קולומנה

חייםלוי

Member
מנהל
אני מציע שלא נגיע למריבות אישיות ונכנה את זו

שונאת פולנים ואת זה בשמות אחרים. המחלוקת הרי תישאר וטוב שיש דעות שונות. מה שלא טוב בוא היגררות למריבה והגדרת אנשים בהגדרות שונות ומשונות בדיוק כפי שאתה לא רוצה שיגדירו את הפולנים או כל עם אחר
נסתפק היום ב

באמת חבל להגיע לפגיעה אישית...

יחד עם זאת אני כאן גם כדי להזכיר, את כל משפחתי, אלו ששרדו ואלו שנספו, אלו שחיים בזכות הפולנים היקרים הנפלאים בבני האדם ואלו שנספו למרות הידיים (הפולניות) שהושטו לעזור להם. העם הפולני הוליד מתוכו כמות עצומה ומרגשת של חסידי אומות עולם, ואסור לשכוח שבניגוד לעמי אירופה האחרים שנחשבו "אריים" או "חצי אריים" , הפולנים עצמם נתפשו ע"י הגרמנים כמועמדים לטיהור ב"מעגל ההשמדה השני". לכן ריכזו את מחנות הרצח וההשמדה על אדמת פולין, ולכן הביאו לשם יהודים מכל אירופה.. כדי שהמנגנון יהיה שם. הלוואי ולעולם לא נעמוד בניסיון כמו שעמדו הפולנים, ול נזכה להוציא מקרבנו כ"כ הרבה צדיקים כמו שהם הוציאו. לא שאני שוכחת את הפולנים ה"רעים", אבל בנסיבות שהיו לא מפתיע שמישהו הלשין על יהודי כדי להרוויח... כן מפתיע שמישהו סיכן חייו להציל יהודי.

maxiusis

New member
../images/Emo51.gif לך על הדברים המרגשים ../images/Emo24.gif ../images/Emo140.gif

לך ערבה אין קץ
"אני כאן גם כדי להזכיר, את כל משפחתי, אלו ששרדו ואלו שנספו, אלו שחיים בזכות הפולנים היקרים הנפלאים בבני האדם ואלו שנספו למרות הידיים (הפולניות) שהושטו לעזור להם. העם הפולני הוליד מתוכו כמות עצומה ומרגשת של חסידי אומות עולם." תבואי על הברכה
חג אורים שמח
Maxiu

מנור9

New member
חיים מכובדי, אני קורא פעם ופעמיים

מבין שמתנהל כאן ווכוח נרגש ויצרי אבל על מה ?

דווקא מספרם גדול מאוד

יש כ-6000 חסידי אומות העולם מפולין לעומת כ-140 בגרמניה, למשל. גם הרבה יותר מאשר בצרפת. נכון שהיו משתפי פעולה עם הנאצים שהסגירו יהודים וחלאות שניצלו את המצב כדי לשדוד ולחמוס רכוש יהודי, אבל הכוחות המובילים בחברה הפולנית תיעבו את היסודות האלה. בצבא המולדת, למשל, הוצאו פסקי דין מוות על פולנים שהסגירו יהודים. ואל נשכח את עונש המוות שהיה צפוי לכל פולני ולמשפחתו שנתפסו בעזרה ליהודים. מאות פולנים ניתלו או הוצאו להורג ביריה בגלל סיוע ליהודים. אבל מה לנו לבוא בטענות אל אחרים - האם אנחנו יותר טובים או מוסריים מאומות העולם? לכמה אנשים איכפת אצלנו למשל מהפליטים המגיעים מסודן? לא, לא מדובר בפלסטינים הנחשבים ל'אוייב'. אצלנו אין שום ענישה על סיוע לאומללים האלה, אבל רק קומץ מסייע להם והרוב עסוק בענייניו. לכן כדאי שניזהר בהוצאת משפט על אנשים אחרים במקומות ובזמנים אפלים.

../images/Emo45.gifבאתי לתגבר את דיבי

כי אני רואה שמקסי קיבל בעל ברית בדמותו של אהרון ושנים מול אחת זה מאוד לא פולני... וצר לי אבל אין לי שום כוונה להיות מנומסת כמו דיבי כשאני קוראת את דיברי הבלע שלכם דמי רותח בקירבי כשאני ניזכרת בהתנהגותם הניפשעת של הפולנים להשמיד,לאבד ולהרוג,של רוב רובם כשמי שסיע והציל אולי היו עשירית האחוז בקושי ודוקא אנשים פשוטים ,לא משכילים שהתנהגותם האצילה מצילה את העם הפולני מחרפה מבושה ומדראון עולם. גם שבח ויס התנגד להשוואה לענין הפלשתינאי בסיפרו "והמשיח לא בא" בהוצאת רנסנס וזה אדם שהוא ניצול שואה בעצמו. סבא וסבתא שלי באו הנה ב1939,ברחו מאותם פולנים שזרקו זבל מסריח על הרכבת שלהם בתחנת הרכבת בלובלין כשהם צועקים שהיהודים צריכים ללכת למדגסקר הפיתרון ההומני מבית מידרשו של אדון אדולף. שלכם חנה גונן

maxiusis

New member
ואני שאלתי - "מהיא האמת../images/Emo35.gif"

כי למען האמת, אני לא מבין מהו מקור השנאה שלכן...
משמיעות ללא הרף דברי בלע, דברי שנאה ומשטמה... אני מילדותי גדלתי בסביבה של אנשים, אשר ניצלו מהתופת. החברים של הורי היו אנשים שניצלו מהשואה... חלקם בעזרת פולנים... לכן מקוממת אותי מאוד הגישה המאוד חד-צדדית, של דיבי, ושלך חנה גונן - ילידת הארץ אשר הסבים שלה (תיקנתי את טעותי) הגיעו ארצה בשנות השלושים... ככל שאני קורא יותר על נושא השואה, ולאור עדויות ממקור ראשון, אותן שמעתי עוד בילדותי, ומאוחר יותר, מתחזקת אצלי ההכרה - שהמציאות היא לא בצבעים של שחור ולבן... המציאות היא בצבע אפור... לכן הבאתי לדוגמה את ההתלבטות האישית שלי בהעברת האמת בסוגיה הפלסטינאית לנכדי... אשר נוצלה בזדון, כניסיון של השוואה
אין כאן כל ניסיון להשוואה - אני מציג כאן את "סוגית האמת" ואני מתייחס במפורש למציאות בה אנחנו חיים כאן בישראל - כי מהי האמת
הראייה הסובייקטיבית שלי
זו האמת
התאורים הרשמיים - זו האמת
*************************************** האם התיאורים של חנה גונן, המבוססים על רשמים סובייקטיביים של הסבים, ו"המומחיות" של דיבי בנושא - הם האמת
או אולי התיאורים של חייקה גרוסמן הם האמת
היא הרי הייתה שם
בברכת חג אורים שמח
Maxiu

חנה - דעותיך ידועות, והשנים מראות שהן

גנראה לא ישתנו... אבל צריך לפתוח צהר קטן להכרת ההיסטוריה הרחבה. לא רק האישית. יש אמת שבה הגרמנים , הנאצים הגרמנים, הם אלו שטוו תכנית להשמדת העם היהודי כולו. התכנית השטנית שלהם הניעה את העולם כולו במשך שנים ארוכות ואפלות. העמים שסבלו בדרך, צרפתים, הולנדים, פולנים יוונים.. ואחרים - היו מורכבים מפרטים שפעלו על פי אופיים ומצפונם, וגם מממשלות, שפעלו ברמות שונות של רוע או טוּב. בפולין היו ללא ספק הרבה גילויי אכזריות איומים, והרבה מאד גילויי אור שכינה של ממש שזרחה בלבם של א/נשים. אני מצרפת פה תמונה מלפני זמן מה, של אמא שלי, שרגע לפני שנשלחה לבית היתומים של קורצ'אק, (שאז עוד נחשב לאי בטוח במים העכורים) - פולניה יקרה עם תחושה של שליחות , לקחה אותה משם לביתה בכפר. שימו לב לנעליים שלרגליה... כל מי שהשתתף באותו יום בטקס הקומוניה - צולם באותו זוג יחיד ששימש כמעט את כל ילדי הכפר..

למעלה