לא הייתי אומר כלום
פשוט לא הייתי מצטרף. מה היית אומרת אם היית חיה בעבר, על קומונה (בהנחה שהיו מחשבים בכלל) לזכויות השחורים? על הקומונה לשחרור השחורים מעבדות? או אם היית חיה בגרמניה הנאצית, אז על הקומונה לזכויות היהודים? בסופו של דבר הרבה מאוד היו טוענים שצריך לסגור את הקומונות הללו, ואולי אף מתנכלים לכותבים בהן. אז ברור שהדוגמאות שהבאתי הן מוקצנות מאוד, אבל את צריכה לקבל את זה שאולי את טועה. שאולי הם צודקים. אולי יתברר שגראס זאת תרופה לכל מחלה, וההוצאה לחוק היא סתם קונספירציה של הממשל כדי שלא נשכיל ולא נוכל למרוד במעשה הזוועה שהוא עושה? אולי. אולי לא. אז יש חוק, מי שמתנגד אליו, כמו סרבני מצפון למשל, שיש רבים שיסכימו שהם צודקים, צריך לשלם את המחיר, ולכן הם יושבים בכלא. זה לא אומר שהם צודקים או שהם טועים, זה אומר שהם דוגלים במשהו, ומותר להם לדגול בו, אבל הם צריכים לשאת בתוצאות. ולכן אם מדובר במעשים לא חוקיים הייתי מסכים שצריך לסגור. אבל בגלל שלך המעשים נראים לא מוסריים? אז תיכנסי לקומונת עלה ירוק תעלי טענות למה לא צריך להשתמש, יגיבו לך, ותגיעו להסכמה או שלא תגיעו להסכמה. ברור שיהיו קומונות שאני לא אסכים אליהן, אבל אני לא חושב שיש גבול ברור כלשהו. תפוז יכולים לשים גבולות ברורים אומנם, אבל זה גבולות ברורים לזה ששם אותם בלבד. במקרה באותו יום היה מנהל אחר, ויכול מאוד להיות שהוא היה מציב גבולות שונים לגמרי. ואגב, התלוננו על פורום סמים קלים בתפוז משוב, ולא סגרו את הפורום. זאת למרות שאת לא היית מרוצה שבני הדודים שלך בני 18-20 יהיו חברים בקומונה של עלה ירוק. אני מניח שהטענה שלך תקפה גם לגבי הפורום.