קוליטיס בגרמניה

קוליטיס בגרמניה

שלום, אני מתכנן לסוע ללימודים בגרמניה החל מהקיץ הקרוב הבעיה היא שאני סובל ממחלת קוליטיס, ורציתי לדעת מה עושים חולים במצבי איך מתמודדים מבחינת תרופות לתקופה ארוכה ומה עושים במקרה של התלקחות המחלה אשמח במיוחד לקבל מידע ממי שיש לו נסיון אישי [חולי קרוהן/קוליטיס שעברו לגרמניה] תודה

גוזליה

New member
היי פיזבן, מצטערת על העיכוב בתשובה

כנראה שאין לאף אחד את הנסיון הרלוונטי. ממליצה לך לנסות גם בפורום תרבות גרמניה. עד כמה שאני יודעת: ביטוח בריאות - אינו ממלכתי ואוניברסלי כמו בבריטניה, אלא מנוהל ע"י קופות חולים פרטיות וציבוריות. צריך ללכת להירשם בקופת חולים מסוימת, עפ"י סטטוס מסוים (שכיר ; סטודנט; וכו') ולשלם (לא מעט) דמי ביטוח בריאות. כך תוכל לקבל את רופות המרשם שלך. לינק להודעה ישנה אך רלוונטית של תמר גבלינגר: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1588&MessageId=138462436 בהצלחה, ורק בריאות

כמה תוספות למה שכתבתי שם

א. כיום זה בלתי חוקי להיות לא-מבוטח. כמובן שיש תמיד כל מיני כאלה שמכל מיני סיבות של ניתוק חברתי לא מבטחים את עצמם, אבל כולם **חייבים** להיות מבוטחים. ב. כאמור, אם אתה תהייה סטודנט אתה תהייה מבוטח בביטוח הציבורי שהאוניברסיטה מספקת לסטודנטים. אני לא מכירה את המחלה שלך ומה בדיוק צריך לקחת, אבל אם זה אפשרי לקחת מספיק תרופות לחודשיים-שלושה איתך מן הארץ, עדיף. ג. לביטוח הממלכתי אסור לדחות מבוטח על סמך מצב רפואי קודם. אין מצב שלא יקבלו אותך לביטוח ולא יטפלו בך בגלל המחלה ממנה אתה סובל

למעלה