קומה אחת או שתיים?

טימורה

New member
קומה אחת או שתיים?

אני בהליכי תכנון בית עם אדריכל ברצוני לבנות בריכה בחצר הבית אך השטח לא ממש מאפשר. תיכננתי בית בגודל של 200 מ"ר אך התכנון אינו לרוחי עצת האדריכלית היא לבנות קומה שניה מה דעתכם?

את מי את מתכוונת לזרוק לקומה השניה ?

אני ביצעתי קומה שניה בגלל שהבת שלי הגדולה, עושה יותר מידי רעש אז למעלה היא יכולה לעשות מה שהיא רוצה , לי זה לא מפריע יותר . אצלי הבית מתוכנן כך שאין הפסד שטח בגלל המדרגות בדרך כלל יש הפסד של כ 10 מ"ר בעבור המדרגות מצד שני את לא מקבלת שום הנחה מזה שלקבלן השלד בקומה השניה יש הרבה פחות עבודה אין לו יסודות ורצפה לצקת הוא לוקח מחיר מלא למטר בקומה השניה .

טימורה

New member
גודל הקומה

הייתי מעוניינת לדעת כמה חדרים בנית בקומה התחתונה האם רק יחידת הורים? וכמה מטרים מומלץ לבנות בקומה זו כך שתיראה מרווחת.

חס וחלילה בשום אופן לא קוטג'

בניתי יחידת דיור בקומה השניה , חדר שינה , סלון מרווח , מטבח , מקלחת ומרפסת גדולה . בקומה הראשונה יש 2 חדרי ילדים חדר הורים ממ"ד = חדר ארונות מזווה ושירותי אורחים יש אפשרות להוסיף עוד 3 חדרים כיחידת דיור נוספת , קומת הקרקע אצלי היא בשטח 150 מ"ר , עם אופציה לעוד 40 . זו הסקיצה הראשונית והכמעט סופית , הוחלף רק מיקום הממ"ד עם המקלחת

בינא

Member
ממש צריך לחלוב פה את המידע... ../images/Emo4.gif

מה גודל הבריכה שאת רוצה? האם הכוונה לבריכה שהיא חלק מהסלון...? 1/2 בפנים ו-1/2 בחוץ? האם יש לך ילדים קטנים או נוער ומעלה...? האם הבריכה אמורה לשמש לשחיה מסיבות של ספורט/נכות/כיף? האם על שטח כזה קטן (יחסית) באזור שבו את בונה יש לך אפשרות לקבל היתר לבריכה? האם יש תקדימים בשכונה של בריכות שחיה פרטיות? נושא הבריכה הוא נושא רגיש בימים אלה של בצורת...לכן עליך לקחת בחשבון שלא יאפשרו הגשה כזאת, אבל יתרצו את אי-מתן האפשרות להגשה של מבנה עם בריכה בסיבות שלא קשורות... מה האפשרות שלך להראות בריכה פנימית + סלון + מטבח + פ"א + ממ"ד + יחידת הורים + מבואה + מעברים +++ על שטח של 120 מ"ר? האם יש לך את האפשרות לבנות 25% בקומה וסה"כ 50% ב-2 קומות? כי אם כן. 25% בקומה מאפשר 120 מ"ר בגלל גודל המגרש עם הפונקציות הנזכרות למעלה וכל יתר החדרים, אפשר לתכנן לקומה שניה. בריכה מקורה כחלק מהמבנה יכולה להיות בסגירת אלומיניום וזכוכית בלבד ואינה מחייבת בניה מסביבה ובצורה כזאת תחשב כשטח שירות. למידע ספציפי נוסף, תוכלי לכתוב לחתום מטה...

צימעס

New member
אני לא מבינה.

במקור - ביקשתם קומה אחת? בגלל שהתכנית לא לרוחך, הארכיטקטית מציעה שתי קומות? מה עם האפשרות שתתכנן מחדש, ותתן לך עוד כמה הצעות עד שאחת תהיה לרוחך?

כל עוד אפשר עדיף קומה אחת

כשתהיי מבוגרת יותר ויהיה לך בעיות בריאות תרצי לטפס ולרדת במדרגות כל הזמן רק בשביל שיהיה לך עוד כמה מטרים בחצר ? את יודעת מה זה ששוברים ירך או שהעצמות חלשות כשיש אוסטופרוזיס ? כולם פה משוגעים על החצרות. תבני קומה אחת וזהו. אם התכנון לא טוב תבקשי ממנה אחר. אבלתשאירי קומה אחת.

למעלה