תכנית הבינוי טובה אבל עדיין יש לי כמה הערות קטנות
קומה להתייחסות
שלום,
בית פרטי, רק קומת המגורים.
מיועד לזוג ו 3 ילדים
מה דעתכם?
הבית כבר בנוי
תכנית הבינוי טובה אבל עדיין יש לי כמה הערות קטנות
תכנית הבינוי טובה ומנצלת בצורה טובה את השטח הקיים.
מה תפקידו של החדרון הקטן שליד המדרגות? הייתי שוקלת להפוך אותו למן מחסן קומתי וממקמת בו את מכונת הכביסה והמייבש. הדבר ישפר את מראה אמבטיית הילדים ויעניק לה מעט יותר מרחב, ואפשרות למקם אמבטיה ארוכה יותר.
מבחינת תכנית החשמל, הייתי ממקמת את מתג החילוף ואת השקע שעל יד המיטות בחדרי הילדים לא מעל המיטה אלא על ידה, היכן שבדרך כלל ממקמים שידה קטנה. כך ניתן בקלות להטעין נייד שמונח על השידה וכדומה.
בחדר הרחצה של ההורים ישנם שני גופי תאורה- תיקרתי וקירי- לחלוטין מיותר. בחדר כל כך קטן מספיק גוף תאורה קירי אחד חזק שימוקם מעל המראה.
תוסיפו שקע שירות אחד גם בפרוזדור ליתר בטחון. בכלל יש קצת מיעוט בשקעים בקומה כולה למעט בחדר השינה של ההורים, שם מתוכננים שני שקעים בכל אחד מצידי המיטה. היום יש צורך ושימוש בשקעי חשמל רבים ועדיף, אם כבר עושים שקעים חדשים להפוך את כולם לשקעים כפולים למשל. כלל אצבע בתכנון של שקעי חשמל- לפחות שקע אחד על כל קיר פנוי בחדר שינה. אם מתוכננת עמדת טלויזיה אז יש בוודאות צורך ביותר משקע אחד.
אגב, מתג ההדלקה ליד דלת הכניסה לחדר ההורים נשכח בשרטוט-צריך להוסיף למען הסדר הטוב.
והערה אחרונה בקשר לחדר הילדים הצפוני-שמאלי: אם באמת מתוכנן לשים בחדר זה שולחן כתיבה אז המיקום שלו מאוד לא נוח שכן המרחק בינו ובין המיטה קטן למדי- עדיף לתכנן זאת אחרת ולהותיר מרווח גדול יותר בין שולחן הכתיבה והמיטה (לפחות מטר).