זו דעתי ../images/Emo40.gif
באופן אישי, אני חייבת להודות שלא מצאתי בהודעתו של צפניה נופך שובינסטי - מבקר, דעתני - כן, בהחלט. זו דווקא הנקודה שאני רוצה להתעכב עליה. כפי שכבר נאמר - על טעם ועל ריח אין להתווכח. יש מי מאיתנו שמוצא את מאק יפיפייה עולמית, יש מי שמוצא אותה כעורה. זה בסדר. בעיניי, ריבוי וגיוון דיעות הוא דבר חשוב - הכרחי אפילו. כמה אפור ומשעמם היה עולמנו אילו הסכמנו כולנו על כל נושא ונושא? בקרב חברי הפורום מעריצים רבים למאק, וכך גם רבים שאינם מסמפטים אותה. מה שאני, דווקא, מוצאת עצוב הוא החשיבות העצומה שאנו מעניקים למראה - כאן, בפורום כמיקרוקוסמוס לחברה המערבית ככלל. מדוע זה בסדר להלל ולשבח מבלי להיות מותקף, אך לחטוף ביקורת נוקשה כאשר אנו מביעים סלידה כלשהי ממראה חיצוני? מדוע מתלהמות הרוחות בצורה שכזו? הייתי מעדיפה הרבה יותר, בלשון המעטה, להיות עדה לויכוח באשר לאופיה של מאק מאשר על יופיה (או, לצורך העניין, היעדרו). לא אצטדק - אני איני טלית שכולה תכלת, וגם אני "חטאתי" בעבר ואמשיך "לחטוא" בהעברת ביקורת על מראם של כאלה ואחרים. אמרתי ואומר שוב - אינני חושבת שהעברת ביקורת על מראהו של אדם הינה פסולה. עם זאת - אני מצטערת שהחשיבות שניתנת לנושא המראה (שוב - לא רק כאן, בפורום) היא כה גרנדיוזית. My 2 cents, for what it's worth...