קומפלייר ל C

kill bill

New member
קומפלייר ל C

מישהו מכיר קומפלייר חביב ל C שפועל על הפוקט?

kill bill

New member
PocketGCC 1.50

שלום לך .. תודה על המאמץ דבר ראשון ! האם אתה מבין בתיכנות C ? ובכן , אני סטודנט במכללה.. ולא מזמן התחלנו ללמוד את השפה, אז חשבתי לנסות להריץ קומפלייר על הפוקט כך שאני יוכל להריץ את הפקודות שאנחנו לומדים על המקום , כך שאני לא מתכוון לפתח תוכנות עם הכלי הזה. בכל אופן... עד שהבנתי מי נגד והצלחתי להגיע למצב של לקמפל תוכנה שכתבתי קיבלתי שורה של שגיאות שלא ממש הבנתי את מהותם... אבל אני מניח שמתכנת רציני ב C ידע להתמודד איתם , כמו שצינתי אני רק מתחיל.. בכל מקרה, אם יש כאן מישהו שהריץ את התוכנה הזאת אצלו ויודע C אשמח לעזרה.

mikeoreli

New member
הבנתי...

פעם אחרונה שתכנתתי בC היה בקורס C וזה היה לפני יותר משנה. בכל מקרה, אני אנסה למצוא את הקלסר עם החומר ואנסה להריץ איזו תוכנה קטנה.

kill bill

New member
תודה !!!

אני נסתי להריץ את התוכנה הכי בסיסית שיש , אשר מדפיסה תו על המסך. הבעיה אני חושב היא שהוא לא מוצא את "ספריית הפקודות" שלו בהתחלה שאני עושה include.... בכל אופן אני אצרף את הפקודות שנסתי להריץ למקרה ותבין איפה הטעות שלי , או כל מישהו אחר שמבין ב C ויש לו פוקט...
# include <stdio.h> void main () { printf ("hello"); }​

shed

New member
--> זה קצת יותר מסובך

השאלה הראשונה: קומפיילר בשפת C - לאיזה מכונה, ולאיזו מערכת הפעלה? Win? linux? win ce? palm?, ולאיזה מעבד? אני לא יודע איזה קומפיילר יש לך אבל לא בטוח שזה מה שאתה מחפש. בנוסף, אתה צריך שיהיו לך על הפוקט, כל הספריות הסטנדרטיות שאתה הולך להשתמש בהן כדי שהקומפיילר יוכל ללנקג' אותן.

mikeoreli

New member
הוא מנסה להשתמש בPocketGcc

שעובדת על מחשבי כף יד מבוססי ARM. רק שלי נראה שהפוקט לא משתמש באותן הספריות בגלל צורת הממשק השונה.

shed

New member
--->

ברור לי שהוא מחפש קומפיילר שירוץ על הפוקט. השאלה על איזה פלטפורמה אמור לרוץ הפלט של הקומפיילר הזה. האם על Win? האם על arm? בדיוק כמו שאני יכול לקמפל על מחשב מבוסס אינטל שמריץ win תוכנית שמיועדת לרוץ על מעבד arm ומע' הפעלה מיקרו לינוקס. בעקרון GCC הוא קרוס-קומפיילר שאפשר לקמפל איתו לכל מערכת הפעלה (לינוקס, win, vxworx ומה שלא תחשוב עליו). רק צריך לדעת להגדיר אותו נכון. אני לא מכיר את ה-pocketgcc כך שאני לא יכול לעזור שם. לפי הקוד שהועלה אני מניח שהבחור רוצה לכתוב תוכנית בפוקט, לקמפל בפוקט ולהריץ על מחשב עם windows/linux.

kill bill

New member
אתה צודק..

אני רוצה לכתוב תוכנית בפוקט, לקמפל בפוקט ולהריץ על מחשב עם windows/linux, אך עניין ההרצה על הווינדוס לא חובה.. אני רוצה לכתוב קוד על הפוקט שאכן מתאים לפלטפורמת הווינדוס, כפי שציינתי המטרה היא למעשה תרגול תוכנות שאני לומד בכיתה על המקום, ובגלל שאנו לומדים לתכנת על מערכת מסוג ווינדוס הקודים בהתאם .. בכל אופן אם אתה יודע , אני אשמח אם תלמד אותי להגדיר את כל העניין נכון בכדי שהקוד ירוץ כמו שצריך..

shed

New member
--->

כאן יהיה לי קצת קשה לעזור מהסיבה הפשוטה שאין לי פוקט כך שאני לא ממש יכול לשחק עם זה. ברמת העקרון עם GCC אפשר לקמפל הכל להכל רק צריך להגדיר את ה-make file וכאלה. (פעם אחרונה שהתעסקתי עם כזה דבר זה לקח שבועיים עד שהוא השתכנע להתחיל לקמפל ל-arm).

mikeoreli

New member
כבר מצאתי בעייה אחת

stdio.h לא קיימת בספריית הinclude. אני מציע שתחפש פרטים בגוגל. בכל מקרה האם הרצת את הGCC דרך הCONSOLE? אתה יודע באילו פררמטרים צריך להשתמש ? הפעם האחרונה שהשתמשתי בGCC היה לפני 3 שנים כשתכנתתי C++ בלינוקס אז תסלח לי על זכרוני החלוד.

kill bill

New member
גם אני ראית את זה..

העניין הוא שאני לא בטוח באיזה include להשתמש ואיך.. בגוגל לא ממש מצאתי מידע מועיל.. האם GCC זו שפה שונה ? זאת אומרת האם GCC זה שם כולל מעבר לתוכנה ספציפית זו? הדרך שבה ניסתי לקמפל היא פשוט לכתוב את התוכנה באיזשהו קובץ ואז להריץ דרך הקונסול : -ואז שם הקובץ- cpp0 . נראה לי שזה יהיה דיי בלתי אפשרי מבחנתי , משום שהידע שלי ב C לא ברמה הדרושה. בכל אופן , תודה לכולכם.

למעלה