קומונות - 1500 נפתחו כבר

e-magine

New member
קומונות - 1500 נפתחו כבר

בטח חלק ייסגרו מהר, או יוזנחו, אבל איך אתם מסבירים את התופעה? האם היה כאן רעב גדול לקבוצות דיון פרטיות? האם זאת תופעה של "אם נותנים לך משהו בחינם, כך?" האם זה העובדה שאתר מחלק גם בלוגים, גם קומונות וגם צ'אטים בחינם, נותן איזשהו ערך מוסף? האם לדעתכם, זה יפגע בכתיבה בפורומים?

לקשמי

New member
קומונות לעומת פורומים

אם אני לא טועה, אז כל אחד שרוצה יכול לפתוח קומונה משלו. לדעתי זה מה שמסביר את התופעה. כדי להיות מנהל פורום בתפוז למשל, התהליך הוא קצת כמו לחפש עבודה: צריך לשלוח "קורות חיים" (מילוי הטופס) בצירוף המלצות, ללכת לראיון ולשכנע את מי שצריך לשכנע שאתה מתאים. בקומונות זה קל ופשוט, יותר חופש ויותר אפשרויות. אני לא חושבת שזה יבוא במקום הפורומים כי דווקא בגלל שבפורומים יש יותר "סלקציה" ולא כל אחד יכול להפוך למנהל, יהיו אנשים שיחפשו משהו יותר "רציני" בעוד שהקומונות יכולות להיות ערימה של זבל שבתוכה יש כמה דברים טובים שצריך להתאמץ למצוא.

Aisha

New member
הקומונה מזכיר לי קצת

את המועדונים של וואלה . כל אחד יכול לפתוח הנה גם נפתחה(ונסגרה) קומונה פרו אנה (קבוצה שתומכת בהפרעות אכילה). זה שאין מערכת שמסננת פתיחת קומונות זה לא בהחרך טוב. מחר אני יכולה לפתוח קומונה למגדלי גרס (איך לגדל איפה לקנות שטילים וכל מיני טיפים אחרים). יהיה מאוד קשה לשלוט בזה

e-magine

New member
זו אותה קונספסיה כמו במועדונים

אני גם מסכים איתך שיכולות לקום קומונות שיעסקו בדברים בלתי חוקיים ובלתי מוסריים ושיהיה קשה לשלוט בזה, אבל יש בכל זאת פיקוח. אני בעצמי שלחתי להנהלת הקומונות קישורים לשתי קומונות, אחת שהעבירה קישורים לווארז, (הקישורים האלה נמחקו ממש תוך שעות) ולקומונה שמצהירה שהיא מעודדת וונדליזם. בינתיים יש שם רק הצהרות ולא היה עידוד ממשי למעשים, אך הובטח לי שיהיה פיקוח על הנעשה שם. בעניין הזה, אני חושב שכולנו צריכים להיות "מפקחים". אני דווקא יותר רגוע לגבי
כי אני מכיר את הנפשות הפועלות, אני לא יודע כמה את מסתובבת ברשת באתרים פרטיים וקטנים, אני רואה בכל מיני מקומות, מלא פורומים שמכילים אין סוף תכנים בלתי חוקיים ועל זה לא מפקח אף אחד. הדבר היחיד שתוכלי לעשות זה להתלונן במשטרה והדבר הזה לא נעשה, כי מדובר בעיקר באתרים שדורשים הרשמה ושמיועדים לילדים ובני נוער והסיכוי שאנשים בוגרים ייכנסו לשם הוא קטן ביותר. יש כאן בפורום גם חבר'ה צעירים שלא מזמן היו בני נוער, ואולי הם יכולים לספר לנו קצת מהמתרחש בפורומים של אתרים קטנים.

Aisha

New member
עדיין ככל שזה יגדל

יהיה יותר קשה לשלוט בזה אישית לא משתגעת על הרעיון . בפורמים לפחות יש פיקוח וסינון לא כל נושא מקבל פורום ולא כל אחד יכול לנהל פורום. דרך היחידה שאני ידעתי על הקומונה הפרו אנה היא כי היא פורסמה באיזה פורום בפורטל אחר שבו אני גולשת די הרבה. הקומונה היא דומה מאוד ל speakers corner ב hydepark שבאנגליה כל יום ראשון יש איזו פינה בגן הענק הזה שבשעות מסויימות כל אחד יכול לקחת לעצמו במה ולדבר על מה שהוא רוצה (כל עוד הוא לא מעליב את המלכה). זה טוב אבל זה גם לא כלכך טוב

סרפד

New member
לא צריך להיות ילדים בשביל זה, ידידי

קודם כל, רוב הפורומים בעולם הם פורומים "פרטיים", כלומר כאלה שנפתחו בפורטלי פורומים שנותנים פורום חינם לכל החפץ בכך. יש גם פורומים רבים פרטיים לגמרי שרצים על תוכנות פורומים חינם פשוטות ושכיחות ביותר. גם בארץ רוב הפורומים הם פרטיים. יש ביניהם פורומים מכל מיני סוגים ומינים, כולל פורומים איכותיים ביותר, יותר מרוב הפורומים של תפוז. בתפוז יש שיקולי רייטינג. פורומים שרצים של שרת חינם ומנוהלים כתחביב על ידי אדם פרטי לא מחפשים בד"כ את הרייטינג. לכן יש מקום גם לנושאים שוליים ביותר, או לעיסוק בלתי רגיל בנושאים פחות שוליים, כמו, למשל, פורום צביקה פיק בפורטל הפורומים היידפארק. פורום כזה בתפוז מן הסתם היה מנוהל ע"י מעריצות בנות 13. הפורום בהיידפארק מנוהל ע"י אנשים מבוגרים שהביאו, בין השאר, ניתוחים מעניינים מאד של השירה שהלחין פיק, הקשר לעמדות הפוליטיות שלו, והחריגות הכללית של פיק בנוף המוסיקה הישראלית. נוצר פורום מרתק להפתעתי (למרות שאני מעריכה את צביקה פיק). יש גם פורומים שמייצר אדם אחד עם החבורה מסביבו. משהו דומה קצת לבלוג אבל שכל אחד יכול לפרסם בו הודעה. זה דומה לבלוג בכך שזה מסתובב בעיקר סביב אדם אחד והסיפורים שלו והדיעות שלו והביטויים שלו וכו'. זה בעיקר משעשע ולא אגוטריפי כמו שזה אולי נשמע. כמובן, בהרבה פורומים פרטיים אפשר למצוא טונות של קבצים לא חוקיים וכיו"ב. גם האיסלמיסטים ה"מיליטנטיים" משתמשים בפורמט הזה לצרכים שונים. וכל מיני פושעים. וניאו-נאצים, וכל מה שאתה לא רוצה.

e-magine

New member
אני יודע שלא צריך להיות ילדים

אני רואה לפעמים פורומים כאלה, אבל לא מספיק. גם קשה למצוא אותם. חלק כאמור, נמצאים בתוך אתרים שדורשים הרשמה. בוודאי שלא רק לילדים, חלק אפילו להיפך.

e-magine

New member
אני רוצה לחדד משהו

פורומים "חפשיים" קיימים כבר שנים ברשת העברית, גם בדיבורים, גם בבלאבלא וגם בהייד פארק. אני זוכר שבזמנו, פתחתי בבלאבלא איזה 4 פורומים, ולא עשיתי איתם כלום, כלומר לא פירסמתי אותם ולא כתבתי בהם כלום. כאלה היו מאות ואולי אלפים. אני מאמין שגם בקומונות, שהן בסך הכל פורומים חופשיים, יכולים לצמוח גם דברים מעולים וגם גידולי פרא, כמו שאת אומרת. אגב, אני הולך להגיד משהו לא פחות חריף ממה שאת כתבת, אני טוען שגם בפורומים (כגון הפורומים של תפוז) יש מלא זבל, למרות הסלקציה ולמרות הפיקוח, מכיוון שקיים שיקול רציני של רייטינג. בלי רייטינג, אין מפרסמים ובלי מפרסמים, אין הכנסות. ככה זה בתאגידים מסחריים.

Aisha

New member
אני יודעת שבפורמים של תפוז ישנם

הרבה פורמים מקבילים למשל לחיות בהרמוניה מודעות עצמית מודעות פנימית וכו כולם על אותו נושא לאומת בנענע יש פורום רוחניות שמתיחס לכל הנושאים האלה אבל בכל זאת אני רוצה להאמיןולקוות שיש ל
גבול מסויים שאותו הוא לא יעבור

e-magine

New member
ומה עם חופש הביטוי?

תתארי לעצמך שמישהו היה סוגר לנו את הפורום, כי הוא חושב שהשיחה הזאת שלנו, מסוכנת.

Aisha

New member
חופש הביטוי עד גבול מסויים

שמדובר בדברים מסוכנים או לא מוסריים כאן נעלם חופש הביטוי

ApA1800

New member
חוקי/לא חוקי אני מבין

אבל איך את קובעת לגבי משהו אם הוא מסוכן או לא? אם הוא מוסרי או לא? זה די אינדיבידואלי. בפורום סמים קלים יש אנשים שבטוחים שסמים זה הדבר הכי טוב שיכול להיות, ושחבל שלא מאשרים את השימוש בארץ. אנשים אחרים חושבים שזה מסוכן. מי יחליט? דוקא בקטע של מסוכן ומוסרי אני לא חושב שצריך להתערב. אם לא עוברים על החוק אני חושב שצריך לתת לזה לפעול, ופשוט מי שלא מסכים עם התכנים יכול בקלות לא להיכנס.

Aisha

New member
אתרים שמועודדים

נזק עצמי\פציעה עצמית\ חולי הם מסוכנים. זה לא קשור לדעות כאלה או אחרות. לאתרים\ מועדונים \ קומונות או פורמים כאלה אין זכות קיום.

ApA1800

New member
....

כשאת אומרת את המושגים האלה אז ברור שאת צודקת. קומונה שתומכת בהתאבדות המונית וקובעים "מפגש קומונה" שבו כולם מתאבדים ביחד בקפיצה מעזריאלי בשלישי ב18:00 זה מסוכן וצריך לעצור. אבל הבעיה היא שההגדרה נורא כללית. ויותר קשה לשפוט מקרה. סמים. נזק עצמי? פציעה עצמית? חולי? לדעתי זה עונה על שלושתם. לפני כמה חודשים קפצתי לפורום סמים קלים וראיתי אנשים שטוענים "הכל קונספירציה. זה דבר מעולה. אם זה היה מסוכן לא היו מאשרים בהולנד את השימוש. הייתי ממליץ לכולם לנסות". אז מי יהיה זה שיחליט אם זה מסוכן או לא? אני חושב שבקטע הזה זה אינדיבידואלי וממש לא ניתן להחליט באוביקטיביות על נושא כזה, כך שנוצר מצב שאם לצורך העניין שתי מזכירות עובדות בתפוז (לא יודע אם מזכירות. אבל לא חשוב) ומתקבלת תלונה על קומונה מסוימת, אחת תסגור ואחת תשאיר פתוחה, ובעצם עתיד הקומונה תלוי במזל של מי המזכירה שתקבל את התלונה. אני חושב שבמצבים שנתונים לשיקול דעת (לא עוברים על החוק) לא צריך להתערב. אולי בנושאים רגישים כדאי להשגיח יותר כדי שלא יעברו על החוק. אבל כל עוד לא עוברים על החוק לא צריך לסגור.

Aisha

New member
מה הייתה אומר על קומונה

של דויד קורש (מי יודע , אולי אם הוא היה חי היום דבר כזה היה קיים) או קומונה של חברים של כת השטן או קומונה של פציעה עצמית? לגבי סמים אני אישית לא הייתי מרוצה שבני הדודים שלי בני 18-20 יהיו חברים בקומונה עלה ירוק. חייבים לשלים גבולות למה שמותר ו מה שאסור או מזיק. גם ה"פרו אנה" שתומכים ומעודדים הפרעות אכילה טוענים שזה סגנון חיים והבחירה שלהם לעשות מה שבא להם כנ'ל גם עלה ירוק. אבל חייבים לשים גבולות של מה אנחנו רוצים בבית שלנו\פורטל \ מסביבנו ומה אנחנו לא נותנים זכות קיום. הגבול חייב להיות ברור ומי שעובר את הגבול מפעילים אליו סנקציות חברתיים.

ApA1800

New member
לא הייתי אומר כלום

פשוט לא הייתי מצטרף. מה היית אומרת אם היית חיה בעבר, על קומונה (בהנחה שהיו מחשבים בכלל) לזכויות השחורים? על הקומונה לשחרור השחורים מעבדות? או אם היית חיה בגרמניה הנאצית, אז על הקומונה לזכויות היהודים? בסופו של דבר הרבה מאוד היו טוענים שצריך לסגור את הקומונות הללו, ואולי אף מתנכלים לכותבים בהן. אז ברור שהדוגמאות שהבאתי הן מוקצנות מאוד, אבל את צריכה לקבל את זה שאולי את טועה. שאולי הם צודקים. אולי יתברר שגראס זאת תרופה לכל מחלה, וההוצאה לחוק היא סתם קונספירציה של הממשל כדי שלא נשכיל ולא נוכל למרוד במעשה הזוועה שהוא עושה? אולי. אולי לא. אז יש חוק, מי שמתנגד אליו, כמו סרבני מצפון למשל, שיש רבים שיסכימו שהם צודקים, צריך לשלם את המחיר, ולכן הם יושבים בכלא. זה לא אומר שהם צודקים או שהם טועים, זה אומר שהם דוגלים במשהו, ומותר להם לדגול בו, אבל הם צריכים לשאת בתוצאות. ולכן אם מדובר במעשים לא חוקיים הייתי מסכים שצריך לסגור. אבל בגלל שלך המעשים נראים לא מוסריים? אז תיכנסי לקומונת עלה ירוק תעלי טענות למה לא צריך להשתמש, יגיבו לך, ותגיעו להסכמה או שלא תגיעו להסכמה. ברור שיהיו קומונות שאני לא אסכים אליהן, אבל אני לא חושב שיש גבול ברור כלשהו. תפוז יכולים לשים גבולות ברורים אומנם, אבל זה גבולות ברורים לזה ששם אותם בלבד. במקרה באותו יום היה מנהל אחר, ויכול מאוד להיות שהוא היה מציב גבולות שונים לגמרי. ואגב, התלוננו על פורום סמים קלים בתפוז משוב, ולא סגרו את הפורום. זאת למרות שאת לא היית מרוצה שבני הדודים שלך בני 18-20 יהיו חברים בקומונה של עלה ירוק. אני מניח שהטענה שלך תקפה גם לגבי הפורום.

e-magine

New member
נכון שלחופש הביטוי יש גבול

אבל הגבול לא נקבע מראש, ע"י מניעה או צנזורה, אלא בדיעבד, ע"י ענישה. זאת ההשקפה המקובלת במשטרים דמוקרטיים להבדיל ממשטרים טוטליטריים.

צלליתה

New member
סוף סוף הצלחתי להבין מהי קומונה

במובן התפוזי של הענין. נחמד שיש. כל הכבוד להם על כמה יחסי ציבור הם הצליחו לסחוט מהמהלך. ואשר לעתיד - תפוז בנויה על תוכן שיוצרים הגולשים. אם יצליח להם, ויהיה הרבה יותר תוכן, אז יופי, כולנו נהנה. אני לא ממש רואה את הפגיעה בפורומים. (האם הבלוגים פגעו בפורומים?). אם תקום קומונה טובה מפורום מסוים, הרי ללא ספק הגולשים יגלשו מהפורום אל הקומונה. וזו לדעתי אחת הסיבות שאנשים רצים לפתוח קומונה - כדי להוכיח לכל העולם ולאשתו שהם מנהלים את הענינים טוב יותר מאשר בפורום (הכנס את שם הפורום השנוא עליך). ואם כבר מדברת על תפוז הבנתי שנבחרים זוכים לראות את העיצוב החדש. גולשים פשוטים, כמוני, רואים עדיין את הישן. ובכלל, זו לא הפעם הראשונה שאני רואה את תפוז מנסים, כאילו, לצפר, על ידי הבדלה בין משתמש "נחשב" למשתמש מהשורה. . אם הפיסקה הזאת נשמעת לכם כמרירה, אז בכלל לא. ראיתי כבר צילומי מסך. (וממש לא אכפת לי אם אאלץ לסיים את חיי כגולשת לא מועדפת. מצדי, שיחרטו על המצבה שלי: פה טמונה גולשת פשוטה).

סרפד

New member
אני מופתעת בעניין הגולשים ה"מועדפים

יש לי בתפוז שני שמות משתמש חדשים לגמרי ובשניהם קבלתי את ההודעה שכאחת הגולשים הנאמנים המלווים את תפוז זמן רב בלה בלה הם מציגים לי את העיצוב החדש, חשבתי שהם שולחים את ההודעה הזו לכל המשתמשים. מה, לא? איך זה יכול להיות? אני מופתעת. והם באמת הצליחו לסחוט מעניין ה"קומונות" הרבה יחסי ציבור למרות שזה בעיקר פורום חינם כמו בשרתי פורומים. הקונספט עצמו ותיק ביותר ואין בו חידוש. אבל יש כמה תוספות מעניינות. בעיקר מערכת שמאפשרת לאנשים למצוא אנשים אחרים ו"קומונות" מתאימות להם ע"פ תחומי העניין שלהם.

צלליתה

New member
הצטרפתי למעגל המקובלים

עכשיו גם אני רואה את העיצוב החדש, ויש לי אפשרות להזמין עשרה חברים לזכות גם הם בחוויה. עלי להודות למישהו פה? ואני אחזור על מה שאמרתי בהקשר לקומונות בקשר לעיצוב...גם כאן כל הכבוד על המהומה הענקית סביב הענין. (הלא כל כך ענקי לטעמי)

למעלה