קומיקס חדש!

קומיקס חדש!

הפעם קומיקס בנימה יותר רצינית, בנושא הטבח הכימי שעשה סדאם חוסיין לפני כ-25 שנה בעם הכורדי.
במהלך העבודה שלי על הקומיקס נחשף השימוש בנשק כימי במלחמת האזרחים שמתרחשת בסוריה.
כנראה שלמרות מה שנדמה, ההסטוריה באמת חוזרת על עצמה...

הקומיקס נעשה במסגרת קורס קומיקס בבצלאל בהנחיית מישל קישקה.

מוזמנים לקרוא את הקומיקס כאן: http://vladiksandler.com/halabja

וכמובן שאשמח לתגובות והערות!:)

אחד הטובים

כבר גרם לי להכנס לאתר שלך ודי נפלתי. במיוחד בפתיחה של הספרים ובאיור של שירים. אחלה כשרון בן-אדם.

Guid

New member
חזק.

כמו תמיד- עבודה מעולה!
אהבתי את השימוש ברקע, הוא נותן תחושה מאוד מדוייקת לגבי האווירה של הסיפור.

רק משהו קטן וזניח- לדעתי היה נחמד להשאיר את המצת אצל הילד...

אבל אני יכול להבין למה רצית שהוא יישאר אצל הזקן.

Guid

New member
*רעש של אסימון נופל*

פספסתי את הפואנטה של העמוד האחרון!
וואו. טוב, עכשיו זה פשוט הרבה יותר חזק...

פרויקט מעניין - מבחינת נושא וטיפול בו

נהניתי לקרוא, גם אם זה בסך הכל די קצר.
השימוש בפריימים מרחפים ברחבי הפאנל הגדול גרם לי בתחילה לתחושה של 'בזבוז' - ותהיתי אם לא היה כדאי (לפחות בהתחלה) ללכת דווקא בכיוון של שני טורים 'מקביליים' ואז ככל שהדפים והסיפור מתקדמים, ליצור מצב שהגבול בין הטורים מתחיל להטשטש (כמו באוסמוזה שכזו).
אחרי קריאה שניה, יש קסם מסוים לאופן עיצוב העמודים בו בחרת ותחכום שהמחשבה הראשונה שלי קצת מפספסת.
יחד עם זאת, כמו שראית כבר בתגובות קודמות, יש מי שמפספסים את הפאנץ', וייתכן שיש גם מי שמפספסים את התהליך והתקדמותו על ציר הזמן.

עוד דבר אחד חשוב, הוא בחירת פלטת הצבעים בה עשית שימוש.
סאדאם השתמש בגז חרדל - שבין השאר מתאפיין בצבע צהוב עז. זה גרם לי לתהות מדוע לא עשית במאפיין ויזואלי זה שימוש רב יותר?

ועוד אני תוהה - מה הייתה המטלה, ומה בדיוק היו ההנחיות שהובילו אותך לבחור דווקא את הנושא הזה ודווקא בעיתוי הנוכחי.

תודה על התגובה

וכעת להסברים:
אז בקשר לעיצוב ומיקום הפריימים- האמת שגם לי היו התלבטויות שונות לגבי זה, ואחרי כמה נסיונות והתייעצויות עם מישל במהלך הקורס, הגעתי לתוצאה הסופית, שאני די מרוצה ממנה.
בקשר לעניין פספוס הפאנץ'- אני מודה שזה קצת הפתיע אותי. האמת שחשבתי שזה מספיק ברור. אשמח לשמוע אם עוד מישהו התבלבל ובעיקר מה גרם לו לבלבול הזה.
עניין פלטת הצבעים- אני דווקא כן התייחסתי לגז החרדל, פשוט בחרתי שלא לעשות צבע צהוב עז מדי וללכת יותר לכיוון כתמתם, כדי שהרקע לא ישתלט יותר מדי מבחינה צבעונית ויגנוב פוקוס מהפריימים. אבל עכשיו שאתה מעלה את זה, אולי באמת היה יותר מקום לנסיונות. זה הבעיה כשעושים קומיקס במסגרת קורס בלימודים- יש הרבה לחץ של זמן ועבודה משבוע לשבוע קצת תוקעת את רצף המחשבה..
בקשר למטלה והנושא- הקומיקס נעשה במסגרת קורס קומיקס של מישל שההנחייה היחידה שלו הייתה לעשות קומיקס של 5 עמודים. בשיעורים הראשונים מישל הביא הרבה קומיקס להראות לנו מכל העולם, שחלקם התמקדו בנושאים פוליטיים או מאורעות הסטוריים כאלו ואחרים שהעלו בי את החשק לעשות משהו שונה ממה שאני עושה בד"כ ולנסות לגעת בגישה קצת יותר רצינית, הן בסיפור והן בסגנון הציור. האירוע של הטבח בחלבג'ה היה מוכר לי ממחקר שעשיתי בפרוייקט אחר בלימודים, ככה שהרגיש לי נכון להמשיך להתעסק בזה. במהלך העבודה על הקומיקס, נחשף השימוש בגז כימי במלחמת האזרחים בסוריה, ולמרות שזה לא היה מכוון, הרגשתי שעל הרקע הזה הסיפור שלי נהיה יותר רלוונטי וזה דרבן אותי להשקיע בו יותר. אז אמנם הבחירה בנושא לא הייתה קשורה לעיתוי מסויים, אבל ההסטוריה כדרכה חוזרת על עצמה...

אגב עופר, לא אמרת מילה על בועות הדיבור;)

ועוד משהו חיובי

מעבר לכך שממש ממש אהבתי את הביצוע ואת התיאור של האירוע ההיסטורי, אתה בעצם שייך (לפחות לפי דעתי) לקבוצה של קומיקסאים שמתמודדים בכבדות ולא בצורה קומיקסאית מוגזמת עם נושאים היסטוריים כבדים, זה ממש כמו ברלין או ההיסטוריה של האנשים של ארצות הברית שלוקחים נושא היסטורי כבד ומעבירים אותו לתוך קומיקס בלי רחמים על הקורא בכלל אתה פשוט ציירת את זה בסגנון אחר (וממש יפה, כמובן)

למעלה