קול אחד

EverMan

New member
קול אחד

אל תצאו נגד המדינה ! אל תעליבו את ראש הממשלה ! אל תצעקו על הנשיא ! אל תבקרו את הצבא ! את תגידו דבר רע על פעולות הממשלה ! אלו קולות שאני שומע הרבה בזמן האחרון , כביכול "בעת קשה זו" העם כולו צריך להתלכד , לא משנה מי בראשו וללכת אחריו ! כי הוא המנהיג ! שבים ואומרים : כמו בארה"ב ! כמו בארה"ב ! תראו איך הם מתלכדים מאחורי בוש ! האם אותם אנשים משווים בין הבעיות של ארה"ב שהן בעיקר מובטלים ורמת החינוך , לעומת הבעיות שלנו פה ? בכל מדינה מתקדמת , האנשים הלוחמים הם הסטודנטים , הם לרוב השמאל האינטלגנטי שדורש שוויון לכל ותנאים לכולם. רק אצלנו מי שלוחם הם הבני נוער , שבתור צעירים רוצים את השנוי המיוחל ! כי הם רואים את הסבל ולא צריכים לחשוב על פרנסה למשפחה או עבודה עתידית. והנוהג החדש (שבא בעיקר מהימין אך אין לו ווטו עליו) הוא להגיד : תתאחדו מאחורי הכנסת והממשלה ! צריך להיות מאוחדים נגד האויב ! אך מי הוא האויב בו ? אותו עם שאנחנו יצרנו ! אותם אנשים שרוצים ברעתנו כי אנחנו הרענו להם. ובמקום שנכפר על חטאינו , אנחנו צריכים ללכת מאחורי ממשלה שמוסיפה חטא על חטא , ואומרים לנו לעקוב אחריה כעיוורים בשם האחדות ! אל לנו לבקר את הממשלה ואת ראשה , למען הליכוד ! למען האחדות ! למען עתידו של עם ישראל ! אך מה ? אנשים ! תתפכחו ! המדינות היחידות שמדברות בקול אחד הן או אוטופיות או טוטאליטריות ! מי שמע על תקשורת מגוייסת ? מי שמע על כל שהיא לא תבקר את הממשלה והנבחרים ? מי שמע על כך שראש הממשלה בקונסנזוס ואין לו מבקר ומתנגד ? הרי אלו תסמינים של דיקטטורה חריפה ! בכל העולם , הימין הוא השמרני , המלוכני , הדיקטטורי. וכעת , בשם האחדות ! אנחנו צריכים ללכת עם הממשלה הנבחרת כאילו שהיא מייצגת את כל העם. אני הראשון שאגיד : נכון ! צריך לתמוך בממשלה אם היא עושה נכון , ולתת לה גיבוי מלא. אבל ! וזהו אבל מאוד גדול ! צריך להביע את דעתנו על טעויות שהיא עושה ! דמוס=עם קרטיה=שלטון דמוקרטיה הינו שלטון העם ! העם הוא בשלטון , וצריך שהם הוא זה שיעשה את ההחלטות ! לכן ! אין העם מתלכד סביב הממשלה ! אלא הממשלה מתלכדת סביב העם ! וצריכה להקשיב לו ולדעותיו ! וכנ"ל המערכות הנוספות בישראל , אם זה הצבא , הכנסת , מערכת המשפט וכל מערכת נבחרת וציבורית אחרת ! בשם האחדות זה יפה ! ועם ישראל צריך להיות מאוחד ! אך פלורליזם חייב להתקיים במשטר דמוקרטי ! חייבים להביא תמיד את האלטרנטיבה , להראות שיש עוד דרך , שנוכל לבחור מבין כל הדרכים את הדרך הנכונה , לא משנה מה היא ! בין אם זה שמאל או ימין , לתמוך בממשלה - תמיד , כל עוד היא לא סותרת תפיסות עולם. אם אני חושב שהממשלה לא פועלת כשורה - מהתפקיד שלי כאזרח בדמוקרטיה הוא ללכת נגד זה ! ולהפגין ! ולשבות ! ולהרעיש ! ולהיות אופוזיציה לוחמת ! אם היא מעבירה תקציב שפוגע בתושבים או בעתיד - אני אפגין או אפרוש מהאחדות הזו ! אם היא פוגעת באנשים באופן לא שוויוני - אני אצא מהאחדות למען האחדות העתידית , למען העתיד. האחדות היא חשובה מעין כמוה ! אך קודמת לה הפלורליזם , הדמוקרטיה , הכבוד האנושי , החקיקה הנכונה. כל עוד אלו נכונים , אחדות קיימת ! כשאין אחד מהם , האחדות היא כפויה ואין מקומה. במצב היום במדינת ישראל , צריך אחדות בתוך העם מבחינה חברתית. אך צריך שתמיד יהיו רעיונות שונים בכל תחום ! הכלכלי , המדיני , החברתי. רק כך נשפר את המדינה ואת אופיה. רק כך נפתור סכסוכים. רק כך נאפשר את העתיד של המדינה הזו ! פלורליזם הוא הדרך שלנו. זוהי הדרך הדמוקרטית ! ריבוי דעות הוא חיוני , וחיוני שדעות יישמעו ! ללא דעות מרובות , לא יהיו פתרונות רבים שמהם נוכל לבחור את הנכון ביותר , ואז נאלץ להתפשר ! לא קול אחד ! לא דעה אחת ! יחי הדמוקרטיה הישראלית לדורותיה ! מי ייתן ותמשיך להיות במחלוקת , כי זה מה שעושה אותה , ואותנו לחופשיים !

Pacha

New member
צודק

ברגע שלראש ממשלה יש גיבוי מלא לכל פעולה גם אם היא רעה וגם אם היא טובה זה סימן לדיקטטורה. אבל אני הכי מסכים בחלק שהפוליטיקאים צריכים לשרת את העם לא העם את הפוליטיקאים. כי מה שהולך עכשיו זה שפוליטיקאים מוכרים את עצמם ואת הציבור שבחר בהם בשביל הכיסא.

CANDY MAN

New member
אההממ... מפלגת "העבודה"...

אל תשימו לב אליי... נתקע לי משהו בגרון...

EverMan

New member
תתפלא

אבל הם משפיעים מתוך הממשלה , אידיאולוגית וערכית. מה עוד שאם היה תצא מהממשלה זה יהיה יותר גרוע ממה שזה גרוע מספיק עכשיו.

Alder

New member
../images/Emo104.gif קישקוש

אין מנסים למנוע מאנשים מסוימים את הזכות הדמוקרטית שלהם לתמוך בצד האידאולוגי שלך שבו הם מאמימים, אלא למנוע מהם את הגישה בה הם נוקטים בכדי להביע עמדה זו. יש הבדל ניכר בין קיום הפגנות תמיכה\חוסר תמיכה בממשלה נבחרת לבין קיום הפגנות תמיכה בסרבנות, לבין קיום הפגנות הקוראות לבצע החלטות המנוגדות לעקרונות הממשלה הנבחרת ולחוקי המדינה תוך כדי שיתוף פעולה עם האויב (דהיינו, הפלסטינים) ושאר מקרים דומים לכך. רוצה להביע את דעתך? הבע אותה. אולם אל תשכח שבינתיים ישנה ממשלה שנבחרה כחוק וכדין בישראל. אם תפעל נגדה באופן ישיר ולא אלטרולי, אתה תיפגע מכך ובאופן מוצדק למדי.

EverMan

New member
מה הקשר ?

ברור שאני אפגע במהלכה התקין אם היא עושה משהו שאני לא חושב שהוא נכון ! אם אני לא אעשה זאת , אני לא אחשיב את עצמי לאזרח במדינה הזו ! צריך לפגוע בממשלה שלא פועלת כראוי (כמובן שלא באלימות). לא יעלה על הדעת שממשלה שפועלת כראוי תמשיך להתקיים.

Alder

New member
../images/Emo104.gif קיים הבדל בקוטרו של מכתש רמון

בין לפעול כנגד הממשלה שנבחרה ע"י קיום תהלוכות, הפגנות ושאר ירקות, לבין לפעול נגדה ע"י תמיכה בתופעה מסוכנת דוגמת הסרבנות, הצטרפות לתנועות הנוסעות ללשכת עראפת לשם נישוק זקנו, תמיכה בתנועות שוליים קיצוניות המשתפות פעולה עם "פעילי שלום פלסטיניים" בהפגנות משותפות, או אף קריאה לעולם להחרמת המוצרים הישראליים ממקום כזה או אחר עד אשר תמלא ישראל את תנאי X ו Y. לא יעלה על הדעת שמשלה שנבחרה כראוי, ברוב גורף ומוחץ, תאלץ לסבול מכלל התופעות הנ"ל שפירטתי..

DR Z

New member
תגובה לאלדר ולנוער עבודה

כמה הערות: א. מפלגת העבודה הפכה לצערי למשתפי - פעולה עם שרון והימין הקיצוני וכרגע אין הבדל בין שרון לפואד. אומנם פואד מדבר קצת יותר על "אופק מדיני" אך בפועל הוא תומך במדיניות האלימה שמפעילה ישראל. מפלגת העבודה איבדה את דרכה ולדעתי היא היתה צריכה כבר מזמן לצאת מהממשלה. ב. בתגובה לאלדר: ההבדל בין פעולות "לגטימיות" כביכול (כפי שאמרת: הפגנות וכו) לבין שכאלה שהן אינם לגטימיות כביכול (סרבנות, קצוניות) הוא שאלה שנחשבות ללא לגטמיות הן אלא שמאפשרות לשנות את המצב. אתה יכול לומר שהן איטנן דמוקרטיות, אך במשטר שאינו דמוקרטי (כיבוש של 35 שנה ושלטיה על אוכלוסיה) מותר להאבק גם בצורות לא אלימות שנחשבות "ללא דמוקרטיות". במצב הקיצוני שאליו הגענו, אין ברירה אלא להפעיל אמצעיים שנחשבים לקיצוניים (סרבנות למשל) כדי לשים סוף למצב. בנוסף, במצב היום, כל יציאה כנגד מדיניות שרון, נחשבת לקצוניות, אפילו שבפועל היא לא. -מי שמסרב לשתף פעולה עם הכיבוש נוקט פעולה שנחשבת קיצונית, אך הוא נמנע מלנקוט פעולה קיצונית אחרת - הפעולות שישראל מבצעת בשטחים. "תנועות שוליים קצוניות" - אתה יודע שבעבר הקריאה לסגת לגבולות 67 ולהקים מדינה פלסטינית היו שיא הקצוניות? בעוד שהיום זוהי דעה של השמאל "המתון". בנוסף, החרם על מוצרי ההתנחלויות שיזמה גוש שלום הוא מעשה דמוקרטי בעליל. חרם צרכנים, א הבחירה היכן להשקיע את כספך ולטובת מי הן זכותו הבסיסית של כל אדם. האם להיות צמחוני (כלומר להחרים בשר) היא לא דמוקרטית??? אני מסכים איתך שלנסוע לבקר את עראפת היה צעד לא נכון, ביחוד שעראפת מזיק גם לעמו בנוסף לתיכתו בטרור. שיתוף פעולה עם פלסטינים - זהו דבר מבורך וטוב. אנשי הימין תמיד מתלוננים שאין את "מחנה השלום" בצד השני. אז אם כבר יש תומכישלום שמוכנים לפעול ביחד למה לא??

metal_slug

New member
סרבנות היא פשע, וכאן זה מסתיים

אתה יכול לשפוך כאן טונה של גינוני גוש שלום\אדם קלר\אורי אבנרי כאן, אבל לפי החוק הישראלי, סרבנות היא פשע. הטפה לסרבנות, היא הסתה לפשע, עבירה שנושאת בחובה עונש מאסר. וזה כל מה שמשנה.

MoOsHoN16

New member
רק שתדע

אין גוף במדינה הזאת שיותר חטרני מהשמאל אז בבקשה ממך

EverMan

New member
כן ידידי ?

מאיפה העובדה הזו ? להזכירך את תקופת רבין שהימין עשה עצרות המוניות שבהן רבין ופרס היו במדי S.S ? זה לא חתרנות ? ללכת נגד ממשלה נבחרת ועושה להשוותה לנאצים ? להזכירך את תקופת ברק שהיו הפגנות רחוב ? זה לא חתרנות ? אם בשבילך חתרנות זו הדרישה לזכויות , והדרישה שיעמדו במחוייבות , אז כן ! השמאל חתרן ! וטוב שכך ! וכפי שאתה רואים השמאל "חתרן" מכיוון שהוא כל הזמן הולך נגד הממשלה העכשיוית .. אז הוא חתרן ... הוא לא מביע את דעתו כנגד הממשלה ... הוא לא מנסה לשנות ... הוא "חתרן" ... זו סתימת פיות אנשים. זו נקראת הסתה , לגרום לאנשים לחשוב שמי ששמאלני הוא חתרן וכו´ ...

MoOsHoN16

New member
באמת?

שמע אני מסכים איתך בקשר של הפגנות הימין זה באמת לא היה בסדר ובושה לעם שלנו במיוחד שצירו את רבין במדי אס אס. אבל תראה לי פעיל ימין אחד שחתם הסכם עם אויבי ממשלת ישראל בחשאי על חלוקת הארץ....אם אתה לא יודע על מה אני מדבר..."הסכם ביילין-אבומאזם"

"הסכם" בילין-אבו-מאזן

הוא לא הסכם רישמי ולא כלום הוא נייר עבודה. זה כבו שאני אלך לדבר עם איזה איש מהרחוב ברש"פ ויקרא לזה הסכם. ההסכם לא נחתם כהסכם בין ישראל לפלסטינאים, אלא עובדים עליו בתקווה שזה יהיה נייר העבודה העתידי. אין בזה כל פסול.

MoOsHoN16

New member
זה לא משנה

עצם העובדה שהוא נפגש דאז עם ארגון שנחשב דאז לארגון טרור מוחתם בדמם של אלפי ישראלים, לדעתי נחשב כבגידה

EverMan

New member
הסכם השלום בין ישראל למצרים

מספיק ? (המגעים המוקדמים שמן הסתם נחתמו הבהרות מראש , ללא הבהרות אין הסכם , ככה זה)

MoOsHoN16

New member
להזכיר לך

מפא"י סירבה בזמנו לפני יום כיפור להצעת פשרה אם מצריים מסיבה מובנת בהחלט. הליכוד בראשות בגין עשה (שלדעתי אחת הטעויות הגורליות) את הסכם השלום בכללותו, אז בבקשה ממך... דע לך זה עוד סיבה שרק הליכוד יכול להביא "שלום" (שזה בעצם הפסקת אש זמנית אם מוטיבים של כאילו שלום)

EverMan

New member
היא סירבה

משום שההצעה של מצרים הייתה לא ריאלית. משום שהיד של ישראל הייתה יותר מדי גבוה והיא הייתה באופריה. היא הייתה בהרגשה שאין לה צורך בשלום ... הליכוד חתם (וסיים בעצם) את המגעים שערכה מפא"י עם מצריים וחתמה על ההסכם. אז הא לך.

למעלה