קולנוע

קולנוע

שלום חברים אני פעם ראשונה פה אז אני יציג את עצמי קודם. אני בחור בן 21 חרדי למדתי בישיבות מהטובות ביותר ופרשתי לפני כשנתיים לטובת עבודה מסודרת זאת לאחר שהגעתי למסקנה שבישיבה אני מתחיל פשוט לשרוף את הזמן. אני חייב לציין שאינני שאבבניק ח"ו פשוט בחור טוב שעובד . טוב, לאחר ההקדמה הארוכה ניגש לנושא שרציתי להעלות לדיון והוא: הקולנוע. מדוע בעצם הפכו אותו לכזה מקום נורא או שזה סתם נתפס כך למה בישיבה ללכת לקולנוע זה יהרג ואל יעבור ואילו ללכת לקניון למשל זה רק לאו קטן? מה אתם חושבים על זה? והאם נראה לכם שבאמת בזמן האחרון האיסור הזה באמת נחלש אם כן אז מה לדעתכם יהיה סופו? תשתדלו לענות בהיגיון ולא לתקוף סתם אישית. תודה ולהתראות

לא

חבל על הכסף של ה7250, סתם. שנן ולמד לא רק אנ"ש צופים בנו!!! ברוך הבא לצל קורות פורומינו .

תודה

באמת יפה שאתה עוקב המכשיר באמת נחמד דווקא לא עלה לי יקר ובדיוק זאת הבעיה שלי מדוע אסור לשאול שאלות אצלינו הא ? ? כמה בחור לא יכול לשאול את המשגיח שלו שאלה כזאת הא? לדעתי זאת אחת הבעיות בציבור שלנו. ובדיוק בשביל זה נוצר הפורום. לא? אז קדימה.

השאלה

היא! למה בחור בכלל מגיעה למצב שהוא מתחיל להתעניין בהבלי העולם? וזה הוא שורש העניין .

חי אדר

New member
קניון או קולנוע

הגדרת זאת כלאו קטן, והאם לטעמך יש הבחנה בין לאו קטן ללאו גדול? יש אולי הבחנה לגבי החומרה בין לאו ללאו, אך זה אינו מבחינת חובת המשמעת אלא לגבי ענישה של בית דין.מבחינת הציות לא נראה לי סביר כלל שיש מקום לחלק בין לאו קטן לגדול. בדרך זו יהיה אפשר להתיר גם את כל מלאכות שבת וכל איסור אחר. בין קולנוע לקניון: ההבדל בין קולנוע לקניון הינו בכך שקניון אינו מיועד לשילהוב יצרים והגברת הדימיון של האדם. המקום שם נועד לצרכי קניה. וכאן הדבר תלוי הרבה באדם לשם מה הוא הולך לשם. מנגד קולנוע מבחינת מהותו הוא מקום בו שכל האדם אינו פועל אלא מופעל עי" מה שמוצג במסך. כך שיש הבדל מבחינת עצם ההליכה.

סקרן 1

New member
יפה דיברת

ישר כוח. גם לי היה ספיקות בענין עכשיו הכל יותר מובן.

אלישיר

New member
לא הפכו אותו, הוא נולד ככה.

בעזי"ת מה רע ללכת לחוף מעורב בתל-אביב?! אז מה ההבדל? וטימטום מוחלט הוא, כמו גם קוצר ראות מופלג, באם קניון איסור פחות חמור. רוצה יותר? קח: רואה זוג חילוני, שחי בפריצות, את הדוס שיחדיו מסתכל בענין רב באותו חוף ים מעורב, ומבין שכל הדוסים עושים מעשי זמרי. מוטב עריות ולא חילול ה'. כאן נופלים בשניהם. פורקי עול תמיד היו, ועוד מעט כשיגיע משיח כבר לא יהיו. האיסור נחלש בקרבם, אבל לא אלמן ישראל, הם לא יהיו בדור הבא, ויראי ה' ואוהבי שמו כן יהיו.

חשבתי

חשבתי שבפורום מותר לדבר קצת יותר הגיונית. אני רואה שאתה פשוט בשיטה של המשגיחים מדקלם כמו תוכי וגם נהיה קצת הקב"ה . תצאו מזה כבר. כמה בחורים נופלים בגלל שאין להם תשובות?. ולמה? בגלל שהם מפחדים לשאול את השאלות! חבל מאד

סקרן 1

New member
הוא ענה לך

יש לך בעיה רצינית שאתה לא מבין תשובות. אתה בחור נורא אמוציונלי ויש לך פרספקטיבה סלקטיבית.

אלישיר

New member
../images/Emo13.gifאני האחרון שידקלם כמו תוכי

בעזי"ת אלישיר הוא בן של רב, שכילד פרק עול, וכנער צעיר כבר יצא בשאלה. מזה עוד מעט קרוב לשנתיים אני שומר עיניים, ואני יודע למה. אם אתה חושב שזה דקלום לומר לך שלהסתכל בסרט או בפרסומת שמופיעות שם נשים חצי מעורטלות זה כמו ללכת לחוף ים מעורב זו סיסמה חסרת עומק... או סתם לראות את הזימה 'בשינוי'? אם אתה חושב שאין חילול ה' (אף פעם לא הכרת מה החילוני הממוצע יכול לחשוב, הא?), בכך שבחור דוסי יצפה בסרט, אשריך; אפילו בתור לסרט כבר שם שמים מתחלל. אם אתה חושב שיש הבדל בפריצות, בין לתור אחרי העיניים בחוף הים או בקניון, אתה תמים במקרה הטוב. ואם אתה חושב שהעיניים לא תרות... אחי היקר, אם רוצה אתה להיות יהודי שומר תורה ומצוות, תדיר את הרגלים שלך ממוקדי שליטתו הפומבית של היצר הרע. המסלול שעובר מהישיבה אל חילול יום כיפור, מתחיל לרוב בכאלה דברים. ונכון יש והיו תמיד פורקי עול, וכאמור, לא אלמן ישראל, ומי שרוצה להתחייב בנפשו (כי מהיכי תיתי לו שיחזור בתשובה?) רשאי. מחילה.

למעלה