קומת קרקע

Avi632

New member
קומת קרקע

שלום לכם.
אחי הקטין את הבית
אני מעלה פה לבינתיים את הקומת קרקע והשאלה שלי האם המיקום של הפינת אוכל בעייתי ממול הכניסה לממד והשירותים
תודה לעונים

לפי דעתי אין בעיה עם המיקום של פינת האוכל מול הממ"ד...

כל עוד מקפידים על מעבר של מינימום 1.10 מטרים בין השולחן והפתח. הבעיה תהיה עבור הילד בחדר שעלול להרגיש פגיעה בפרטיותו. אבל האמת היא שיש לי הערות אחרות:
1. שטח הממ"ד פחות מ-10 מ"ר. מדובר בחדר קטן מאוד. הייתי משתדלת להגדיל אותו כדי שיהיה מרווח יותר ואולי בעתיד ישמש כחדר להורים לכשיתבגרו ויהיה להם קושי לעלות במדרגות.
2. מהלך המדרגות- הייתי הופכת אותו כדי שהכניסה לגרם המדרגות תהיה מהירה יותר והירידה ממנו תהיה לאזור פתוח ולא למשטח שנמצא מול קיר. במצב שבו המהלך הפוך ניתן למקם מחסן קטן/ארון מעילים/שרותי אורחים בחלל שמתחת למדרגות ולייעל בכך את ניצול השטח.
3. בקשר לויטרינה בסלון-אמנם החצר הצידית מאוד צרה אבל מאחר והויטרינה הגדולה פונה לחצר צרה יותר שגובלת בחנייה הייתי שוקלת למקם את ויטרינת היציאה לגינה בצד מערב, ואת החלונות כלפי צד צפון (להפוך את המיקום בינהם). גם אם תגדילו בהמשך את הגינה הממוקמת בצד צפון, עדיין מחציתה תשמש כחניה, כך שזה עדיין נראה לי עדיף.

Avi632

New member
הסיבה ששאלתי היא בגלל הפרטיות כמו שההערת

במיוחד אם מחשבים אותו כחדר הורים עתידי.
לגבי המדרגות כנראה היא עשתה את זה בגלל הקומה העליונה כי היא סוגרת שם..
אני יעלה אותה עכשיו אבל היא צריכה לעשות שם שינויים כמו.להגדיל את חדר השינה
להוריד את החדר הקדמי.ולהשים שם את חדר העבודה ולעשות פינת ישיבה עם יציאה עם וויטרינה למרפסת
גם אין אפשרות לעשות חלונות מאחורה אם תשאלו לגבי חדר הכביסה והמקלחת

לגבי הוויטרינה בסלון
הגבהים שלו בין החניה לגינה הם רק 40 סמ כך שאחר כך הוא הופך את 2 החניות לגינה.(הוא מחוייב ב3 חניות כך שהוא משאיר את החניה מימין למדרגות)

ותודה רבה רבה זוהר.....

כפי שהקומה נראית כרגע התכנון איננו טוב

אבל ציינת שהמתכננת עומדת לבצע שינויים, ושלא מדובר בתוכנית הסופית, אז בוא נחכה שתעלה את התכנית המעודכנת ואז נתייחס.
כרגע באמת הקומה נראית כמו מבוך של ממש- צריך לבצע מקצה שיפורים של ממש

Avi632

New member
לגבי הקומת קרקע

לא מסתדר להם שהפינת אוכל יושבת ממול הממד והשירותים
והאדריכלית לא מוצאת לזה פיתרון כנראה

יש לך רעיון איך לסדר אחרת שם את הממד השירותים והפינת אוכל שיהיה יותר נורמאלי ונעים לשבת שם
תודה לך..

מאחר ויש הרבה מגבלות למגרש (2 כיווני אוויר, מגרש קטן ועוד)

הסידור המוצע הוא בהחלט סביר. במידה וזה מאוד מפריע לאחיך אפשר לתכנן דלת הזזה שנפתחת לכיס, שתפריד בין הממ"ד והשרותים ופינת האוכל. בזמן ארוחה ניתן יהיה לסגור אותה, ובמצב פתוח, מאחר והיא בתוך כיס, היא לא תיצור מגבלה כלשהיא בחלל הקטן של אזור השירותים-ממ"ד.

*התמונה נלקחה מאתר "לה-פורטה- דלתות פנים מעוצבות".

גלמיש1

New member
לדעתי מיקום שולחן האוכל בסדר גמור.

החדר מופרד ממילא ע"י המבואה לח.הרחצה.
אם זה ממש מפריע - אפשר לעשות עסקה סיבובית בין המדרגות לפ.האוכל - המדרגות ליעברו למרכז המבנה, במקום המובלעת האחורית בקיר האחרוי. ופ.האוכל תהיה בהמשך למטבח. אולי אפילו תוכל לקבל קצת אור טבעי מחלון שיופנה לחצר צדדית קטנה.

גלמיש- הצעה נהדרת!

האמת שככה אולי גם יפתר עניין מיקום המדרגות בפינה, שהסכמנו בשירשורים קודמים שזה איננו המיקום האידיאלי עבורן. רק צריך לראות כיצד העניין משפיע על תכנון הקומה העליונה.

Avi632

New member
רעיונות נפלאים

לבינתיים האדריכלית הספיקה לבצע שינויים..חלק מהם רעיונות של זוהר..

בקומת קרקע העבירה את הוויטרינה לצד מערב(אגב אני שואל גם בשבילי האם כשהוויטרנה בצד מערב או מזרח כמו אצלי האם זה נוח מבחינת כיוון השמש)

הגדילה את המקום של הפינת אוכל
נשאר רק להגדיל את הממד קצת

ועשתה שינויים בקומה השניה(אל תשאלו על גודל חדר העבודה זה מה שהוא ביקש)

קומת הקרקע נראית נהדר, בקומה העליונה יש דברים לשפר

קומת הקרקע נראית מצוין בעיני, הדברים מסודרים בצורה טובה הגדלים נוחים- באמת נהדר. בהתחשב במגבלות המגרש הגעתם לתוצאה טובה מאוד. הייתי בודקת האם ניתן לתכנן את האזור שמתחת למדרגות כארון למעילים ותיקים או שמשאירה פתוח כדי לאפשר את הגדלת השולחן לאזור שמתחתן.
בקומה השניה ישנם כמה דברים לשיפור: בראש ובראשונה מיקום חדר ההורים וסידור הריהוט בחדר השינה של ההורים. הייתי מתכננת את חדר ההורים בצד מערב, ואת אחד מחדרי השינה של הילדים מעבירה לצד מזרח. כך הפרוזדור היוצא מהמדרגות היה מתקצר. כ"כ אם אינני טועה הנוף הוא לכיוון צפון אז הייתי מסובבת את המיטה ב-90 מעלות כך שראש המיטה יהיה על גבי הקיר המערבי, ארון הבגדים מצד שמאל של המיטה, ויוצרת חלון גדול מצד ימין של המיטה ממנו ישתקף הנוף היפה.
חדר העבודה בולט לתוך המרפסת ולא משתלב היטב במרקם החדרים של הקומה, תוך שהוא יוצר תוואי בעייתי בשטח המרפסת עצמה.
יצרתי סקיצה שמתארת את השינויים שאני סבורה שישפרו את המצב.
מה דעתכם?

Avi632

New member
נראה בהרבה יותר טוב

תודה זוהר אני יראה לו ונשב על זה

יש עוד אפשרות שהייתי רוצה לשמוע את דעתך דווקא זה יכול לצאת כמעט דומה לזה
אני מעלה את האופציה הקודמת שהיא עשתה לו
רק השינוי שהוא רוצה לעשות..לבטל את חדר העבודה ולעשות יציאה עם וויטרינה כמו שעשית
להקטין קצת את החדר הראשון שממול המדרגות.ולעשות אותו חדר עבודה עם אופציה להשתמש בו בעתיד כחדר (כי 4 חדרים בבית שמתוכם רק 3 למעלה כנראה לא יספיק)
מה דעתך על זה זוהר?

Avi632

New member
גלמיש.אם אני מבין נכון אז...

זה כמעט מה שאדריכל הקודם עשה רק להזיז את המדרגות שמאלה קצת

ממש לא! מה שנקרה יחי ההבדל הקטן (גדול)

נכון שמבחינת מיקום הפונקציות הן ממוקמות פחות או יותר באותו המקום, אבל הסידור של הדברים אצל המתכננת הנוכחית הרבה יותר מדויק ונכון לעומת המתכנן הקודם.
כמה דוגמאות להבדלים:
1. המתכנן הקודם חסם את אפשרות היציאה לחצר המערבית ולא התייחס אליה, בשעה שהמתכננת הזו לא רק שתכננה פתחים לעבר הגינה אלא אפילו מיקמה את הכורסאות בסלון כך שמי שיושב בהן יוכל לצפות החוצה לעבר הגינה.
2. המתכננת החדשה יצרה פינת אוכל מרווחת ונוחה עם שפע מקום לנוע סביב השולחן, ועבור אחיך שיש לו משפחה גדולה זה דבר חשוב מאין כמוהו. המתכנן הקודם דחק את פינת האוכל לפינה באופן שלא הותיר הרבה מקום לזוז סביב השולחן במידה וכל המשפחה יושבת לאכול והתחושה היא של צפיפות וחוסר נוחות.
3. מיקום חדר המקלחת- המתכננת הנוכחית הצניעה את הכניסה לחדר המקלחת באופן שיוצר אינטימיות עבור מי שנמצא בו, בשעה שהקודם תכנן את דלת המקלחת ואפילו את האסלה ממש מול המטבח באופן שמי שיושב בפינת האוכל או עומד במטבח יכול לצפות ישירות על מי שיושב ומתפנה באותו הזמן (במידה ולא סגר את הדלת, מה שקורה לרוב עם ילדים).
4. מיקום החלון בממ"ד- בממ"ד הקודם החלון מתוכנן בפינה באופן שקשה להגיע אליו כי ממוקמת שם שידת המיטה. בתכנון החדש החלון מתוכנן במרכז הקיר כך שאין שום דבר שמפריע לגשת אליו.
5. המטבח- התכנון החדש הרבה יותר נכון מבחינת מיקום הכיור-כיריים-מקרר (משולש הזהב) ומתוכנן כך שיש משטחי עבודה רחבים משני צידי הכיור ומשני צידי הכיריים. זה לא כמו בתכנון הישן שבו הכיריים נדחקו לצד הקיר על יד דלת הכניסה, באופן שמשאיר לנו רק משטח עבודה אחד מצידם הימני, וגם מגדיל את המרחק שלהם מהמקרר.
בקיצור יקיריי- עשיתם צעד נבון ונהגתם בחוכמה מרובה כשהחלטתם לעבוד עם המתכננת החדשה- היא הרבה יותר מוצלחת ונבונה ומדוייקת.

Avi632

New member
ברור זוהר..

שאנחנו מאד שמחים שעברנו ולא מצטערים..והקרדיט הוא לכם..

רק אמרתי שמה שגלמיש הציעה להזיז את המדרגות זה דומה קצת למה שהוא עשה מבחינת הפונקציה הזאת.רק להזיז את המדרגות שמאלה ולקחת את הפינת אוכל אחורה..
בכל אופן ברור שעכשיו אנחנו בידיים יותר מקצועיות ואתם משלימים לנו את הפאזל באהבה ובסבלנות..תודה לכם...

אגב ראית את הקומה העליונה?

למעלה