קומיקס חדש

no way

New member
קומיקס חדש../images/Emo18.gif

אתם מוזמנים להתרשם מקומיקס שאני וזוגתי מאלתרים...הרעיון הוא ללוות את ההכנות לחתונה (תהליך מגוחך ביותר) ולהנות מהתהליך (של כתיבת/ציור הקומיקס). מה אתם חושבים ? http://youdontsay.blogli.co.il/

אמיר0

New member
ביקורת

בוקר טוב. קראתי את הקומיקס שלך לפני כשעה והתרשמתי מהיצירה שלך לחיוב. הסיפור ברור, ההתקדמות שלו הגיונית, והוא מועבר בצורה סבירה. הציורים לא רעים בכלל, והם בסגנון שמשרת את העברת המסר (עם הסתייגות, ראה בהמשך). הכתיבה ביצירה שלך היא מאד קווית - כלומר, סדר הופעת האירועים הוא כרונולוגי, כאשר אתה לא מוותר על ההצגה של פרטים לא חשובים לסיפור, ומציג את הסיטואצייה במלואה. עם זאת, כמות ה"סיפור" ביצירה שלך היא יחסית קטנה - את הפאנצ' ניתן היה להעביר בשניים או שלושה פאנלים. כלומר, יש לך פה סטריפ חמוד, אבל עשית ממנו דף שלם, וחבל. לדעתי היצירה הייתה משתפרת באופן משמעותי אם היית מוותר על כל הרקע והפרטים שלא חשובים לצורך העברת המסר של היצירה, והיית מתרכז רק בהעברת הפאנצ'. ביצירה בגודל מלא עם התקדמות עלילה איטית, כמו שבחרת לבצע, יש חשיבות גדולה יותר לקומפוזיצייה ולצורה הוויזואלית של היצירה. האמנות עצמה ביצירה שלך לא רעה בכלל וגם טובה יותר מזו של לא מעטים שראיתי. עם זאת, בחרת זוויות צילום סטטיות, ועיקר שינויי זווית הצילום שלך הם ב-90 מעלות. אילו היית מבצע ב-3 עד ארבעה פאנלים זה לא היה גורע מהיצירה - אבל בגלל גודל היצירה שבחרת זה מפריע. ככלל אצבע הייתי מנסה ללכת על זוויות יותר דינאמיות, עם יותר פרספקטיבה בציור, הייתי מזיז יותר את המצלמה, אבל נמנע מלהזיז אותה בזוויות ישרות. זה דבר שעשוי לעבוד טוב ביצירה על דף שלם (אבל פחות רלוונטי לסטריפ).

no way

New member
תודה

תודה רבה על הביקורת העיניינית. אתה בהחלט צודק שסטריפ קצר מתאים יותר לאופי העלילה, אבל פחות מהנה מבחינתי. זוויות הצילום אכן סטטיות משהו, כנגזרת מהעלילה (אין גיבורי על...עדיין). אבל זה בהחלט משהו שאקח לתשומת ליבי.

אמיר0

New member
ניסוי מחשבתי (ללא קשר גיבורי על)

קח למשל את פאנל 4, בו הגיבור מציע נישואין לחברתו. אתה בחרת בזווית צילום שמראה את הסיטואצייה מרחוק. מה היה קורה אילו כצופה היית מסתכל מעבר לכתפה של האישה אל עבר המציע נישואין, מלמעלה? הטבעת פתאום תופסת הרבה יותר זמן מסך. בפאנל 6, ניסוי הפוך. מביטים ממנו (הוא נמוך, כורע ברך) אליה, ואז היא מיתמרת מעליו והכעס שלה הרבה יותר ברור. פאנל 7 יכול להיות ממש ממעוף ציפור עם הטבעת במרכז והנשים רוכנות סביבה. סתם מחשבות שלי.

pillit

New member
מצוין !

ניכר כי השקעתם בציור הסריקה מוסיפה נופך נוסטלגי הרעיון מתוק ובכלל- לעשות קומיקסים על ההכנות ובסוף אולי לכרוך כחוברת קטנה למוזמנים- זה רעיון נהדר זה הנצחה של רגעים חד פעמיים וחוויות אישיות ודברו איתי במסרים- אולי יכניסו אתכם ל"מתחתנים" של שנה הבאה- עם הרעיון המקסים הזה. בהצלחה איך מוודאים שאקבל כל פרק ועדכון ?

no way

New member
RSS

תודה אלית, אגב, החוויות הן לאו דוקא אישיות. בסביבתנו יש כל כך הרבה מתחתנים כרגע, כך שאנחנו מוקפים בסיפורים ומצבים מטורפים בתהליך הזה. את בטח מכירה את זה... וכדי לוודא שתקבלי את הפרק הבא - תמיד אפשר להרשם ל-RSS, כמו שאני עושה על מנת לא לפספס אף איור שלך :)

למעלה