משוואת האנרגיה שניסח איינשטיין המסתמכת על כך שהאור נע במהירות קבועה. נו, מסתבר שגם זה כנראה כבר לא נכון..צריך לקנות חולצה חדשה.)

זה פרסום ראשון שעדיין לא עומת

ובכל מקרה בקירוב עבור דלתא T קטן מספיק זה קבוע. שינוי של כמה מטרים לשניה על פני מליארד שנה עדיין לא מחייב החלפת חולצה.

bizhar

New member
ברוח גישתו של NO MORE

למה לשקר? אם הנוסחא שגוייה ולו במעט צריך לאמר זאת באומץ גם אם זה לא מנומס!

WhiteBear

New member
אני חושש שעסקינן בבליל דמגוגי...

שיפטר על ידי בניה עיקבית וישירה של שאלות ותשובות. מבחינתי, זו הפעם היחידה שאני הולך לטרוח להכין כזו תשובה, את שאר ההודעות שיגיעו ממך בכזו נימה אל תטרח להציב. שאלות: 1) האם אתה חושב שאני צריך להגיד משהו על קפואירה שאני לא אומר ? 2) אם התשובה היתה כן, למי אתה חושב שאני צריך להגיד את זה ? 3) אם התשובה הייתה שונה מ"נול", האם אתה חושב שתוכן התשובה לשאלה 2 מתעניין במה שיש לי לומר ? 4) האם אתה מוכן לתת לי לוח זמנים, אורך טקסט, מקורות סימוכין רלוונטיות לתשובות, ואת היקף ההתמסרות שאני צריך להקדיש על מנת שהתשובה שאני אספק תהיה אמינה במידה שאני אהיה מוכן לתת אותה עם שמי מתחתיה. 5) האם אתה מקבל שזוהי זכותי להחליט לבד, מבלי ירידה בערכי כבן אדם, את התשובות לשאלות הקודמות
תשובות לשאלותיך: 1) לא להתערב... אני מקווה שלא נפגעת מחילול המרחב האישי שלך בפורום..
2) אני שמח שאתה חושב שאני רוצה להיות אדם נחמד
- זה היה מרתק לשמוע. 3) למה שדעותי על קפואירה יעניינו אותך, ניראה שכבר גיבשת כאלו. 4) אתה חושב שיש דבר כזה עימות ידידותי ? אולי לא הגעתי לרמה... 5) אני מצטער שפירסומים ותשובות אישיות לא עונות לאותם סטנדרטים נוקשים של אמיתיות אבסולוטיות. אני מקווה שתתגבר על הטראומה בגילוי - וזו האמת

no more lies

New member
מי שטורח בשבת, אוכל בליל דמגוגי

תודה על הסדר בשאילותיך/תשובותיך. המסדר יעבור לדום, מסדררררר דום! לשאלות: 1.לא 2.SAME 3. אין לי מושג, אם זה חשוב לך, תברר בעצמך. 4. לא 5., לא זכותך - חובתך מענה לתשובות לשאלות הקודמות: 1. לא נפגעתי מחילול המרחב האישי (אבל מקווה, אם כי זה לא ברור מתשובותיך, שזו היא הערה צינית, ושאתה לא רואה בפורום זה מרחבך האישי). 2. אני לא חושב שאתה רוצה להיות אדם נחמד, אני בטוח בכך, זה בקוד המקור שלך. 3. צודק לחלוטין. 4. אולי 5. ואילו אני מקווה שפירסומים שמכילים חצאי אמיתות ודברים לא מדוייקים ימשיכו לעצבן אותי עד יום מותי. טוב לי עם זה!

Michael16

New member
שלום no more lies

יש לי מספר חברים חברים שעוסקים בקפוארה כבר מעל לשנה, הם באמת מתאמנים הרבה ומשקיעים. ממה שאני רואה, הקפוארה תורמת הרבה ליכולות הגופניות שלהם, בקרבות שלהם אפילו שאין מגע, עדיין הם מתרגלים הרבה ראיית קרב, ראייתתנועות היריב, כי בקרב של ממש הם מבצעים את התרגילים מהר ולומדים לשלוט על תנועותיהם, והשאלה האם הם יצאו מזה עם ידע ממשי, נראה לי שבאמת תלויה בהם כמה שהם משקיעים, כי זה רק שאלה של השקעה אישית, אני בעצמי למדתי השנה קרב מגע ושם הזכירו באימונים כל הזמן שרק אם אנחנו נשקיע, גם נהנה באימון וגם נצא מזה עם משהו. אם אני לא טועה זה גם מזכיר משהו שברוס לי אמר- כאשר אתה נלחם אתה לא נלחם בסגנון מסוים, הנפש שלך נלחמת, אתה נלחם.

ידידי הנכבד.

ראשית, אינני יודע אם אומנות הריקוד הפאנני (כהגדרתך) אינה יעילה בסיטוציה אמיתית. לא עסקתי באומנות זו כדי שאוכל לתת דעתי עליה ועל היעילות שלה. שנית, אינני מנסה לעשות סדר בעולם. מי שרוצה ללמוד אומנות זו או אחרת, שיבושם לו. יש לי השגות רבות בנוגע להרבה דברים באומנויות לחימה ובכלל, אך כאדם ממוצע, שלומד אומנות לחימה (ולא מומחה בעל שם עולמי), אני לא יכול לבקר כל דבר. יתרה מזאת, מי אמר שתלמידי הקפואירה לומדים/רוקדים כשהמטרה העיקרית שלהם היא רכישת כלים ראויים שישמשו אותם להגנה עצמית בשעת הצורך? אולי הם סתם נהנים ללכת פעמיים-שלוש בשבוע לרקוד (כמו שאר הרוקדים בסוגי הריקוד השונים)? בנוסף, כבר נאמר פה ע"י אחד מתלמידי הקפואירה, שהם אינם בטוחים שזה מה שיתן להם הגנה ברחוב. דבר אחרון, כיצד אתה היית מתנהג אם הייתי בא ומוכיח לך, שהאומנות לחימה בה אתה מתעסק היא חסרת כל יעילות? האם היית מודה לי או שהיית עדיין מנסה להוכיח ההיפך? האם היית עדיין נשאר מקצועי וענייני? (לאור צורת הכתיבה שלך בפורום, הייתי עונה בשלילה על השאלות הנ"ל, ועל רבות אחרות).

ל- No More Lies

לפעמים, שם של שיטה, אינו יותר מתיאור קונספט. למשל: "בה-גואה זאנג" הוא בתרגום המדוייק ברמת הסביר: "מופע שמונה הטריאגרמות" וזה הכל... ואם מדובר בפרשנות לחימתית לקונספט קוסמולוגי, הרי שבהחלט יתכן יותר מפרשנות אחת הלא כן ? הבה-גואה של ביה"ס "אי דזונג טאנג שואו" ממנו בא סיפו זאב פוקס, מלמד אסכולה הנקראת "גאו-אי שנג בה-גואה" והיא שונה מהאסכולה שמתרגלים תלמידי ביה"ס "המרכז הישראלי לטאי-צ´י" - השונה מהבה-גואה שמתרגל YIN שכותב כאן (מעט אך בטעם) ויש עוד אסכולה או שתיים בארץ... אני אמנם גרופי של סיפו זאב פוקס, אך מי יכל לומר מה "אמיתי" ומה לא? בטח שלא אני - ואני משוכנע שגם לא אתה. הצלחת באמת לפגוע ברשותיו של "דב לבן" מה שכמעט בלתי אפשרי ונשגב מבינתי מדוע ... ועוד דבר: אני בא מאמנות לחימה השמה דגש רב על תכליתיות ומתוך שכך - אני נמשך לכאלו יותר מאשר לטאי-צ´י או לחילופין לקפוארה. אם זאת: אני מספיק צנוע ואינטלגנט לדעת כי יש חבר´ה המתאמנים בשיטות אלו שהם לוחמתיים מספיק כדי שמאוד לא יהיה מומלץ להתעסק איתם... זו לא רק השיטה... הרבה תלוי גם באופן האימון, אם-כי, אני מודה כי קיימת קורלציה בין "רפיוטיישן" של שיטה כ"קרבית" לבין יכולת ה- "סטריט פייט" של מתאמניה. תרויח אם תזכור כי בכל קבוצה יש פאות ובכל שיטה (ויש כמה שיטות הנושאות את אותו שם, כן-כן) ניתן להגיע לרמות הגבוהות ביותר - גם בהיבט הקרבי. הכל תלוי במורה ובתלמיד. אשר ל"סודיות" של סגנון מסויים: אם ישנו מורה הפרנואיד מספיק כדי ללמד את סודותיו הנוראיים במחתרת איך אתה רוצה שאתייחס לכך אם לא בציניות? דחיל רבק: אולי עוד לא שמעת אבל לכולנו יש (במקרה הטוב) רק שתי ידיים ושתי רגליים ואין לאף אחד מונופול על שום בשורת לחימה אלוהית.

WhiteBear

New member
יובל, דו המשמעותיות שלך מרעננת

משפט כמו: הצלחת באמת לפגוע ברשותיו של "דב לבן" מה שכמעט בלתי אפשרי ונשגב מבינתי מדוע ... ממש הצחיק אותי.. אני חושב שקשה לפגוע ברגשותי בגלל שאני אגומנייק עם נטיות ברורות לאפטיות חברתית. אבל התשובה היתה תרומה נדיבה מצידי. מה שכן, דאגתך נוגעת ללב, ואני מבטיח לך שאחרי שעות ארוכות של מדיטציה (ועוד כמה בפאב עם בחורה נאה) התגברתי על המשבר. בידידות, טל.

דו משמעותיות, למה ?

עצם העובדה שאני חושב שאתה ניו-אייג´י ל ה ח ר י ד, לא מוריד מכבודי אליך ומהאמפטיה שיש לי כלפיך כקולגה - אמן לחימה ! להתווכח זה אחד - להתנגח זה דבר אחר... ובחורה נאה (מבחוץ ו/או מבפנים) - זה תמיד טוב (אפילו יותר ממדיטציה) ...

WhiteBear

New member
אוקי, אולי אני לוקח ללב יותר מידי..

ואיך הגענו ל - ניו אייג´י ??? מה עשיתי ? מה עשיתי ?

gafni

New member
no , more lies

מצבו הכספי של גוחה הדרדר עד לנקודה בה נאלץ למכור את ביתו ,אלא שלא מצא קונים במחיר המופקע שדרש עבור ביתו אפילו שהיה זה בית נאה ממוקם היטב וסביבו שכנים מסבירי פנים. בצר לו הציע את ביתו למכירה בחצי הצחיר כשהוא מתנה תנאי מוזר -כל הבית למכירה למעט המסמר הגדול אשר בקיר חדר המגורים ,הוא לבדו ישאר רכושו של גוחה. לימים נמצא המסכן שתנאי הרכישה קסמו לו ,ואפילו התנאי המוזר לא הרתיע אותו ,וכך עבר אחר כבוד ח´ג עלי לגור בביתו החדש. יחסיו עם גוחה המשיכו להיות ידידותיים ואכן מדי כמה ימים הופיע גוחה לבקר את מסמרו אשר בקיר חדר המגורים ,לתלות עליו מעיל או כובע וללגום קפה עם בעל הבית ומשפחתו. כחודש לאחר שעבר עלי לביתו החדש הופיע לפתע גוחה כשהוא גורר אחריו גופת חמור (כבר לא קופץ בראש) ותלה את החמור המת על מסמרו הנאמן. כל מחאות בני הבית נענו בגיחוכים. משחלפו מספר ימים והצחנה שפלט החמור המת הגיעה עד גועל נפש , זימן עלי את גוחה למשפט לפני הקאדי ,השופט בלית ברירה זיכה את גוחה שאכן עמד בכללי החוזה - נכון אמר עלי אמת ויציב הבית נאה והמחיר זול אבל העיסקה מסריחה. היות וברור שתבחר לא להבין את כוונתי הרי היא לפניך - אתה משתמש בכללי הפורום כדי לפגוע בפורום ,והרי איש לא מכריח אותך לבקר כאן ולקרוא את הנכתב כאן ,גם אם דעתך שונה יש לה כאן מקום (מכובד) . אולם אתה בוחר לנסות ולפגוע כמעט בכל מה שזז בפורום בהודעה קצרה אחת מבלי שתסביר למה ומבלי שתשמור על קו הגיוני : כתבת : "אתה ממש לא יודע על מה אתה מדבר! בה גווה היא אחת השיטות האיזוטריות בעולם, רק שיש כאן כמה מורים (ואני לא אזכיר שמות, כי זה ברור לכולם) שדוחפים את השם ה"גדול" שלהם לכל מקום, ונדחפים לכל פינה טובה." -משפט שאינו מסתיים למעשה וכל כוונתו לפגוע ולהשמיץ טוב תעשה אם תסיר את החמור שבחרת לתלות בחדר האורחים כי צחנתו מעידה יותא מכל על זה שתלה אותו.

fa jing

New member
לידידי המסכן

שלום לך וברוך הבא לפורום... תמיד שמח להכיר חברים חדשים.... ממ....לאחר שקראתי את הודעתך קשה לי לדעת מהיכן להתחיל ואיך לנסח זאת מבלי להישמע יהיר או מבלי לפגוע בך. אולי בגלל זה אתה כותב בעילום שם. דבר ראשון לפי הערכתי אני מניח שאתה צעיר בסביבות ה -20 וכוחך במותניך שכן מהודעתך נובע חוסר שקט רב . ארשה לי להציג את עצמי שמי חנן ואני גר כבר 3 שנים בסין למטרת לימוד ואימון באומנויות סיניות , לפני כן התעסקתי בקארטה ( בשלב מוקדם יותר בחיי בגיל 15 ) ולאחר הצבא חזרתי לעסוק באומנויות לחימה שכן דברים שחיפשתי בעבר ולא היו, פתאום היו נגישים ( האומנויות הסיניות ). עסקתי בטאי ג´י ובבה גוואה. כיום אני עוסק רק בבה גוואה וזנחתי את השאר, לא כי זה לא טוב פשוט כי מצאתי את שמתאים לי. בתוקף היותי בסין ומעצם היותי סקרן וצמא לידע נפגשתי עם הרבה מורים מפורסמים וטובים ( ערכתי עמם ראיונות ואף תעדתי את ה גונג פו שלהם בוידאו, אשר אחלוק עמכם בעתיד )מאוד. קראתי את הודעתך ופשוט התחוור לי כי אתה הולך סומא בערפל כבד מאוד. לא זכור לי אחד ממתאמני הבה גוואה ( מהמורים ) שדואג לדחוף את שמו בכל הזדמנות, לפי מה שאני יודע יש שני מקומות מהימנים המלמדים בה גוואה האחד זה " המרכז" והשני הוא מר. זאב פוקס המכובד , שממנו יש לנו הרבה מה ללמוד. לגבי הסגנון הסודי בגן ליד הרכבת.....היה קשה לי לעצור את הדמעות שנזלו לי מרוב צחוק....אתה מדבר על "סשה " המורה שמלמד משהו שהוא קורה לו " חולדה שחורה" או משהו כזה, קבוצתו מורכבת בעיקר מאנשים מחבר העמים וזה כיוון שהוא מדריך ברוסית .הם עוסקים יותר במה שנקרא וו שו ולא סגנון מסורתי. ויש להם אפילו לחיצת יד סודית- וזה לא בצחוק האמן לי הייתי שם !!!! לגבי "שאולין טובי" זה לא שמו האמיתי כיוון שהוא שינה את שמו - אני לא חושב שיש שאולין כשם משפחה יהודי. לפי דיבורי עמו הוא למד בשאולין, אם כי לא ראיתי עדויות, ראיתי אותו מאמן ויש לו הרבה דברים מעניינים, כמו כן הוא עשה עליי רושם של בחור חזק...אומנם לא שידרנו על אותו גל ולכן הגענו למסקנה משותפת שהוא/אני לא מתאימים להתאמן יחד. בקיצור ידיד הצעיר ...הרגשתך מוכרת לי שכן גם אני הייתי כזה פעם בחיפשים אחר הדבר האמיתי, אם אתה חושב שאומנות מסויימת איבדה את תוכנה במהלך ההיסטוריה ( כפי שהתבטאתי בעבר כלפי ה טאי ג´י ) זו זכותך ואשמח לשמוע. עצה שהייתי כן נותן לך זה: כן להסתמך על רצונם הטוב של האנשים בפורום, אנו פה לעזור אחד לשני אל תכתוב שטויות ....שאין לך מושג עליהם. בברכה חנן טינג´ין סין

bizhar

New member
שלום חנן, טוב לראות שלא שכחת אותנו

נוכחותך בפורום וושו חיונית אבל אנא, אל תחסוך ביקור גם פה מדי פעם.

למעלה