קומבינות בגלי צה"ל

חופשי

New member
קומבינות בגלי צה"ל

רבות כבר נכתב ונאמר על הקומבינות בקבלה לתחנת הרדיו הצבאית גלי-צה"ל. אם אינני טועה, עיתון העיר אף פרסם פעם תחקיר רחב היקף בנושא. רצ"ב שמות הכתבים שעובדים בגל"צ והתפקידים. שימו לב לשמות המשפחה.. יש פה כמה מוכרים.. עמית אהרונסון - חוץ אילן אוסטפלד - צבא ובטחון תמר איש-שלום - כנסת גל אלון - כלכלה, מחשבים אלי בוהדנא - עזה וגוש קטיף נסלי ברדה - משטרה בירושלים צביקה ברוט - שטחים ומתיישבים דוד ברון - בריאות מיכל גולד - תחבורה מירב דוד - עבודה ורווחה מנחם הורוביץ - צפון רביב דרוקר - מדיני חיליק ויצמן - מוניציפלי ירושלים ומשרד הפנים דניאל זילברשטיין - חוץ ראובן זלץ - אילת שי חזקני - בינוי ושיכון,תשתיות, תיירות ובית הנשיא מיטל יסעור - נגב דפנה ליאל - מוניציפלי ת"א, איכות הסביבה וחקלאות שימרית מאיר - ערבים נטע מגן - בריאות ובתי חולים בירושלים, ועדות הכנסת קובי מנדל - חיפה והגליל המערבי דנה נאור - משפט בת"א שרון נחמני - חוץ עמית סגל - תקשורת, דתות טל סנדרוני - עפולה והעמקים פאיז עבאס - ערביי ישראל נדב פרי - מפלגות ערן סורוקה - ספורט עידן קוולר - ספורט נועה קולפ - כלכלה בירושלים, מבקר המדינה,ועדות כלכליות בכנסת סיון רהב - משרד המשפטים, משפט בירושלים טל רוזנר - עלייה וקליטה ניב רסקין - עורך חדשות הספורט רוני שוקן - תעשיה ומסחר, צרכנות, משפט צבאי והסתדרות ניר שחק - משטרה בת"א הדס שטייף - שרון יונתן שם-טוב - חינוך רמי שני - דרום קווה שפרן - מדיני

muzza

New member
חופשי, זו עובדה מפורסמת

נתחיל עם העובדה שזהו הג´וב הטוב ביותר בצה"ל. +נמשיך עם העובדה שישנו מספר מקומות מ א ו ד מצומצם לתפקיד. +נוסיף את הנטייה הכל כך ישראלית לפרוטקציות, לקומבינות, ל"שמור לי ואשמור לך" ------------------------------------------------------------ קיבלנו את הרשימה שהצגת.

ואני אוסיף את עובדת דור ההמשך

בואו נפעיל קומנסנס, ממש כמו שבנו של רופא מנתח ישאף להיות רופא מנתח ולא "סתם" רופא ילדים, ממש כמו שבנו של שופט ירצה להיות משפטן ואולי להחליף את אביו ביום מן הימים, ממש כמו שבנו של כבאי ירצה להיות כבאי, בנו של שחקן ירצה להיות שחקן, ככה גם בנו של איש תקשורת ירצה להיות איש תקשורת. ילדיהם של אותם בעלי שם משפחה מפורסם שצוינו וכמותם עוד רבים אחרים, גדלו בבית שחי תקשורת. גלי צה"ל להרבה מהם היתה בטח בייביסיטר בימים שאבא סיקר כתבה ואמא היתה בעבודה שלה, חברים של אבא, קולגות למקצוע ליוו אותם באירועים משפחתיים, התארחו בבית באורח קבע, אז למה אתה מצפה? אני רואה בזה היגיון בריא. למזלנו, גל"צ של היום הבינה שלא מספיק לפתוח את שערי התחנה רק בפני בניהם של, אבל אין ספק שיש הרבה הגיון ברשימה השמית שהעלית.

the M

New member
אני לא מסכים עם הכל ../images/Emo98.gif

ישנה בעיה שבהרבה מקרים נשללת זכותם של רבים וטובים מבניהם של להתקבל לגלי צה"ל או למקומות אחרים ולווא דווקא בצבא. זה נכון שיש הגיון בלהכניס בני משפחה באותו מקצוע אבל זה לא תמיד משתלם. אני אישית עברתי דחיה או שתיים בחיי בגלל שלא הייתי קשור לבנאדם הרלוונטי. מצד שני היו מקרים שכן נעזרתי בקשרים, אני מאמין שכמו כל אחד או אחת בשעת הצורך. אין ספק ששיטת הקומבינות היא חלק מחיינו,אך לעיתים יש לה מחיר גבוה. נראה לי שבגלי צה"ל זה קצת מוגזם. תופעת לוואי אחת לדוגמא, הינה ששושלות כמו אלו יוצרות מן אליטיסטיות בקרב משפחות מסוימות. מה זה פה,משפחת המלוכה?

חופשי

New member
לא רק מאותו העץ...

בוא נניח שאם מדובר בבן או בת של עיתונאי, שאכן ספג בחיין את העיניין, והוא טוב, זה לגיטימי. אך, בתחקיר שפרסם "העיר" עלה כי מדובר גם בכתבים שיש להם קשר משפחתי לאלופים כאלה ואחרים שלא עובדים כעיתונאים. מישהו יכול להשיג את הכתבה מארכיון העיר?

אשמח להבין מה האמוק להתעסק בזה

עכשיו. בכל כמה שנים מתעורר כתב שעושה כתבת תחקיר על השמות בגלי צה"ל. בד"כ אין לאותו כתב הישגים מיוחדים בתחקיר והוא חוזר על דברים שנאמרו בעבר. מה שכן, אחרי חיטוטים בעברם של אותם כתבים, מגלים שבעבר ניסו להתקבל לגל"צ ולא הצליחו. גם אתה מנסה ולא מצליח? בגלל זה העניין הרב בקומבינות שיש או אין בתחנה?

חופשי

New member
אני לא מנסה לעשות כלום..

אבל אני שואל למה לא קם אף פעם רמטכ"ל דבר, עם ביצים (סליחה על הוולגריות) ועושה שם סדר.?

חופשי

New member
אני מסכים איתך על כך

שבימים אלה לרמטכ"ל אין זמן להתעסק בהבל ההבלים הזה, אך היו תקופות, ב-1994 למשל, שהיו הסכמי שלום, והיה שקט מדהים, עד כדי כך שהרמטכ"ל יכל לנפוש בצפון... אז זה לא תירוץ טוב, ממש לא.

balcony

New member
אני מכירה אישית

את אחד מ"הבנים של" שמופיע ברשימה, ואני מודיעה לך, שגם בלי שם המשפחה שלו הוא היה מתקבל. צריך לזכור, שילדיהם של אנשי תקשורת, יהיו מן הסתם קרובים יותר לנושא, ומכך הצלחתם הרבה בקבלה לתחנה. איני פוסלת לחלוטין את תופעת ויטמין P, אבל אני בטוחה שרובם מתאימים לתפקיד

חופשי

New member
את טועה

את אומרת "אני מכירה אישית את אחד מ"הבנים של" שמופיע ברשימה, ואני מודיעה לך, שגם בלי שם המשפחה שלו הוא היה מתקבל". יש לך טעות קטנה: את בטח מתכוונת לומר שהוא עיתונאי מצוין, ועושה את תפקידו בצורה הטובה ביותר בזכות עצמו ולא בזכות היחוס המשפחתי שלו. לגבי הקבלה לתחנה אני קצת בספק. זה בדיוק הקושי!

למעלה