קומיקס סייברפאנק?

MetalSinagouge

New member
קומיקס סייברפאנק?

אתם יכולים אולי לזרוק שמות של קומיקס שמתבסס על הגל האחרון (לבנתיים) של המד"ב הוא הסייברפאנק? אני בעיקר מחפש Set מרשים כמו בסרט בלייד ראנר, האלמנט החמישי, "הרוח שבמעטפת Stand Alone Complex" ואם אני לא טועה יש חוברת של הבי מטאל הצרפתי שגם יש שם משהו דומה. אני מתכוון לדיסוטופיה צרכנית וענקית שכזו, הסיפור חשוב פחות מהArtwork אבל רצוי שזה יהיה קצת יותר מאנדרואידים ואקדחי לייזר. תודה :)

amitais

New member
טרנסמטרופוליטן

הוא הקומיקס שעונה על ההגדרה שלך הכי במדוייק. יצא בורטיגו של דיסי. יש איזה 10 אוגדנים לפחות. זאת סדרה מאוד שטחית במסרים שלה, אבל אם זאת הפעם הראשונה שנתקלים בכלל ברעיונות האלה, הם יכולים להשמע מסעירים. מד"ב הרבה יותר מתוחכם ובכיוון קצת יותר פסיכדלי: The Airtight Garage מאת האמן הצרפתי מביוס, שאן תרם להבי מטאל המקוריים בצרפתית ובאנגלית וגם השתתף בעיצוב העולם גם בבלייד ראנר, האלמנט החמישי, חולית שלא הופק, מלחמת הכוכבים ועוד סרטים מהסוג הזה. האיירטייט גאראג' הוא יצירת מד"ב פסיכדלי מופלאה הכוללת יקום מורכב עם עולמות-כיס נפרדים, מסע בזמן ובמרחב, וגם המון הומור נונסנס מעולה.

MetalSinagouge

New member
תודה רבה :)

באמת חשבתי על טרנסמטרופוליטן כי פעם הייזל המנהלת של פורום מד"ב הזכירה את זה, הבנתי שזה אמור להכיל מסרים אנטי- קונסומריסטים אבל גם בלי זה האתר של הקומיקס די מגניב. הקומיקס הצרפתי נשמע מעולה, נבדוק אותו במקביל. Thanks again!

Scum Bunny

New member
נסה את [פרסומת סמויה]

באני זה לא לגמרי סייברפאנק, אבל יש שם מספיק מאפיינים של הז'אנר כדי שאני לא ארגיש כאילו אני סתם דוחף את זה: עולם של תאגידי על חסרי מעצורים, ניימדרופינג של תאגידים ומוצרים מהעולם האמיתי, טכנולוגיה של העתיד הקרוב וכו'. מצד שני יש שם את הגהנום ושדים וכל זה. לשיקולך.

עוד סייברפאנק מלבד טרנס M...

קודם כל יש את הסדרה החדשה של וורן אליס (כותב טרנסM) שרצה בימים אלו ב AVATAR. קוראים לה DOKTOR SLEEPLESS (שגיאות הכתיב במקור!) יש את המנגה של GHOST IN THE SHELL (או בקיצור GITS) שכבר הזכרת. המנגה של GITS הרבה יותר ארוכה מפורטת ובעלת מסרים מהסרט אנימה. כנ"ל גם AKIRA (המנגה) שיכול לענות על צרכי סייברפאנק במידה לא מבוטלת של רלוונטיות. בשוליים של הסייברפאנק (ועם הרבה קריצות מז'אנרים כמו פילם נואר) יש את "גרסאת התסריטאי" של פרנק מילר לרובוקופ (גם בAVATAR). הומור סייברפאנק קצת דבילי אבל אפקטיבי אפשר למצוא בכותר CHRONOMECANICS שכרגע אינני זוכר מי כתב אותו - מצטער. בזירה האירופאית אפשר להוסיף על מוביוס גם את THE DRKNESS BEHIND של סטפאנו קאסיני (שעובד מאוחר יותר לסרט ההוליוודי - ג'וני מנמוניק) ואת סדרת אלפא קנטאורי שפורסמה במקור בהבי מטאל ונאספה למספר חוברות עצמאיות. שניהם אגב מהוצאת NBM. בהצלחה. ע.

MetalSinagouge

New member
תודה :)

אני דווקא קיבלתי רושם אחר מGITS, נראה לי שאפילו קראתי באיזה מקום שמי שלא אהב את המנגה די סביר שיאהב את האנימה וההפך, את אקירה קראתי ואת השאר צריך לבדוק. תודה גם לScum Bunny. נראה לי שוויליאם גיבסון אפילו כתב את ג'וני מנמוניק, אז זה אמור לקלוע לכוונה.

למעלה