התבגרות
מר לוי, התבגרות היא להסתכל למציאות בעינים. אין לזה שום קשר לחוצפה או לטון תקיף או רך. האם הציבור החרדי בארץ, שעושה דברים שאני מגדיר כחוצפה בנושא הצבא, לא בוגר? אין כל רע להזמין בלהזמין תלמידי קפוארה לקרבות ידידותיים, שמטרתם החלפת ידע. אני בטוח שגם לך זה לא יזיק אם תלך לבתי ספר אחרים ותחפש לך התנסויות דומות, כשם שזה יוסיף גם לבתי הספר, אם ליבותיהם אמת, ולא יעסקו בעניני אגו. תסתכל לעצמך בעינים ותגיד לעצמך שאתה מאמין שמאומנות הריקוד הפנאנית שנקראת קפוארה יכולים לצמוח לוחמים גדולים. ספר לכולנו בפורום איך ניתן ללמוד לחימה ללא מגע. הזמן את עצמך לשיעור קרב או שניים ואז תשפוט. זה, אגב, דבר שאני עשיתי. אני לא אומר להזמין לדו קרב, אין דבר כזה בארצנו וזה בזבוז אידיוטי של נסעיון להרוג לוחם בגלל שהפסיד (ראה סוגיית הטמטום היפני), אלא לנסות להכנס איתם לעימות ידיותי, שבסופו בטוח ומישהו ילמד משהו, ואולי אפילו שני הצדדים. אה, ועוד דבר, נסיון וידע (שאתה בטוח, וכנראה גם צודק, שיש לך יותר ממני) אינו מקנה חסינות בפני שטויות, טעויות או סתם פליטות. לא מגיע לאף אחד בעולם שלא יחלקו עליו, ומנת חוצפה לא פגעה מעולם במי שלא חיפש משהו להפגע ממנו.