קומדיה

pazoosh

New member
קומדיה

אולי אתם מכירים מחזות קומיים טובים להפקות בגרות של י"ב???

מכירים המון.

אבל עדיף שתלכו (כל הקבוצה) למקומות עם המון מחזות ושם תקראו את כל המחזה ותתיעצו. אתם יכולים ללכת לבית אריאלה בתל אביב, לפרוזה (קישור עם פרטים) או לארכיון הקאמרי (בקאמרי). שם מכירים המוני מחזות ותוכלו להתיעץ ולקרוא כולם ביחד. אגב, מה ההרכב של הקבוצה שלכם?

pazoosh

New member
הרכב מגוון של בנים ובנות מהכתה...

אנחנו פשוט לומדים ביחד...זה הכל...

pazoosh

New member
יש איתו בעייה...

זאת בדיוק הבעיה!! שחשבנו על ליזיסטרטה...וכמעט גם לקחנו את זה.... אבל אז המורים שלנו אמרו לנו שזה מאוד "מסוכן" לקחת אותו כי אפשר ליפול איתו בקלות בגלל שהטקסט שלו קצת רדוד וזה עלול להיראות כמו מסיבת סיום י"ב...ולא הפקת בגרות...לכן אנחנו רוצים לקחת משהו איכותי, שלא ניפול איתו בגלל שהוא רדוד, או עם טקסט "גרוע"!!...

אני לא מסכים איתך

זה לא קשור לכמה ה"טקסט רדוד", זה קשור לביצוע. אפילו אם תקח שייקספיר או ויליאמס, אם יש לך במאי מחורבן - זה יהיה רדוד כמו בריכת תינוקות. אין כזה דבר "ליפול" על טקסט גרוע, זה עניין של בחירה. אם תמצאו מחזה שאתם מתחברים אליו, שמתאים לקאסט שלכם ושיש לבמאי שלכם אינטרפטציה מספיק טובה עבורו - אתם תצליחו.

s h e y g e t s

New member
אהה טוב... אז...

אם... לא יודעת.. אולי תעשו משהו של מולייר?? הקמצן?? אין לי מושג.... אתה יכול להסביר אולי באיזה כיוון אתה, בערך??

mini shaham

New member
אצלנו בביצפר י"ב עשו שנה שעברה את

"הכתובה", נדמה לי שזה של קישון.. מחזה מצחיק על ישראל של שנות ה50 אין בו הרבה משתתפים אבל זה היה ממש טוב.. תנסו לקרוא ולראות אם אהבתם

pazoosh

New member
אנחנו בערך...

אנחנו בערך 6 שחקנים, אם אפשרות ל7... הבעיה היא שיש לנו מחסור של בנים בכתה, מה שאומר שיש לנו רק שני בנים!!! כמובן שאם צריך תמיד יש אפשרות להפוך דמויות של בנות לבנים אם תריך, אבל בעיקרון זה מה שיש. חשבנו כבר על הקמצן והחולה המדומה של מולייר כי המורה שלנו מאוד רוצה שנעשה משהו קלאסי (כמו שהיא קוראת לזה). אבל הבמאית של הקבוצה שלנו ממש לא רוצה ומתנגדת בכל תוקף (אני אישית ניסיתי לשכנע אותה לגבי "החולה המדומה" של מולייר). בכל אופן...אם יש עוד הצעות, אני אשמח לקבל!!

יש לי רעיון

מחזה משעשע שמתאים לקאסט חסר הזכרים שלכם "כלה למכירה", אני לא בטוחה מי כתב אותו. קומדיה קלילה שתתאים לדעתי להפקת בגרות כמו שאת מחפשת... בהצלחה לכם.

למעלה