יש לא מעט
למיטב זכרוני, חברת Gold Key הייתה הראשונה להוציא סדרת מסע בין כוכבים המבוססת על הסדרה המקורית (להלן TOS) שרצה על 61 גיליונות, מיולי 1967 ועד למרץ 1979. לאחר מכן, הזכויות עברו לחברת מארוול, שהוציאו סדרה אשר החלה מעיבוד סרט הקולנוע הראשון, החל מאפריל 1980, והמשיך משם, רק להסתיים בגיליון 18, פברואר 1982. קראתי את רוב הסדרה הזו ולא התלהבתי בעיקר מהאומנות שבעיניי הייתה סטטית. בפברואר 1984 החלה סדרת TOS הראשונה של DC אשר התקשרה להמשכיות הסרטים, שרצה במשך 56 גיליונות, עד נובמבר 1988. רוב סדרה זו נכתבה על ידי פיטר דיוויד, ובזמן שנהניתי מהרבה מהסיפורים (במיוחד מקשת סיפור יקום המראה), האומנות שוב הייתה סטטית לטעמי. סדרת TOS השנייה של DC החלה באוקטובר 1989, והסתיימה בגיליון 80, פברואר 1996. פיטר דיוויד כתב את ראשית סדרת זו, כאשר אחד הסיפורים נכתב יחד עם ביל ממי (מי ששיחק את וויל רובינסון בסדרת הטלוויזיה "אבודים בחלל", ואת החייזר לניר בסדרת הטלוויזיה "בבילון חמש"), וגיליון 16 נכתב על ידי ג'יי מייקל סטרזינסקי, מי שיצר את סדרת הטלוויזיה "בבילון חמש" וכותב כיום את ספיידר-מן וארבעת המופלאים בעבור חברת מארוול. בשלב זה, כבר הפסקתי לרכוש סדרות קומיקס של מסע בין כוכבים ויש ברשותי גיליונות בודדים. קצת לפני הוצאת סדרת TOS השנייה שלהם, ב- DC הוציאו את מיני סדרת מסע בין כוכבים: דור המשך (להלן TNG) שלהם. מיני סדרה זו, בת השישה גיליונות, רצה מפברואר עד יולי 1988. מאוד התקשתי להתחבר לסיפור מאת מייק קארלן בכלל ולדמויות בפרט, היות וכקראתי את המיני סדרה הזו, טרם זכיתי לראות את סדרת הטלוויזיה. באוקטובר 1989 החלה סדרת TNG הרצה של DC, אשר המשיכה עד גיליון 80, ינואר 1996. סופר המדע בדיוני מייקל ג'אן פרידמן כתב את רוב (עם לא כל) גיליונות סדרה זו, כאשר זכור לי סיפור אחד שאהבתי במיוחד, The Worst of Both Worlds, שם פיקארד וציוותו מגיעים ליקום בו הבורג שולטים (אני מודה כי אני שרוף על סיפורי יקומים מקבילים, למי שלא הבין עד כה). באוגוסט 1993 החלה להוציאה חברת מאליבו סדרת מסע בין כוכבים: חלל עמוק תשע (להלן DS9), שרצה במשך 32 גיליונות, עד ינואר 1996. בהמשך 1996 עברו הזכויות למסע בין כוכבים שוב למארוול, אשר הוציאו את סדרת Star Trek Unlimited, אשר רצה למשך עשרה גיליונות, מנובמבר 1996 ועד ליולי 1998. סדרה זו הכילה סיפורים אשר עסקו בחלקם ב- TOS וחלקם ב- TNG; סדרת DS9 שהחלה בנובמבר 1996 אף היא והסתיימה בגיליון 15, מרץ 1998; Star Trek: Starfleet Academy, אשר עסקה בנוג (מ- DS9) וחברי כיתתו באקדמיה של סטארפליט, החלה בדצמבר 1996 והסתיימה בגיליון 19, יוני 1998; Star Trek: Voyager, החל מנובמבר 1996 ועד לגיליון 15, מרץ 1998, Star Trek: Early Voyages, סדרה שעסקה במסעותיו של קפטן פייק, מי שקדם לקירק כמפקד האנטרפרייז, אשר החלה לצאת בפברואר 1997 והסתיימה בגיליון 17, יוני 1998. אני מודה כי לא קראתי אף גיליון מהסדרות הללו, כמו גם את סדרת DS9 של מאליבו. מלבד זאת, יצאו מספר מיני סדרות, שנתונים וספיישלים מ- DC בראשית שנות התשעים אודות TOS ,TNG וכו' (לרבות Star Trek - The Modala Imperative ו- Star Trek: The Next Generation - The Modala Imperative), כמו גם ממארוול בסוף שנות התשעים(לרבות Star Trek/X-Men ו- Star Trek: The Next Generation/X-Men), ממאליבו באמצע שנות התשעים (כגון Star Trek: Deep Space Nine/The Next Generation יחד עם DC), ו- Wildstorm החל משנת 2000 (כולל Star Trek: Voyager - Planet Killer). כעת מדברים על צאת סדרת מנגה למסע בין כוכבים, מבית Tokyopop. לא זכור לי מתי בדיוק סדרה זו אמורה להתחיל (אם היא לא התחילה כבר), אבל על פי הידיעה האחרונה שקראתי, מדובר בסדרת TOS. אני מקווה שזה עזר. במידה ויש שאלות נוספות, אשמח לסייע. ניתן למצוא אותי כאן: http://www.superheroesetc.co.il