קומפי - האם כדאי?

מיק 18

New member
קומפי - האם כדאי?

שלום לכולכם, אני עוקבת כבר זמן רב (כקוראת פאסיבית) אחרי המידע המדהים שהפורום הזה מספק, והחלטתי שהגיע הזמן לצאת מהארון... אני אמא לילדונת מדהימה (איך לא?...) בת שנתיים וחצי ואני מתלבטת כבר זמן רב לגבי קניית קומפי. מודה ומתוודה שכעובדת הייטק יש לי רתיעה מסויימת מלחבר את ילדתי ל"קופסא" הזו, אבל ברור לי שבעידן של ימינו זה קצת טפשי... שאלתי היא, מה הנסיון שיש לכם עם הכלי הזה והאם אתם מוצאים אותו מהנה/מלמד/מועיל ? ועוד שאלה: האם בגיל שנתיים וחצי כבר אפשר ללמד שימוש בעכבר ואז אין צורך בקומפי? הרבה תודה.

נעה גל

New member
קודם כל, ברוכה הבאה ../images/Emo141.gif

תסלחי לי שאני מלחמתית על הבוקר (אבל באמת מוקדם מאוד...) בטח לא התכוונת, אבל מאוד הפריע לי הניסוח ...עם הכלי הזה (דבר שלדעתי לא היה נאמר על בובה). למה הוא הפריע לי? כי אני חושבת, שהמחשב צריך להיות אופציה משחקית (בין כל שאר האופציות) בגילאים האלה ולא יותר מכך. כלומר, אם הילדה מגלה ענין בקופסא הזו שנקראת מחשב אולי כדאי לרכוש קומפי. ואני מתכוונת לכדאי ברמה של שיהיה עוד משחק בבית. את מבינה למה אני מתכוונת? לא כאל עוד שלב בהתפתחות הטכנולוגית של הילד. ועכשיו לניסיון האישי שלנו - יש לנו קומפי בבית כבר די הרבה שנים (מאז שאורן בת שנה, והיום היא בת 6+). אורן מאוד אהבה אותו ושחקה בו ה-מ-ו-ן עד גיל 3 בערך. מאז ועד היום היא שחקה בו פעמים ספורות בגלל שכמו כל משחק הוא בשלב מסוים נהיה "קטן" על הילדים. ואני מתכוונת לקטן מבחינת התחכום של המשחק וגם ההפעלות הנדרשות (ויש לנו את כל הדיסקים שבאים עם המשחק). בגיל שנתיים וחצי היא כבר שלטה על העכבר לחלוטין ועברה לשחק ב"קווסטים". בגיל 4 וחצי היא גם השתלטה על גלישה באינטרנט (באתרים של ילדים) אז קומפי נשאר מאחור. אני חושבת שמרכז הבעיה של קומפי כמשחק שגדל עם הילד (ואגב, צריך לקחת בערבון מוגבל את הדברים שלי משום שראיתי שהם הוציאו מקלדת חדשה וסביר להניח שעם זה באים משחקים חדשים שאני לא מכירה) לעומת תוכנות אחרות, שהוא מאוד לא אסוציאטיבי (לעומת ה"איתמרים" אם משהו מכיר). במשחקים האחרים ההתנהלות בתוך המשחק מאוד תלויה במשחק עצמו בקומפי זה פחות כך ואני חושבת שזו הסיבה המרכזית לכך שהוא נשאר מאחור. ואיתמר (בן שנתיים ו-4 חודשים) משחק עם קומפי לעיתים די רחוקות (בהשוואה לאורן) למרות שבכל פעם שהוא משחק הוא מאוד נהנה. גם הוא עבר לתוכנות אחרות שדרכן הוא לומד בימים אלה לשלוט על העכבר. אז האם לקנות? אני לא בטוחה. נראה לי שבגלל ההוצאה הגדולה יחסית שיש על המשחק הזה כדאי אולי להשיג אותו ממישהו שכבר לא משתמש ומקסימום לשדרג אותו (במידה והוא מוצא חן בעיניה). וכן, אפשר ללמוד לשלוט בעכבר בגיל שנתיים וחצי, אם היא תרצה בכך. הדרך הטובה ביותר (כך אורן למדה) היא דרך תוכנות ציור. אפשר להשתמש בצייר של windows ואנחנו השתמשנו בתוכנה מעולה בשם kidpix.

שלהבת3

New member
נעה,אני בהלם!../images/Emo12.gif

יש לי עוד מחשב בבית..... ואני מחכה שבתי בת ה-3 תגדל.... כדי שאוכל לתת לה להשתמש בו.... ואת כותבת עכשיו שבגיל שנתיים פלוס אפשר כבר לשלוט בעכבר. אז מה, אני מפגרת???? הייתי בטוחה שעוד אי אפשר. כמה זה דורש ממני לשבת אתה? מקווה לנסות עוד היום. תודה.

נעה גל

New member
למה את צריכה ללמד אותה?

היא בקשה לשחק עם המחשב? הראת התעניינות? אם לא, אז לא צריך. לגבי כמה לשבת איתה? אני ממש לא יודעת להגיד לך -אני חושבת שהכי נכון להגיד: כמה שהיא מבקשת. אצלי הם אוהבים לעבוד בשיטת הניסוי והטעיה וקוראים לי ממש מעט, רק כשהם במצוקה (המחשב / המשחק נתקע). אני רק רוצה להוסיף שאין גיל שכדאי "להתחיל" בו. אצלנו המחשב הוא אחד הכלים הכי שימושיים בבית. אין רגע שהמחשב פנוי - דני, אני (בעיקר אני, אגב) או אחד הילדים נמצא מולו תמיד. באופן טבעי, בגלל שאנחנו משתמשים בו תמיד, והוא תמיד פתוח, הילדים בגיל מאוד צעיר מתחילים להשתמש בו. זה לא אומר כלום עליהם וגם לא על הילדה שלכם בגלל שהיא עדין "לא התחילה".

אמא1

New member
הי מיק

נדב בגיל 3 כבר שלט לחלוטין בעכבר. למרות זאת בגיל 3וחצי כשראה קומפי אצל חברים וכל כך נהנה קנינו לו. הוא מאד מאד אוהב לשחק בקומפי (קנינו את זה שמתחבר לאינטרנט). אבל לא רק
וזה עונה על תשובתך לגבי "חיבור לקופסא
יום טוב
אירית

ניתמר

New member
שימוש בקומפי/ באינטרנט

אנחנו התחברנו לקומפי כשבתנו היתה בת כמעט שנתיים, היא מאוד אהבה אותו: את המוסיקה, הדמויות, הכירה כלי הנגינה - ולדעתי גם למדה ממנו ( גם אנחנו דרך אגב...) היא כל כך התחברה עד שכבר נכנסתי ללחץ שהיא מתמכרת... לפני שבוע היא חלתה ונשארה איתי בבית - ואז בקשה לשבת ליד המחשב שלנו. היות והאינטרנט אצלנו כל הזמן פתוח - אמרתי שאני אראה לה אתרים לילדים באינטרנט - ומאז היא גמרה עם הקומפי ורק רוצה "אינטרנט". היא בת שנתיים וחודשיים וקצת קשה לה עם העכבר, למרות שבעלי מנסה ללמד אותה, ולא מצאנו המון אתרים שמתאימים לגיל כזה קטן וזה מתסכל - כי אז אני חייבת לשבת איתה בעוד שבקומפי יש לה מענה והיא מאוד עצמאית - להדליק, לכבות, וכד´ זה מאוד פשוט. אני ממליצה על קומפי.

אפרתש

New member
אנחנו בעד

קנינו קומפי כדי שהיא תפסיק לשחק במקלדת שלנו (שאז היא יכולה לגרום נזקים). זו גם הסיבה שאנחנו לא מנסים ללמד אותה להשתמש בעכבר. מהנה - בהחלט. הילדה נהנית. היא תמיד היוזמת, ובכל פעם בוחרת באיזה משחק היא רוצה לשחק. לפעמים משחקת כל יום, לפעמים עוברים גם שבועיים ושלושה בלי מחשב. מלמד - לא יודעת. אבל זה לא ממש אכפת לי. לא על כל פעילות שלה אני שואלת את עצמי האם היא מלמדת. זה מאמן בכל מיני יכולות. היא היתה יכולה לקבל אימון על יכולות אלה גם בהרבה פעילויות אחרות, כך שלא זו הפואנטה. מועיל - כנ"ל. אני לא חושבת שהיא תצא מפותחת יותר או פחות בזכות הקומפי. ומצטרפת בחום להמלצת נעה - תקני מקלדת, את כל המשחקים תוכלי לקבל מאנשים שילדיהם גדלו. (לאה ונעה - מותר להמליץ כאן על להעתיק משחקים?
).

דליה.ד

New member
גם קומפי וגם בייבי גורדי

שני בילדים הצעירים יותר שלטו מגיל שנתיים בגורדי בייבי (לומדה מעולה דרך אגב שהקנתה שליטה בעכבר) ובקומפי. באינטרנט הם גולשים מגיל חמש לאתרים כגון אלפי והופ.

שלהבת3

New member
תגידו לקומפי יש משחקים?../images/Emo66.gif

שצריך לרכוש בנפרד? איך זה הולך? ומה זה בייבי גורדי? כמה עולה בערך? ואם נניח אין לי תקציב.... אבל יש לי מחשב, ומשחקים אחרים..... מתלבטת-האם לחכות או כבר לנסות להתחיל. תודה

חדשה אצלכם

שלום לכולם אני היום נכנסתי לראשונה לפורום והתחלתי לקרוא וזה סוחף ומעניין וחבל שלא עשיתי את זה ממזמן. נתקלתי בהודעה שלך דליה וראיתי התמחות בבעיות קשב וריכוז. קודם כל רקע קצת אני אמא ליונתן בן שלוש וחצי ורוני בת חצי שנה שני ילדים מקסימים מאוד. לאחרונה קיבלתי המלצה מהגננת לקחת אץ יונתן לאיבחון של בעיות קשב וריכוז וסף תיסכול נמוך. התחלתי בתהליך שנראה לי אין סופי וכרגע אני מחכה לבדיקת שמיעה שתהיה בסוף ינואר את יכולה להדריך אותי קצת בנושא לעשות זאת באופן פרטי כדי שהתהליך יהיה מהיר או דרך קופת חולים. תודה

נעה גל

New member
קודם כל- ברוכה הבאה ../images/Emo141.gif

דבר שני, דליה מנהלת כאן בתפוז פורום שמתמחה בדיוק במה שאת זקוקה לו - תמיכה ומידע מקצועי - הפורום של דליה (ואפרת וזהבה). ואת מזומנת כמובן להשאר.

תודה רבה ../images/Emo140.gif

תודה רבה על הכיוון ובטח שאני אשאר מעניין פה מאוד וגם לי יש קצת נסיון ותמיד טוב ללמוד מאחרים ובכלל נראה לי שכיף פה אז בין לבין בעבודה אני יהיה פה בפנים. תודה

vered4

New member
גם אני

הילד שלי, מאוד אהב תגובה אלקטרונית. ללחוץ על כתפור המערכת, הטלויזיה. האינטרקום של הטלפון. כל מה שמהבהב ועושה רעש כשלוחצים. אז במקום ללחוץ על כל מיני דברים, כדי לראות מה קורה, הוא לוחץ ומקיש על הקומפי. במשחקים היותר מתקדמים יש לימוד ברמה של להקשיב, לשמוע מה צריך לעשות. המשחק מאוד אינטראקטיבי, דורש מהילד להשתתף ולחשוב. מאחר ואני לא חושבת שילד בגיל הזה, ישחק רק בזה, וזה לא ימנע ממנו לעשות דברים אחרים, אז אני לא רואה שום סיבה להתנגד.

נעה גל

New member
אני המלצתי לקנות מקלדת ?! ../images/Emo12.gif

להפך - המלצתי לקחת את המקלדת והכל מחברים שלא משתמשים ומקסימום להוסיף משחקים בהמשך. בכל מקרה, רציתי להגיב לגבי שימוש במקלדת ועכבר אמיתיים - הם מהר צאןד לומדים להתייחס אליהם בעדינות אם רק נותנים להם אפשרות. אורן היא עדינה מטבעה, אבל איתמר מאוד מאמין בשימוש בפטיש
כפתרון לבעיות ולמרות זאת, הוא למד במהירות להיות עדין איתם.

כרמית מ.

New member
אני נגד.

אני לא חושבת שלמחשב בגיל הזה, יש איזשהו יתרון על משחקים אחרים, ובהחלט יתכן שההיפך. אם זה היה בעלות שווה, יתכן והיה טעם לקנות גם את המשחק הזה, כמו משחקים אחרים (אגב, אנחנו כמעט לא קונים משחקים, ובכל זאת יש לנו הרבה יותר מדי...). בעלות הגבוהה שלו, לדעתי, הקומפי הוא הוצאה מיותרת לחלוטין, שבונה על החששות של ההורים שהילדים שלהם לא ישתלבו ב"עולם המחר". למרות ששנינו עובדים הרבה עם המחשב, את הילדים חשפנו אליו רק לאחרונה, לקראת גיל שלוש וחצי. מהר מאד הם השתלטו עליו, וגם מצליחים לעשות דברים שלא הראינו להם איך (והתוכנות שהם עובדים איתן הן באנגלית - שהם לא מבינים! (זה יצר קטעים כמו אמירה: המחשב אומר "עז" אבל יש תמונה של ביצים (EGGS)...). בהתחלה הם "התמכרו" אבל תוך כמה זמן (והזמנה שלי למשחק אחר משותף) זה התאזן, ועכשיו הם מבקשים די מעט לעבוד על המחשב (אולי זה סימן שצריך תוכנות חדשות, אבל ממש לא "בוער" לי שהם יעבדו יותר...). אני לא דואגת מהיכולת שלהם להסתדר עם המחשב בגיל מבוגר יותר, ואני מעדיפה, בגיל הזה, שהם ישחקו כמה שיותר משחקים "אמיתיים" שמשלבים את כל החושים ולא מקבעים ישיבה מערבית מזיקה. באותה מידה, אנחנו משתדלים שהטלוויזיה לא תהיה חלק מסדר היום הרגיל (חוץ מבגן שזה לא בשליטתנו). קצת זה לא נורא, אבל אנחנו לא מעודדים. כל זה ברמה העקרונית, בכלל בלי להתייחס לקומפי עצמו. מ"פגישות" שלנו עם הקומפי במשחקייה, לא הבנתי ממה ההתלהבות. לא נראה לי ידידותי או "מפתח" במיוחד, וגם הילדים לא התלהבו (בכוונה לא כיוונתי אותם, כי רציתי לראות אם הם מסתדרים לבד. הם לא ביקשו עזרה, ואני לא הצעתי.)

ריניני

New member
ממש ../images/Emo32.gif - מה זה משחקיה?

איפה יש כאלו (באזור ת"א-גבעתיים)? כמה עולה? באים בזמנים קבועים או מתי שמתחשק?

לאה_מ

New member
המשחקיה הכי טובה

היא בבית של חברים
, וזה גם הכי זול, וגם אפשר לקבל קפה. ובאים מתי שמתחשק...

כרמית מ.

New member
משחקיה

לא יכולה לעזור לך ספציפית, אבל בקרית מוצקין יש ספריה עירונית (נדמה לי שאסור להכנס אליה עם גמדים, אבל לא בדקתי - ספרייה יש לנו בקיבוץ) ולידה משחקיה, ויש שם המון משחקים מסוגים שונים - מתקני פלסטיק גדולים, פאזלים, ספרים, לגו, מחשבים ועוד). יש גם הפעלות / תיאטרון בובות, אבל די לא לטעמי (צעקני...), והעלות סמלית למדי (במיוחד אם עושים כרטיסיה). היינו שם כמה פעמים (מזמן...) בעיקר כשהיינו מוכרחים לצאת מהבית (יש ימים כאלו, שבבית קטסטרופה וצריך שינוי אווירה), וקר מדי בשביל בחוץ. לא משהו שאי אפשר בלעדיו, אבל בילוי נעים לאחה"צ, פעם ב... ההבדל בין זה לבין בית של חברים (שיש לו יתרונות משלו! ולא רק המחיר) זה שבבית של חברים צריך להתחלק עם אחרים ברכוש שלהם. כאן הרכוש הוא לא של אף ילד, וגם יש ממש הרבה, כך שכמעט ולא היו ריבים בין ילדים. היו אפילו כמה פעמים שהתפעלתי מהאינטרקציות החברתיות עם ילדים זרים...

שלהבת3

New member
../images/Emo8.gifכרמית-נרגעתי.

גם אני חשבתי והרגשתי כמוך. אז בגלל זה הבת שלי עדיין לא משחקת לבד במחשב. לפעמים אני מקריאה לה סיפור, משחקת איתה-אבל ברוב הזמן אני לוחצת על העכבר, אולי אתחיל לתת לה גם. אני מעדיפה שזה יבוא בשלב שבו היא לבד תשב ותשחק-במחשב, בלי קומפי. וגם לי כנראה היתה הרגשה שאין מה למהר. אבל-מצד שני אולי היא תוכל להנות גם מהמחשב, כתוספת לשאר המשחקים שיש לה. תודה.

למעלה