קול בוידאו

yossico

New member
קול בוידאו

שלום לכולם וחג פסח שמח יש לי מצלמת סוני PC-115E ובעייתי היא בנושא האודיו. כאשר אני נמצא רחוק מאובייקט הצילום אז המקרופון הפנימי של המצלמה קולט חלש את הקול המופק מהאובייקט, או אפילו כשאני מצלם קרוב לאובייקט ויש קולות ברקע אז המקרופון הפנימי של הצלמה לא קולט טוב את האובייקט הראשי שאני מנסה לצלם שאלתי היא האם יש מקרופון חכם שמתחבר לסנדל המצלמה שבו אוכל להגדיל את טווח קליטת האודיו או שיתרכז ויקלוט בעיקר את האובייקט שמוקלט ואם יש מקרופונים כאלה האם הם מותאמים לכל המצלמות ואם שאלותיי הקודמות נענו בחיוב אז היכן ניתן לרכוש מקרופונים כאלה באיזור ירושלים או באינטרנט תודה רבה וחג שמח יוסי

alonfo

New member
יש לסוני פתרון בדיוק בשביל זה

נקרא מקרופון זום, לא זוכר דגם ומחיר (אבל אל תבדוק בארץ...) לפי הזום שאתה עושה, הוא מעלה את הרגישות של המיקרופון, מצויין אם אתה נמצא בסביבה שקטה, אחרת אתה גם מגביר את כל רעשי הרגע מסביב...

yossico

New member
תודה אבל

במידה ואני לא אמצא את סוג המקרופון הזה האם יש פתרון חלופי לכך? ניסיתי בגוגל ובחנויות הצילום באינטרנט אך לא מצאתי בכלל אזכור למקרופון שמתחבר לסנדל המצלמה. לא למצלמה זו ולא לאחרים. הלכתי גם לחנות צילום של "פוטו ניסים" בירושלים ולאחר בדיקת המצלמה המוכר אמר לי באמת שיש לסוני פתרון לכך. אכן נתתה לי קצה חוט בתשובתך אך עדיין אני לא יודע מהיכן להתחיל לחפש את המקרופון. עדיפות ראשונה בשבילי היא קניה דרך אתר בארץ שם אוכל לקבל טופס אחריות על המקרופון.

alonfo

New member
נמחקה פה הודעה שלי

המפנה לישפאר היבואנים של סוני, צ'טער לא קראתי את חוקי הפורום, כנראה שעברתי על איזה חוק. בכל מקרה, זה המיקרופון זום שדיברתי עליו.

יש פתרון מעט יקר

קיימת יחידה שמתחברת למצלמה בחיבור PL והופכת את הסאונד לשני ערוצים עם כניסות XLR. אם אני לא טועה יחידה כזאת עולה 200 $ וניתן להזמין דרך האינטרנט. לצערי אין לי את הכתובת, כי ארזתי אתמול את כל המגזינים שלי. תבדוק דרך ON-AIR בירושלים, אולי הם יכולים לעזור.

yossico

New member
סליחה על הבורות

אך האם תוכל להסביר לי בקצרה מה זה חיבור PL? כניסות XLR?

יש לי את המיקרופון

של סוני זה שנתנו פה קישור אליו. הוא עושה את העבודה כמו שצריך. יש לו אפשרות גם של זום וגם של GUN כמו בום. אפשר להזמין דרך האינטרנט...אני ממליץ, עוזר מאוד! חן

yossico

New member
היכן אני יכול לרכוש

היכן אני יכול לרכוש את המקרופון הזה או איך הוא נקרא תודה.

yossico

New member
תיקון

עכשיו ראיתי את הלינק. א. תודה לכולם ב. האם אוכל לרכוש אותו דרך אתר אינטרנט בארץ?

Dafi the Mighty

New member
יש לי שאלה

האם אפשר להוציא אותו מהמקום? יש לו כבל שאפשר נגיד לתת לאנשים כדי לראיין אותם?

אני לא מכיר את המיקרופון ../images/Emo16.gif

המדובר ספציפית, אבל מיקרופונים דומים- והם עקרונית מיקרופוני שטח. לא ניסיתי, אבל אני בספק אם זה ישמע טוב אם יקרבו אותם למרואיין כל-כך.
ניר

תשובה

חיבור PL זה הפלג הקלאסי של אוזניות או מיקרופים פשוטים והוא נראה כמו אצבע עם שפיץ בקצה..... (?!?!?!) XLR , הוא חיבור מקצועי יותר, זהו פלג עם שלושה פינים שמעביר סאונד ומתח למיקרופון באיכות טובה יותר. החיבור הזה, קיים ברוב המצלמות והמיקסרים ובכלל בציוד, המקצועיים, פחות בציוד שמוגדר כחובבני/ביתי.

PL=מה שמכונה על ידי הסבתות../images/Emo16.gif

בננה? אני הבנתי שזה נקרא mini Strereo. אבל אולי אנחנו לא מדברים על אותה בננה. ב-XLR משתמשים להגברה מקצועית, לשידורי רדיו וכו' וכו'...
ניר

yossico

New member
התרשמות מהמקרופון ממה שקראתי

יש למקרופון הזה 3 אפשרויות בחזית. 1. להפוך אותו למקרופון בום. 2. להפוך אותו למקרופון זום. 3. לכבות אותו ולהשתמש במקרופון הפנימי. המקרופון מתחבר לסנדל המצלמה בלבד ואין אפשרות להוציא אותו מהמקום על מנת לראיין אנשים. המקרופון איננו זקוק למקור כוח חיצוני אלא הוא שואב את הכוח ישירות מהמצלמה דרך הסנדל. הוא טוב להקלטה בחוץ ולהקלטת הרצאות כשהאובייקט מרוחק מיכוון ש 1. מתעלם מקולות הרקע (לא לגמרי) 2. הוא מגביר את קליטת האודיו ככל שהזום גדל הוא מתאים לפי מה שהבנתי רק למצלמת סוני. הקול המוקלט דרך המקרופון שונה לחלוטין מהמקרופון הפנימי, הקול דק וגבוה, זה נובע כנראה מאחר שהמקרופון מוריד מהבסים. במצב זום ---------- כאשר הזום נמוך אז הוא מקליט בסטריאו וכאשר הזום גבוה הוא מקליט במונו מאחר שהוא מנסה להתמקד על האובייקט המצולם ומתעלם מקולות הרקע. במצב בום ---------- כל ההקלטה מתבצעת במונו לפי מה שקראתי מדפי האינטרנט מעט אנשים אהבו אותו וחלקם אפילו הרגישו שגנבו להם הכסף. נתקלתי בעוד 2 סוגי מקרופונים שאנשים אהבו והם MKE-30 -- Sennheiser ECM-MS908C -- sony מסקנה המחיר סביר למקרופון, לא לצפות לגדולות צריך לשמוע את התוצאות לפני הקניה.

yossico

New member
שאלה והתלבטות

חיפשתי בארץ את דגמי המקרופונים אך לא נתקלתי בהם בשום חנות. התקשרתי ל"ישפאר" החברה שמייבאת את מוצרי סוני לארץ אך גם שם לא נמצאה לי התשובה לכך. מאחר שאני מעוניין לקנות את המוצר בארץ כך שתהיה לי תעודת אחריות וגם אוכל לשמוע את האודיו שהוא מפיק,אז אני נמנע לקנות את המקרופון דרך האינטרנט בחו"ל (משול ל"חתול בשק"). לבינתיים יש לי 4 פתרונות והם: 1. רכישת המוצר בנסיעה הבאה לחו"ל. 2. הפתרון שהציע לי ידידי בפורום "ניר". 3. להציב מכשיר הקלטה סטריאופוני ליד האובייקט ואז בתוכנת העריכה לשלב את 2 פסי הקול ביחד. 4. לקנות מכשיר ציתות מרחוק של אורביטור לחבר אותו למכשיר ההקלטה במקום האוזניות לכוון אותו לעבר אובייקט הצילום ובתוכנת העריכה לשלב בין 2 פסי הקול. אנא חוו את דעתכם ותנו לי את עצתכם בנידון מה כדאי לי לבחור מבן 4 הדברים תודה על התגובות. Thank's The QuizMaster

umbo

New member
שאלה אחרת...

מה שלא סיפרת לנו זה קצת יותר פרוט בשביל מה אתה צריך את המיקרופון הזה. האם לצורך ראיון עם מישהו שנמצא יחסית רחוק מהמצלמה, האם לשימוש בסביבה רועשת או להקלטת קולות חלשים מרחוק כשאי אפשר להתקרב (לדוגמא - ציוץ של ציפורים שיברחו אם נתקרב). לחלק מהבעיות יש פתרונות פשוטים וזולים ולאחרים רק פתרון יקר או מסובך. אגב - האם יש במצלמה שלך כניסת מיקרופון חיצוני? כמעט לכל המצלמות של סוני יש כניסה כזו וזה מאוד מפשט את פתרון הבעיה.

yossico

New member
תשובה

כאשר אני מנסה להקליט דובר כשהוא עומד ממרחק של 2 מטר ואפילו פחות הקליטה איננה טובה וכאשר אני מגביר את הקול בתוכנת העריכה אז שומעים הרבה אויר שמתלווה לאובייקט המוקלט. הבעיה כמובן יותר חמורה כאשר נלווה רעש רקע. Thank's The QuizMaster

umbo

New member
הפתרון הפשוט הוא.....

לחבר למצלמה מקרופון דינמי כל שהוא ולהחזיק אותו קרוב לדובר (אפשר לקנות כזה בכמה עשרות שקלים). שימוש במקרופונים מסוג גאן-מייק וביחוד כאלה שמורכבים על המצלמה לא פותרים את בעית הרעש הסביבתי, מה גם שציוד מקורי של סוני הוא בדרך כלל יקר מאוד. נ.ב: - עדין לא ציינת אם יש לך במצלמה כניסה למיקרופון חיצוני.

למעלה