קולות בליעה ביניקה

קולות בליעה ביניקה

היי , בני בין שלושה שבועות יונק די הרבה זמן בכל פעם (מגיע לפעמים ליותר משעה) אבל אני לא שומעת קולות בליעה. רק אם אני לוחצת על השד (מה שנקרא סחיטת שד אני חושבת) אז אני שומעת כמה בליעות וזהו. האם זה אומר שהוא לא מצליח לינוק? הייתה אצלי יועצת הנקה וראתה שהוא תופס נכון את השד אבל הוא כל הזמן רעב אחרי הנקה גם של שעה אז אני משלימה לו עם תמ"ל. יש 5 -6 חיתולים עם שתן ביום כך שהוא בסדר אבל זה יכול להיות בזכות התוספת תמ"ל שאני נותנת לו והיא בעצם רוב התזונה שלו לדעתי.

מינימי2

New member
קולות בליעה

כמה זמן את כבר משלימה עם תמ:ל ? האם הוא אוכל תמל לאחר כל הנקה? כמה מ"ל הוא אוכל מהבקבוק בכל הנקה? האם הכמות משתנה? כשאת מחברת את התינוק לשד התנועות הראשונות שיעשה יהיו תנועות מציצה מהירות במטרה לשחרר את החלב ('לפתוח את הברז'). לאחר מכן יתחיל לינוק בתנועות עמוקות וגדולות של הסנטר ותוכלי לראות ולשמוע שהוא בולע חלב. האם זה קורה?

משלימה עם תמ"ל בערך משהיה בן 8 ימים

בגלל שירד יותר מידי במשקל הוא אוכל תמ"ל אחרי כל הנקה. אני נותנת לו 60 מ"ל והכמות לא משתנה הוא אוכל הכל כל פעם ולא משנה כמה זמן היה על השד. אני רואה שהוא עושה תנועות גדולות וגם מרגישה אבל אני לא שומעת את הבליעות רק כמו שאמרתי אם אני לוחצת על השד. אבל זה גם כואב ללחוץ ככה הרבה זמן וגם כשאני לוחצת אני שומעת רק איזה שניים שלושה בליעות וזהו. מה אפשר לעשות? זה ממש ממש מתסכל כי אני עושה מאמצים אדירים בשביל שזה יילך טוב וגם בהתחלה שאבתי במשך 5 ימים כל שעתיים ולא הצלחתי להגיע ל- 20 מיליגרם בכל שאיבה. יש לציין שכשניסיתי לשאוב תוך כדי יניקה הצלחתי להגיע לכמות מעט יותר גדולה.

מינימי2

New member
תמל

מי נתן את ההנחיה להוסיף תמ"ל? האם הוא מקבל תמל בבקבוק בעל פטמה רחבה וזרימה איטית? אני מבינה שכבר אינך שואבת. תינוקך צעיר מאוד. תינוקות כה צעירים המקבלים באופן קבוע בקבוק עלולים לפתח העדפה לבקבוק ולהתחיל לדחות את השד כיון שקשה יותר לינוק ממנו. בנוסף, הוספת התחליפים ללא שאיבה במקביל גורמת לכך שייצור החלב שלך יורד. בנוסף, התינוק לא יתאמץ לינוק כיון שהוא יחכה לבקבוק הקל יותר... אלו עלולים לגרום לסיום ההנקה מוקדם ממה שתכננת... אינך שומעת קולות בעליה אלא אם את מזרימה את החלב בעצמך וגם אז הקולות מעטים - ייתכן שהתינוק לא מתאמץ לינוק (הוא מחכה שיזרום לבד כמו מבקבוק), ייתכן שייצור החלב נמוך והוא מתעייף מדי למשוך את החלב מן השד. כדי להגדיל את ייצור החלב צריך לרוקן את השד ולהמשיך לשאוב מספר דקות על ריק בכל פעם שהתינוק מקבל תמל. שאיבות כאלו יאותתו לגוף להגדיל את כמות החלב ואם תשאבי באופן קבוע עם הזמן תצליחי לשאוב יותר מ-20 מ"ל. בנתיים תוכלי לתת את המיליליטרים שאת שואבת לפני שאת משלימה עם תמ"ל. אם חשוב לך להמשיך להניק ממליצה לך לפנות אל יועצת הנקה מוסמכת שתנחה אותך לגבי השאיבה ותבדוק מה קורה. העובדה שתינוקך מוכן עדיין להתחבר לשד היא מעודדת וכדאי לטפל בנושא לפני שיתחיל לדחות את השד בתוקף.

קולות בליעה ../images/Emo4.gif

לידיעתך, לא אצל כל התינוקות שומעים את קולות הבליעה. אולם אצל תינוקות שאוכלים ניתן לראות בבירור הבדל בין מציצות שיטחיות לבין היניקות העמוקות יותר, המלוות בבליעות. תינוק יכול לתפוס היטב את השד, אך אם הוא לא אוכל, אלא רק מוצץ, החלב לא יגיע מהשד אל פיו, ובמקביל- הגוף שלך יוריד את הייצור. דבר נוסף- סחיטת השד לא אמורה לכאוב. במקביל- נראה כאילו רוב התזונה של בנך מורכבת בעצם מתמ"ל. הייתי מציעה לך לפנות שוב ליועצת ההנקה, שתמשיך ללות אותך ולעזור לך. בהצלחה

למעלה