קולג'

Guy K

New member
קולג'

הגיע הזמן ללכת ללמוד. שאלות: מה צריך כדי להתקבל לקולג' אמריקאי (לא שיא היוקרה אלא כל קולג' שהוא) האם זה באמת כזה פשוט לעשות כמה קורסים בסיסיים (מאלו שחייבים ללמוד לכל תואר שהוא) ואז לעבור לקולג' אחר ו"להזדכות" עליהם ואיך לעזאזל משיגים SCHOLARSHIP (ואיך קוראים לזה בעברית) אני ממש אשמח אם מישהו מכם יידע להאיר קצת את עיני בתחום הזה...

Guy K

New member
יש לי אפילו אזרחות

הבעיה היא שיש לי רק תעודת בגרות מהארץ. אף פעם לא למדתי כאן. אין לי פסיכמוטרי, לא ישראלי ולא אמריקאי. אבל יש לי אמביציה.....
זה יעשה רושם על האמריקאים לדעתך?

תעודת בגרות שווה יותר מתיכון אמריקא

בשביל שיהיה לך Residency אתה צריך להרשם למוסד במדינה בה התגוררת בשנה האחרונה, ואז במוסדות הציבוריים תזכה להנחה משמעותית. אם אין לך שנה בארה"ב, אז בשנה הראשונה זה יהיה יקר ואז אחרי שנה זה יירד. בשביל הקולג' לא צריך שום פסיכומטרי, הם עושים מבחן השמה באנגלית ובחשבון ולפי זה קובעים לאיזה קורסים צריך להרשם. (כמעט) כל התארים כאן כוללים את אותה כמות של General Education - כיתות כלליות בנושאים שונים, חלקן גם משמשות אח"כ לתואר. את הקורסים האלה אפשר (
) לעשות בקולג' (גם יותר קל וגם יותר זול) ואח"כ, אחרי שנתיים, לעבור לאוניברסיטה לשנים השלישית והרביעית ולגמור עם התואר. וזו כל התורה על רגל אחת...

גיא, מה אתה רוצה ללמוד?

לגבי מלגות, אני לא יודעת הרבה בנושא תואר ראשון אבל אני יודעת שיש המון ארגונים שנותנים מלגות לימודים לכל מיני קבוצות, למשל ארגונים יהודיים, או ארגונים הומולסביים וכו' - אני מאמינה שאפשר למצוא לא מעט אופציות כאלה. פעם היתה לי כתובת של אתר שיש בו רשימה של ארגונים כאלה והקריטריונים למלגות אצלהם, אני אנסה לאתר אותו ואשלח לך אם אמצא. בהצלחה! זה שאתה אזרח יעזור מאוד בנושא המלגות כי אתה לא מנוע מלקבל מלגות ממשלתיות וכו', וגם הרבה מהארגונים דורשים אזרחות.

Guy K

New member
תודה !

באמת הייתי באתר הזה ונתקעתי בשלב שהוא ביקש ממני לרשום את הממוצע ציונים שלי, בדירוג של מאחד ועד ארבע. ואני בכלל הממוצע שלי שמונה.....
כנראה צריך לתרגם את התעודת בגרות שלי לאמריקאית. בכל אופן - אני מתכנן ללמוד קולנוע. ובינתים עשיתי שני צעדים משמעותיים עבור הלימודים. 1) קבעתי פגישה באוניברסיטת יוסטון כדי שיסבירו לי מה אני צריך לעשות בתור מי שמימיו לא למד בארה"ב 2) קיבלתי לפטופ במתנה מהחבר שלי אז עושה רושם שאני בדרך הנכונה...... לגבי מלגות (איך שכחתי את המילה הזו... אולי כי השתמשתי בה בקושי פעם וחצי בעברית) - הבנתי שבאוניברסיטה יפנו אותי למלגות היותר רלבנטיות לגביי. נקווה שזה יצליח כי 18,000 דולר לסמסטר קצת גדול עליי. בכל אופן אחרי הפגישה שלי באוניברסיטה אני מקווה להבין קצת יותר ואז אולי גם אוכל לחפש מלגות באופן עצמאי... תודה!!!

stardustit

New member
בהצלחה גיא!

ו - 18,000 $ לסמסטר??? לא התבלבלת קצת?? אתה הולך על תואר I?

Doctor Evil

New member
בקשר לממוצע

אם הממוצע בגרות שלך הוא בין 80-90 אז בדירוג זה יהיה 3.

stardustit

New member
חיים פשוטים עשית לו...

אבל מה עם 3.2? או 3.6? בקיצור, צריך לחשב בדיוק, על הנקודה. חבל סתם להפסיד ניקוד, זה מאוד משמעותי.

Doctor Evil

New member
אוקיי...

אז אפשר גם ככה: על כל ציון בתעודת בגרות שהוא: -בין 90-100- זה 4 נקודות -בין80-89- זה 3 נקודות -בין 70-79- 2 נקודות -בין 60-69- נקודה. עכשיו, מה שנשאר לעשות זה לחלק במספר המקצועות ומגיעים לממוצע המדויק.

Guy K

New member
חן חן

זה באמת מה שאמרו לי לעשות אגב, (מן הסתם) , לבוא עם התעודה בעברית כמו שהיא וכל מסמך בית ספרי אחר כדי שיוכלו לגבש עליי דיעה כמה שיותר נכונה... נראה איך זה יילך - בינתיים זה נראה בסדר... ולגבי המחיר, סתם זרקתי מספר, אבל אני יודע שאחותי לומדת ב RICE והיא משלמת 33,000 דולר לשנה (לימודים + מעונות)

stardustit

New member
RICE

זו אוניברסיטה פרטית, יוסטון היא אונ' ציבורית. נדמה לי שהמחיר למי שלא תושב לסמסטר הוא כ- 3,000 $, ולמי שתושב כ- 1,200 $ לסמסטר. מה אחותך לומדת? הלוואי ואני הייתי ב- RICE... אונ' יוקרתית, יפה (אותו אדריכל שתכנן את סטנפורד תכנן אותה), קרובה. אבל אין להם את התוכנית שלי

Guy K

New member
את לא רצינית! אני בשוק!

1200 דולר? זה באמת לא רציני...... 1200 דולר אין לי בעיה בכלל להשיג, אפילו לא נטרח לחפש מלגה אם זה ככה
*הקלה* עכשיו למה הגעתי למספר ח"י אלפי שקלים..... כי מישהי שלמדה ב UH זרקה לי את המחיר הזה של שמונה עשרה אלף. אחר כך דיברתי על זה עם מישהו מהעבודה ואמרתי לו את המחיר שהיא אמרה, והוא ענה לי - "לשנה? איזה לשנה? לסימסטר!" בקיצור, נלחצתי לחינם..... אגב אחותי לומדת פסיכולוגיה ומשפטים.

Count Zero

New member
בד"כ התשלום הוא לא לפי סמסטר

אלא לפי מספר יחידות לימוד. כל קורס שווה מספר יחידות (לרוב בין 2 ל-4), והתשלום הוא לפי כמות הקורסים/יחידות.

DaphneZ

New member
אולי זה יעזור

על מנת להתקבל לאוניברסיטה אמריקאית אתה צריך: - שהתיכון שלך יישלח לאוניברסיטה תרגום של תעודת הבגרות שלך באנגלית - לעשות את מבחן ה-TOEFL ולקבל לפחות ציון מינימום (ספציפי לכל אוניברסיטה) - אלא אם אנגלית היא שפת האם שלך, ואז תצטרך ציון טוב ב-SAT - יש אוניברסיטאות שדורשות מבחן כניסה או גם לכתוב חיבור - אין לי מושג איך זה עובד אם אזרחים אמריקאים, אבל אני לפחות הייתי צריכה להביא הצהרה מהבנק בארץ שיש ברשותך מספיק כסף על מנת לממן את עצמך בארה"ב בלי לעבוד (לפחות $17,500 ב-State University of NY, והרבה הרבה יותר באוניברסיטאות פרטיות, שם שכר הלימוד גם מגיע ל-$40,000 בשנה) המלצה שלי - אתה כבר אזרח, אז אם יש לך את האפשרות ללכת לקולג' רגיל במחיר של RESIDENT במקום ל-Community College תעשה זאת! אם יש בעייה של שפה, אז אולי באמת עדיף להתחיל ב-Community College ואז לעשות TRANSFER של הציונים לקולג' רגיל (למרות שזה לא קל, ותמיד יש הרבה קורסים שהאוניברסיטה החדשה לא מקבלת) זהו בערך, על רגל אחת...

למעלה