קומו ס'אזה סוטלאץ?

רופאל

New member
קומו סה אזה פישפיטי ../images/Emo21.gif

קומו אל סבור דה איזמיר?

רותי ב.

New member
נו סה סי אס לה סאב'ור דה איזמיר

אמה אל מזמו מאמר (ארטיקולו ??) פואדיס טופאר אי טישפישטיל. אקי טי לו אסקריב'ו אטרונה ב'ס : טישפישטיל טישפישטיל מהמטבח הבולגרי 1 כוס שמן 1 כוס מים 1 אבקת אפיה 1 כף סוכר, קורט מלח 200 גר´ אגוזים קצוצים, קמח כמה שנכנס לערבב וללוש את כל החומרים לבצק רך וגמיש (שיהיה מאוד רך), לא להגזים עם הקמח. להדק בתבנית, לחתוך לריבועים בגודל הרצוי, לאפות עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים. מכינים סירופ מ 2 כוסות סוכר וכוס מים, להרתיח, להוסיץ מעט לימון סחוט ולצקת בעודו חם על עוגה קרירה. שיהיה בתאבון. (gingit)

מירי88

New member
סורטרו צהריים טובים את המתכון אני

בעברית .כך קל לי יותר איתך הסליחה .מבשלים כוס אורז במים עד שהאורז מבושל בכוס ןחצי מים. לאחר שהאורז התבשל מוסיפים ליטר חלב ומיכל של שמנת מתוקה עם 3/4 כוס סוכר ממשיכים לבשל במשך כ15 דקות נוספות ומקררים מגישים עם קנמון. אפשר להכניס לאפיה לצקת את האורז לתבנית ולאפות בחום בנוני אותו פרק זמן ,בתאבון

tsiporganeden

New member
סורטרו יש כל מיני סוטלאצ'ים, יש את

האורז המבושל, אימי ז"ל אהבה לעשות לנו דווקא את זה עם הקקאו והקורנפלור, פשוט מאוד מרתיחים כוס חלב, מוסיפים 3 כפיות סוכר, 2 כפיות קקאו, בינתיים לוקחים רבע כוס מים מערבבים היטב עם 2 כפיות קורנפלור, בזמן שהחלב במצב רתיחה לפני שיגלוש כמובן מוסיפים את תערובת הקורנפלור, מבשלים תוך כדי ערבוב עוד דקה, מוזגים לצלוחית ומצננים היטב, כמובן שזה מנה אחת, אך אם אתה רוצה מספר מנות תכפיל, יש את אותו סוטלאצ' בלי הקקאו מתאים לחג השבועות, ואז מפזרים קנמון בכל מיני צורות, ויש את זה מהאורז פשוט מאוד במקום קורנפלור אורז טחון, ויש את האורז המבושל, כמובן שאפשר להוסיף ת. ורדים, ת. הדרים, כל מיני אגוזים ושקדים קצוצים, קוקוס הכל כיד הדמיון, אבל זה היסוד, וכמובן בתאבון.

סורטרו

New member
תודה למתכונים של הסוטלאץ

אפרופו סוטלאץ כל שבת בבוקר היינו אוכלים אחרי הבורקס או הספונגאטו מחצילים. אני זוכר שביום שישי אחרי "הבצפר" הייתה אימי שמה בידי את האלמירס והייתי כותש את האורז ואחרי שאימי בישלה אותו יצקה לטפסין וכך או היה מתבשל כל הלילה לאיטו על פתיליה עד לשבת בבוקר. הייתה נוצרת שכבת קרום קצת "טראבאדיקה" מלמעלה. אני אוהב סוטלאץ.

למעלה