קול אשה.

זה שיש מקלים, אני יודעת

אבל מסתבר שיש גם דיעות שלא מקילות. האם זה נכון להגיד שרוב הציבור החרדי נוהג לפי הדיעה שלא מקילה (הגברים כמובן)?

רפי rafi

New member
אריאלה.

את בעצמך אומרת שערוצים החרדיים מעלים נשים לשידור,אז שיחליטו אם מותר, אז מותר גם שדרניות, ואם אסור, אז אסור גם בטלפון.

שיSY

New member
מה הקשר?

הם עושים את זה בשעות מאוחרות, כך שאין האזנה מלאה, ורק נשים ישמעו.

תקרא את ההודעה שלי בשנית:

כתבתי שיש ערוצים שמתירים במקרים מאד ספציפיים להעלות נשים לשידור (מיותר להגיד שמדובר במקרים מיוחדים) אבל: כתבתי גם שיש ערוצים שמאוד מקפידים שבשום פנים ואופן לא להעלות נשים לשידור.

ושאלתי:

אם אין בעיה עם זה - מה פשר ההקפדה? הרי ידוע שאדם לא סתם יחמיר על עצמו אם אין צורך בכך.

רפי rafi

New member
יכול להיות.

שבהתחלה הערוץ החרדי הראשון שהוקם נהגו כך, כי הוא החמיר,וכל הערוצים התנהגו כמותו.

רפי, אני מדברת על השבועות האחרונים

ולא על מה שהיה בהתחלה. אי אפשר להכחיש שיש ערוצי קודש שמקפידים מאוד שלא להעלות נשים לשידור בטלפון כל שכן שדרניות. ואם זה כך, סימן שיש לזה בסיס כלשהו. אני לא מכירה מישהו נורמלי שילך וימציא לעצמו חומרות כשהן לא קיימות.

הוא שאמרתי: יש דיעות לכאן ולכאן

לרדיו קול חי בהחלט יש על מי לסמוך. אבל, מכיוון שיש גם דיעות אחרות - לדעתי הוא לא יכול לייצג כתחנה חרדית אחת ויחידה את כל האוכלוסיה החרדית. אם רוצים להקים תחנת רדיו חרדית אחת בלבד היא צריכה לייצג את כל החרדים, גם את המחמירים ביותר. עצם העובדה שיש כאלה שמקפידים מאוד שלא להעלות נשים לשידור לצורך שיחה טלפונית אפילו, מראה שרדיו שאמור לייצג גם אנשים כאלה צריך להקפיד שלא להעלות נשים לשידור אם הוא רוצה לייצג גם את סוג הזה של האוכלוסיה. אם לא - מן הראוי שלא יהיה רק תחנת רדיו חרדית אחת. אלא יתנו לכל סוג של אוכלוסיה - גם למחמירים ביותר - לפתוח תחנת רדיו עם שידורים ושדרנים שמתאימים לה. זאת כל כוונתי

רפי rafi

New member
או קי

א.צריך לברר את השאלה הזאת לעומק ולא להסתמך על מה שאמרו פה בפורום ב.רדיו קול חי מוגדר כתחנה דתית חרדית,וגם במגזר החרדי יש שסוברים שזה מותר,אין אף סיבה שלא יהיה שם שדרניות ג. ברדיו קול חי יש שעות מסוימות של שדרניות כמו מעשר ועד אחת עשרה בבוקר.

הממממ...

א) בודאי ב) הדגש הוא על "יש שסוברים" מכיוון שיש שסוברים גם אחרת. ג) אם יהיה גבר שירצה להדליק את הרדיו דוקא בעשר וחצי ויש רק תחנה חרדית אחת והוא מקפיד מאוד על הנושא הזה שלא לשמוע שדרניות - תגיד לו תחכה בסבלנות עד שתוכנית תגמר? לכן, לא מספיק תחנת רדיו חרדית אחת.

מה שאני יודעת: אין בעיה בדיבור אם

זה בהקלטה או בשידור. אפילו אם מכירים אישית. שירה- אני חושבת שגם כך.

שיSY

New member
שירים

יש פסק הלכה, של הרב היביע אומר, שמותר לשמוע קול אשה, אבל בתנאי שלא ראה אותה, ושלא יהיה שירי עגבים( שירי אהבה וכדו`)

שי, שמעתי כבר שיש חילוקי דיעות

גם בזה. שמעתי בעבר שלא כולם מסכימים להיתר הזה במידה והוא לא ראה אותה. אבל, בהחלט יכול להיות שזכרוני מטעני.

למעלה