קולורבי

• פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
קולורבי

קולורבי שייך למשפחת המצליבים, משפחה הכוללת גם כרוב, לפת, ברוקולי, רוקט, ארגולה, כרוב ניצנים ועוד. ירקות ממשפחה זו נחשבים כמונעים סרטן, שכן הם מכילים סולפוראן ואינדול-3-קרבינול, הראשון נוגד חימצון ("אנטי אוקסידנט") והשני בעל השפעה על האסטרוגן, השפעה שמגינה בפני סרטן השד. להפחתת הסיכון לסרטן מומלץ לאכול לפחות 3 מנות ירקות ממשפחת המצליבים בשבוע. הקולורבי מהווה גם מקור מצויין לויטמין C ולסיבים תזונתיים. ב- 100 גרם קולורבי לא מבושל יש: 27 קלוריות, 1.7 גרם חלבון 6.2 גרם פחמימות.

clcl

New member
סלט תפו"ע, קולורובי, צנון וגזר בוינ

סלט תפו"ע, קולורובי, צנון וגזר בויניגרט סיידר,חרדל ודבש

effyba

New member
עוד סלט "קטן" אחד להשלמת התמונה....

מתכון: סלט קולרבי, גזר, תפוחים ושומר רכיבים: 3 גזרים גדולים 2 תפוחי גרנד או סמית גדולים 1 ראש קולרבי, רצוי טרי ולא סיבי 1 ראש שומר (לא גדול) המון לימון ממתיק מלאכותי (אני משתמשת ב-SPLENDA או דיאטיפ אופן הכנה: במג´ימיקס במגרדת הגזר : 3 גזרים גדולים 2 תפוחי גרנד או סמית גדולים 1 ראש קולרבי, רצוי טרי ולא סיבי 1 ראש שומר (לא גדול) מערבבים ומוסיפים: הרבה מיץ לימון וממתיק או סוכר לפי ההעדפה. סלט מה...זה טעים. תנסו. הערה: כשאין שומר אפשר להכין בלעדיו ועדיין הסלט טעים מאוד. זו וריאציה שלי...

pirge

New member
אפוש, הכל הכל המג'ימיקס? אני מכינה

היום את הסלט וגם את הלביבות שחנהל'ה הביאה. נראה לי טעים. ת ו ד ה

דנייאלה

New member
תודה חנה, וחייבת להוסיף סלט קולרבי

של נירה שקד שהפך אצלנו לסלט קבוע בעלי מכין אותו.... סלט קולרבי אפוי ואגסים הביאה- נירה שקד חותכים 3 קולרבי בינוניים לריבועים קטנים מזליפים עליהם קצת מלח גס ושמן זית אופים בתנור 180 מעלות 8 דקות מוציאים ומקררים מוסיפים פרוסות דקות של אגסים קלופים רוטב: לימון שמן זית פטרוזיליה ושמיר קצוצים דק טעים ומיוחד.... **** הערה- כשאין אגסים- הוא פורס דק דק תפוח עץ, ולא תמיד מוסיף שמיר

למעלה