קוליק

עדימ

New member
קוליק../images/Emo53.gif

הי חברה אני צריכה אינפורמציה על קוליק וגם תרופות למיניהן לסוסת טורוברויד

Sweet SuGaR

New member
אני מציעה לפנות מהר מהר מהר לוטרינר

כי רק הוא יכול לתת טיפול לקוליק.....

ועד שמגיע הוטרינר

להשתדל להוליך את הסוסה כמה שאפשר, ולא לתת לה לרבוץ (ההתפתלות ברביצה עשויה לגרום לפיתולי מעיים, שפקוקים ממילא בעת הקוליק, ולהחמיר את המצב בהרבה). תרגישו טוב

vet

New member
ובינתיים אני מציע לקרוא

את מה שכתבתי בקישורים למעלה תחת 'סימני קוליק' ואז אולי תבינו למה אני מתנגד לגישה הרווחת שסוס עם קוליק חייב ללכת.

קראתי בקפידה

ועדיין לא הבנתי את ההתנגדות. הבנתי שאם דרגת הכאב קשה, את מבקש לטשטש את הסוס כדי לאפשר את ביצוע הבדיקה בצורה יסודית ובטיחותית. האם זה מונע הולכה עד הגעת הרופא? האם ההולכה כשלעצמה יכולה לגרום נזק? אולי יותר נכון לשאול, האם ההולכה מביאה כלל איזשהיא תועלת (או אולי זו סתם אמונה טפלה)?

vet

New member
לא קראת טוב. ציטוט:

"אני נגד הכרחת הסוס ללכת. אני חושב שהנזק הנגרם מהמאמץ, בעיקר הזעה התייבשות וסטרס, יותר גרוע מהסיכוי הקטן להחרפת המצב" כאשר הסוס מתגלגל

אז בקיצור..

אם הסוס יכול ללכת בלי שתצתרכו להכריח אותו או בלי שהוא ממש ממש יתאמץ בשביל זה אז להוליך. אם המצב ממש קשה אז לא להכריח אותו ללכת כי זה יגרום לו להזיע ולהתייבש...(הוא לא ישתה אם יש לו קוליק) אז אוליי במקום לתת לו להתפלש(כמו שvet אמר) עדיף פשוט לאללכת אבל גם לשמור שלא יתפלש=שפשוט יעמוד עד כמה שאפשר.

תודה על ההבהרה

דוקטור לא להתעצבן. דבר ראשון, זה לא בריא ללב ולנפש. דבר שני, אני קוראת את מסריך בשקיקה, אבל תוך כדי עבודה, אז לפעמים מתפספס משהו.
אז תודה, ותמשיך להישאר עם עין פקוחה על הפורום.

vet

New member
שום עצבים אל תדאגי

אני רק מנסה דרך הפורום לעקור מנהגים שלדעתי אינם מוצדקים רפואית. נושא זה עלה בפורום לא מעט פעמים ותמיד אני מקבל תשובות כמו "אבל זה מה שלמדו אותי" וכו'. קצת קשה לשנות גישות שקיימות זמן רב.

למעלה