קולדפליי מתפרקים.

Jagged chaos

New member
קולדפליי מתפרקים.

או שיקחו הפסקה להרבה זמן. ככה זה הופיע ב- Musicaneto: הדיבור החם כרגע בבריטניה, הוא לא על טקס פרסי הבריטס שהתקיים לפני יומיים, אלא על "הפצצה" שהנחיתו קולדפליי במהלך הטקס. כריס מרטין, סולן הלהקה, הצהיר שהלהקה לא תצא להופעות ולא תקליט חומר חדש כשייגמר סיבוב ההופעות הנוכחי לאלבום X&Y. הלהקה עוד מתוכננת להופיע בחודשיים הקרובים בארה"ב, בפרסי ה-Juno הקנדיים בתחילת אפריל ואח"כ באוסטרליה וביפן בחודש יולי. בשנה שעברה אמר כריס מרטין שהלהקה כנראה תמשיך את סיבוב ההופעות שלה לתוך 2007 ואפילו הצהיר שהלהקה מתכננת להוציא אלבום חדש עד אז. אבל כשהוא דיבר בטקס הבריטס הוא אמר: "לאנשים נמאס מאיתנו וגם לנו נמאס מאיתנו. לא תראו אותנו בעוד הרבה שנים. אנחנו מתכוונים לזה". בטקס, הלהקה זכתה בפרסי "האלבום הבריטי של השנה" ו"הסינגל הבריטי של השנה". כשנשאל מרטין אח"כ על ההצהרה שנתן כשקיבל את הפרס הוא אמר: "אנחנו צריכים להיעלם. יש לנו הרבה עבודה, זה הכל". לפי הפורומים באתרים של הלהקה, נראה שהמעריצים הרבים לא מתרגשים במיוחד. הקלטת אלבום חדש לקולפליי תמיד היתה רצופת משברים והצהרות על פרישה מוקדמת. נראה שמרטין זקוק יותר מכל לחופשה, כעת שהוא ואשתו (גוונית פאלטרו) מצפים להולדת תינוקם השני. האלבום X&Y יצא ביוני 2005, נכנס אל המקום הראשון ב-28 מדינות, כולל ארה"ב, שם האלבום מכר עד כה 2.7 מיליון עותקים. הסינגל הרביעי מתוך האלבום יהיה The Hardest Part והוא ישוחרר בבריטניה באפריל. "קולדפליי לא מתפרקים" אמר דובר של חברת התקליטים 'קפיטול' והוסיף: "אחרי שיגמר מסע ההופעות, הלהקה תעבוד על אלבומה הבא". חושב שקולדפליי יעשו צעד חכם אם הם באמת יקחו הפסקה. X&Y נשמע כמו אלבום שיצא תחת הרבה לחץ וציפיות וcolplay אבדו הרבה מהצניעות והקסם שלהם באלבום הזה. Colplay היא מהלהקות האלה שכולם אוהבים אותם עד שכולם באמת מתחילים לאהוב אותם
, אותו דבר קרה לרדיוהד.

UnprodigalSon

New member
בשעה טובה

גם אני, הייתי "אוהד" קולדפליי בהתחלה. אפילו יש לי שני דיסקים שלהם (הראשונים) שפעם הייתי שומע לא מעט. אבל האלבום החדש מאכזב מאוד... לא בגלל שיש בו שירים רעים, אלא דווקא בגלל שיש בו יותר מדי שירים שנשמעים יותר מדי כמו... קולפליי. אין שום תעוזה ללהקה, יש רק לקחת שיר שכבר עבד, לשנות לו את המילים, לשנות לו קצת את הלחן ולתת לו שם חדש. אין אומץ, אין חדשנות, יש רק לעיסה ומעיסה של החומר הישן והטוב. מתפרקים בצדק. אין ללהקה הזו שום דבר חדש להגיד ועד עכשיו היו שני דיסקים טובים - אין טעם להרוס. ואגב, רדיוהד זה המקרה ההפוך, אם כבר - הם הוציאו שני דיסקים פשוט מצוינים - The Bends וOK Computer ככה שהם הצעידו אחריהם קהל מעריצים לא קטן (ובצדק), ותפסו כיוונים חדשים וחדשניים שגרם לרוב הקהל שלהם ללכת לאיבוד. יש שיגידו שזה צעד רע, לדעתי, מבחינה אמנותית, גם אם אני לא התחברתי כל כך לדיסקים האחרונים - זה מעיד על אופי של להקה אמיתית, של מוסיקאים, ולא של להקת אנשי עסקים, ע"ע קולדפליי.

O r a c l e

New member
בקשר ללהקות...

coldplay תמיד נשמעו אותו דבר... הם הפסיקו לחדש כבר בדיסק השני... אני חושב שלקחת הפסקה ארוווווווווכה או אפילו לפרוש זה צעד חכם. ולגבי רדיוהד- heil to the thief הוא דיסק מצויין! לדעתי הוא לא יורד ברמתו מ-ok computer ו-the bends.

Jagged chaos

New member
הקטע ברדיוהד... ../images/Emo3.gif

לא הבנת את הרעיון..
התכוונתי יותר לקטע הזה של להתחיל לאהוב להקה קטנה שהיא בתחילת הדרך שלה ובהתחלה אתה מתלהב מכל בנאדם שמתגלה לך ש"גם הוא מעריץ את הלהקה הקטנה שאתה אוהב", ואז אחרי כמה חודשים הלהקה הקטנה שלך נכנסת למיינסטרים ולפלייליסטים המטורפים של גלגל"צ ופתאום כל העולם מתחיל לאהוב אותם.... נכון באסה..?
גם אני מאלה שמעריכים אומנים שמתפתחים אומנותית גם אם זה לא מה שהתבקש מהם - junkie דוגמא קלאסית לאלבום שצריך הרבה אומץ... ואגב, הלהקה הכי ממוחזרת - לינקין פארק. אין התפתחות - אין שוני.

AlanisJunkie

New member
כן, מסכים.

זה בדיוק מה שאלאניס עשתה עם SFIJ, כיוון שונה לגמרי. אנשים לא זיהו את אלאניס שהכירו מJLP, והיא עשתה את זה ויצאה מלכה, בלי ספק. אבל צריך לעשות את זה בחכמה, כמובן. גם אני הייתי מאוהדי קולדפליי עד שהקיבעון עטף גם אותם. עם כל הכאב - פירוק זה צעד נכון. הם עוד יחזרו אני מאמין, אבל שיתפרקו לבינתיים.

למעלה