קומיקס בתורכיה

3טרקן

New member
קומיקס בתורכיה

אהלן, אני נמצא בתורכיה בחודשיים האחרונים והתפעלתי מאוד ממגוון הקומיקס שאפשר למצוא כאן בחנויות החל בחוברות קומיקס תורכיות הומוריסטיות למבוגרים כמו: לומבק, לה מאן, לה מאנייק, גירגיר, פנגוון. דרך קומיקס הרפתקאות תורכי כמו על טרקן (מעין קונאן הוני) קראאולן (מעין קונאן תורכי מלא בסצנות עירום ומין) ויוזבאשי (קפטין) וולקן על טייס קרב תורכי במהלך מלחמת קפריסין. כמו גם קומיקסים היסטוריים על מלחמת העצמאות התורכית, מלחה"ע הראשונה, מועדוני הכדורגל הגדולים ועוד רבים. כמו כן הקומיקס האיטלקי של בונלי וESSEGESSE מאוד פופולקרי פה: טקס, זאגור, קן פארקר, טקסס, קפטין סווינג, תום מיקס וגם הקומיקסים הארוטיים של מילו מנארה וההרפתקאות של קורטו מלטזה. גם מקומו של הקומיקס הצרפתי- בלגי גדול אסטריקס, טינטין, תורגל XIII, לוטננט בלוברי, אבל הכי פופולארי ביניהם לאקי לוק, שמכונה כאן משום מה RED KIT. מקומו של הקומיקס האמריקני גם לא נפקד כל הקומיקסים של מרוול ודי סי נמכרים כאן אבל הכי פופולארי הוא דווקא קונאן

ailag

New member
מגניב

החוברות התורכיות מקוריות? (לא מתורגמות) יפה שזה כ"כ פורח אצלם.. מתישהו גם פה יהיה על כל צעד ושעל :) (אפשר לקוות נו)

ר י י ך

New member
יש לי בצפון שני ספרים של זה.

זה ענק ממש. בין הדברים הכי טובים שיש. חבל שאני לא מבין מילה אחת.

גם אני הופתעתי לטובה מהמבחר שהייתי שם ב-2000

במהלך השירות הצבאי יצאתי עם משלחות של פיקוד העורף לטורקיה מס' פעמים. הגענו לאיזורי ספר נידחים בהרים שמזרחית לאנקרה, איזורים שבחלקם יש אוכלוסיה מוסלמית אדוקה מאוד. אף על פי כן ולמרות זאת, היו בחנויות הספרים, בקיוסקים ובכל מני מקומות אחרים המוני קומיקס טורקי מקוריים. הקומיקס האמריקאי/אירופאי הקלאסיים דווקא מרשימים אותי פחות. ידוע שהם מצליחים יפה במקומות רבים בעולם בלי שום קשר ליצירה מקומית. דווקא היצירות הטורקיות המקומיות מרגשות אותי יותר משום שהן מוכיחות ש-אפשר גם אחרת'. העניין המרכזי לטעמי הוא היקף הקהל הפוטנציאלי. תחשבו כמה בני נוער וצעירים יש בטורקיה. מדינה שבמקומות רבים עדיין אין בה קליטת טלוויזיה ורשת טלפונים מסודרת (כלומר יש תשתית אבל אנשים לא מתחברים כי הם לא צריכים) ואפילו תחנות רדיו לא תמיד נקלטות בחלקים ההרריים שלה. הקומיקס, כמו כל שאר אמצעי המדיה המודפסים הוא כלי מאוד חזק שם. ומצד שני, חבל שהקומיקס הטורקי כל כך מוכוון בפנייתו לקהל הטורקי עד שהוא: א. לעיתים לא מובן לזרים. ב. לא מושך אנשים מתרבויות אחרות כשם שהוא מושך את הטורקים עצמם. ג. לא ניתן להשגה בשפה שאיננה טורקית.

למעלה