קול הנחושת

קול הנחושת

במהלך מלחמת טרויה, כך מספרת האגדה, התגשמה האלה אתנה בשדה הקרב בדמות לוחם בשם "סטנטור" או "בעל קול הנחושת", שקולו היה חזק כמו של חמישים גברים, ועודדה בצעקות את הלוחמים. איך הייתם מאפיינים ומייצגים במשחק תכונה כמו "קול נחושת"?

Blue Beetle

New member
אז ככה

אני מניח שההשפעה של נוכחות האלה אתנה על הקרב הרבה יותר דרמטית מאשר ההשפעה הישירה של קול הנחושת בלבד, אבל אני אתייחס רק לאפקט של הקול. אני אדבר d20 (אני יודע שאתה לא ממש אוהב, אבל זו השפה שאני מדבר בה הכי טוב) דבר ראשון, הקול משפיע על כל מי שיכול לשמוע אותו. לפחות ברגעים הראשונים היחידות הלוחמות משני הצדדים יעצרו לשמוע את הקול. מכנית את האפקט הראשוני אני אצייג קרוב לוודאי ע"י כוח דמוי לחש כמו Daze. . בחופף להשפעה הקודמת, שתי השפעות נוספות: לאויבים: Fear בתור הראשון לכל אויב ששומע, כל מי שנכשל בהצלה חייב לעזוב כל מה שהוא מחזיק בידיים (נשק) ופשוט לברוח. מי שמצליח בהצלה עדיין סובל מרגליים רועדות (וז"א עונשין לפעולות קרב). לבעלי ברית: כל עוד אתנה עסוקה בצ'ירלידניג Heroism Greater (שנותן לבעלי ברית 4+ תוסף מוראל לכמעט כל מה שהם עושים). ממכניקה למה שקורה בפועל: כאשר האלה צועקת בפעם הראשונה, כולם עוצרים. אויבים פחדנים יותר פשוט ישליכו את הנשק ויברחו, האמיצים יותר עדיין יחיזקו בנשק, אבל ישקשקו. מיד אחר כך, בעלי הברית יסתערו אם מוראל ורוח לחימה שבהחלט תשפר את יכולתם.

מעניין

אבל אני חשבתי על זה לא כעל תכונה שיחודית לאתנה, אלא איך אפשר לשלב את זה במשחק ככשרון/לחש/וואטאבר שנגיש לדמויות.

Blue Beetle

New member
אני נשמע כמו מיסיונר

זה פשוט סוג של "קומבו" בין שלושה לחשים מו"דיים. אפשר לקחת את השילוב ולתת אותו, בגרסאות מוחלשות או מותאמות לדמויות תמורת המחיר המתאים. אין פה באמת בעיה מכנית, והתיאור נשאר פחות או יותר אותו הדבר.

Sabre Runner

New member
אולי ככה?

המולת הקרב הייתה מחרישת אוזניים. צלצול המתכות, חצים החודרים מגנים, חרב מכה בבשר וצרחת החייל הסובל. דרך האנדרלמוסיה הצלחתי להבחין בדמות במרחק. היה זה חייל גבוה יותר מכל השאר. הוא נראה בריא וחסון כמו היה יכול לנגף בקלות את צבאנו אך הוא עמד בעורף הצבא, שריונו נקי ונוצץ. והוא צעק. את הקול הזה לא אשכח כל ימי חיי. הוא היה רם משל חמישים גברים וכשהוא דיבר, קולות הקרב נשמעו כמו ציוץ העכבר. הוא נשמע כמו חרב המכה בחרב. הוא נשמע כמו חרב המכה בשריון או במגן. הוא נשמע כמו כדור ברזל המפרק חומה לרסיסים. הוא נשמע כמו כל אלה והוא עודד את חייליו. בכוחות מחודשים, כמו נסח בהם כוח קסום, הם הסתערו עלינו.

ogmios

New member
גרסה הרבה פחות ציורית

גל קול חזק להחריד, שפשוט מעיף את חיילי האויב ממקומם, ומרסק את ביצוריהם. לא אלגנטי, אבל אפקטיבי.

Sabre Runner

New member
קצת מכניקה?

אולי זה עובד כמו ה-Battle Meditation.
Master Battle Meditation This power grants +4 to attack rolls, +4 to damage and +4 to will saves to all party members. It also increases the vitality point regeneration rate of the party. Additionally, any enemies within 15 meters that fail a Will save against a DC of 5 + the attacking character's level + the attacking character's Wisdom and Charisma modifiers suffer -4 to attack rolls, -4 to damage and -4 to Will saves. This effect lasts for 20 seconds and will not affect any droids in the party.​

ogmios

New member
מנסה לתקשר איתי בשפה שלי? ../images/Emo3.gif

קרא לזה Pressence Attack, משולב עם Aid כלשהו, וסגרת עניין.

Super Monkey

New member
ממממ.... גאנדלף../images/Emo62.gif

יש את הקטע בסרט "אחוות הטבעת", בקרב עם הבלרוג שגנדלך עומד על הגשר וקורא בקול:
YOU SHELL NOT PASS!!!
להלן "קול נחושתי".

למעלה