קומבו או ראש?

byrdparis

New member
קומבו או ראש?

מה אתם מעדיפים? למה? מחשבות אחרות?

במידה מסויימת שאני מגיע מול בחירה של ראש או קומבו, אני אישית מסתכל על הראשים קודם..
לא יודע, קומבואים לא עושים לי את זה.. זה נראה לי תמיד כמו פתרון קל מידי, למרות שזה אמור להיות נכון יותר עם התאמה מהחברה.
בסופו של דבר הנסיון שלי עם לא מעט מגברים כאלה וכאלה, אני תמיד מעדיף ראש עם קבינט לטעמי מאשר קומבו עם איזה אלמנט שבדרך כלל גם חסכו עלי בדרך..
חוץ מזה שראשים זה הרבה יותר COOL. לא?

אתם?

Kaldot01

New member
בעולם אידיאלי

אני איתך, אבל בתור אחד שמופיעה יחסית הרבה (במידנה הקטנה שלנו 10-12 הופעות בשנה זה הרבה...) אני קצת כועס על עצמי של קניתי קומבו, "סאונד ווויז" אין מאושר ממני, אבל אלה אם אני חייב להביא את המגבר שלי, אני לא מוציא אותו מהבית והבוקסא שלי היא 2*12 אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הייתי קונה 4*12.....

ברור שבקטע של מראה, ופוזה וכל הדברים האלה אז Full stack זה אדיר, אבל במציאות אחרי שנתיים שאני סוחב את ה Half Stack להופעות ובהרבה מהמקומות יש לי מזל שהוא עולה על הבמה בכלל אני מאמין שאני יאלץ להוסיף קומבו למשוואה.

gatinho

New member
מסכים

למרות שראש כמו המיני רקטיפייר או האיגנייטרים למיניהם ששוקלים 7 קג הם בדרך כלל פיתרון ביניים די טוב.

אני חושב שזו פונקציה של סוג הגיגים

אם רוב הגיגים של פלוני הם הופעות קטנות, אז קומבו יהיה
אידאלי מהסיבה הפשוטה שתמיד (או כמעט תמיד) אפשר
להתחבר עם בוקסא חיצונית לקומבו במידת הצורך.

מבחינת סאונד נטו - זו כבר העדפה אישית, וכנראה
שאין תחליף לבוקסא גדולה.

><>

byrdparis

New member
תשובה לשניכם:

ידעתי שהנושא הנל יעלה כ MUST ואני אתכם כמובן ברמת הלוגיסטיקה, יותר קל ונגיש לקחת קומבו (עדיף גם קטן, כי יש קומבואים של מגברים רציניים מאד ששוקלים פשוט טונה וזה הרבה פחות כיף!), בטח אם עושים מייקינג במקום ל PA.. אז באמת שאין צורך.
אבל בואו נעבור את השלב הלוגיסטי.. בואו נקח את השאלה הזו ברמה היפותטית של מעבר, נגיד שיש לכם 2 סבלים לכל מקום שתלכו, אז נוריד את הלוגיסטיקה מהמשוואה.
אלא נלך רק לרמת ה
מה אתם אוהבים יותר? (קומבו\סטאק - נעזוב את הפול סטאק בצד כרגע)
מה נראה לכם שיתאים לכם יותר? שהחברה קבעה לכם פחות או יותר את צורת הסאונד עם האלמנט בקומבו, או שתעדיפו לקנות ראש ולהתאים לו בוקסה לפי העדפה שלהם
1X12\2X12 וכן הלאה וכמובן את גוון הסאונד מהאלמנטים עצמם\מרכב הקבינט וכיוצ'

מה עושה לכם את זה יותר שאתם מסתכלים במגזינים\יו טיוב\חנויות, הקומבואים או הראשים?

אני אישית לא מסתכל בכלל על קומבו כרגע.. ישר הולך לראות את הראשים, הם הרבה יותר מעניינים אותי, למרות שזה יכול להיות מגבר זהה לגמרי בקומבו רק עם רמקול מובנה ויכולת לצאת לבוקסה בכל מקרה (כפי שאסף ציין קודם)..
אבל מבחינת מראה או FELL, או LIKE.. אני אוהב הרבה יותר את הקונספט של ראש ובוקסה (גם אם זה בוקסה של 1X12.. )

Kaldot01

New member
ללא לוגיסטיקה

אני לגמרי איתך,
Full stack מאסיבי, של כל אחת מהחברות הגדולות בין עם זה מארשל או אוראנג, אני מכון להסתפק גם באיזה בוגנר חביב שכזה....
עושה לי את זה הרבה יותר!

byrdparis

New member
נראה לי שפול סטאק

זה די TOO MUCH , גם עבורי..
אני מוכן לכל ראש 4X12.. מספיק לי

N i r T

New member
בעיני יש לקומבו יותר קסם..

לא שיש לי יותר מדי נסיון עם ראשים (שוב עניין הלוגיסטיקה) אבל יש משהו ב"חבילה" הזו של קומבו שהוא קסום בעיני. הגב הפתוח מפזר את הצלילים אחרת מבוקסה סגורה ובסה"כ יש יותר "אויר". כמובן שזו הכללה גסה..
לי קומבואים עושים את זה יותר.

byrdparis

New member
יגיע הראש עם CAB

מתאים, יעיף לך את הסכך ואז נמשיך מהנקודה הזו, סבבה ?

אתה אחד האנשים היחידים בעולם "שאני בהלם!" שעוד אין לך איזה FULL STACK שמה!!!
סאמק! איזה בזבוז LOL

N i r T

New member
למען הסר ספק!

המגבר הכי טוב שלי הוא לגמרי קומבו ולגמרי STOCK (למעט הרמקול שמשום מה הוחלף ל CELESTION אבל ככה קניתי את זה). הפרינסטון רוורב 76 שלי. פשוט הכי טוב. ככה!

byrdparis

New member
אתה לא צריך

מבחינתי אתה רק צריך להיות מאושר :)

והפרינסטון שלך באמת קסם!

amber g

New member
ראש בלי ספק.

כי זה נותן לי יותר אופציות,
כי זה לא מכריח אותי להשתמש באלמנט/בוקסא מסויימת,
כי זה נראה הרבה יותר טוב לדעתי,
וכי אני עובד באולפן ולא צריך להזיז את המגברים שלי להופעוצ.

byrdparis

New member

מגניב!

האם יש לך ראשים באולפן? אם אפשר לשאול אילו ועם אילו בוקסות אתה עובד?

amber g

New member
יש לי

fender bandmaster 69
vox night-train
marshall haze
blackheart little giant
וmesa boogie TA-15 ששייך לחבר ונמצא אצלי מדי פעם.

הבוקסות הן 2x12 של מארשל משנות ה90,
בוקסא של מארשל הייז שהכנסתי אליה Celestion G12H,
ובוקסא של night-train.

אני לרוב מקליט עם שתי בוקסות שונות בו זמנית,
והרבה פעמים אני עובד בסטריאו עם שני ראשים - אחד מלוכלך/אחד נקי, אחד עם אפקט/אחד יבש וכו'.

Quitty

New member
ראש. כל הדרך. גם לוגיסטית.

קודם כל, באולפן אין לזה תחליף וב-100 וואט שאני נאלץ לעבוד איתם, זה אפילו בריא יותר למגבר.
דבר שני, בוקסה זה זול (עבורי), פשוט ויש המון מקום לתמרון גם שם.
אם זה לא מספיק, לחדרי חזרות אני סוחב רק את הראש כשאין לי כח להסתבך עם הקאבינט.
אפילו לשימוש ביתי - יש סיכוי סביר שאבנה לי עוד בוקסונת קטנה עם נצילות נמוכה לאללה ו-10 אינץ' כדי למתן את הווליום בבית.

אחרי שמכרתי את הבוקסה שלי

אני ממש ממש לא סגור בנושא
מצד אחד אני רוצה ניידות, ומגבר שיתן לי באחד את הכל (קומבו) מצד שני, בא לי לחבר 2 בוקסות של 1X12 ולעשות סטריאו ואת הנפח של ראש ובוקסה גדולה.

אני אנסה ללמוד מהשרשור הזה :)

למעלה