קולג' פוטבול

Kings Crossing

New member
קולג' פוטבול

שלום רב. מכיוון שאני בור מוחלט בנוגע לקולג' פוטבול, תהיתי אם מישהו יוכל לצצ לי תקציר של מבנה הליגה, איך היא עובדת, במה היא שונה מה-NFL, קבוצות בולטות ואת המצב נכון לעכשיו. בעצם, מעין תקציר (ברגע שיהיה לכם זמן סבלנות וכוח, לא דחוף) שבעזרתו אני אוכל להבין מה קורה שם ולצפות במשחקים באותה הנאה שבה אני צופה ב-NFL. כי מה לעשות, כולנו יודעים שלילה וקצת בשבוע זה לא מספיק :) בתודה מראש, ברוך.

Yo-man

New member
תגיד יפה תודה לעופרי שצפה את השאלה

והכין מאמרים בדיוק לאנשים כמוך. יש שני מאמרים בספריית הקולג'ים שלנו, אחד על ההבדלים בין החוקים ב-NFL לחוקי המכללות ואחד על מבנה הליגה. ראית כזו יעילות מימיך ?

ofribecker

New member
שינויים קלים מאז הכתבה על החוקים

בקולג' התחילו העונה להנהיג ערעור על החלטת שופטים. זה נעשה בצורה שונה מה NFL. בקולג' רק צוות ניהול המשחק הנייטראלי יכול לערער, לא הקבוצות. יש שופט טלוויזיה שנמצא בתא מיוחד באצטדיון שתפקידו לזמזם לשופטים במקרה שהוא רואה לנכון לבדוק את החלטתם על המגרש, ואחרי שבדק, הוא מודיע להם מה החלטתו, שמחייבת את השופטים. גם כאן צריך indisputible visual evidence כדי להפוך את קריאת השופטים הראשונה. שינוי נוסף ביחס למה שכתוב במאמר, הוא שהונהג בקולג' שהשופטים כן מקריאים את מספר השחקן שעבר עבירה, בדיוק כמו ב NFL. זה נכנס רק בשנה האחרונה.

ofribecker

New member
התפרסם הדרוג הראשון של BCS

BCS או בצורה המלאה: Bowl Championship Series הוא הדירוג הקובע בקולג' פוטבול. הוא מתפרסם בפעם הראשונה רק במחצית העונה. אחרי כן הוא יוצא בכל שבוע מחדש עד סוף העונה ולפיו (מקומות #1 ו #2) נקבע מי תלכנה למשחק האליפות (השנה זה הרוז בול ב 4 בינואר בפאסאדנה קליפורניה). הדירוג מורכב משקלול שני דירוגים (ESPN/USA Today שהוא דירוג מאמנים ודירוג Harris שהוא של אנשי מדיה כמדומני) ומהישגי הקבוצות (דרוג ממוחשב). הדירוג הראשון שהתפרסם נראה כך: Harris USAToday Computer BCS Rk Team Rec Rk Pts % Rk Pts % Rk Avg Avg Pre 1. USC 2. Texas 3. Virginia Tech 4. Georgia 5. Alabama 6. LSU 7. Texas Tech 8. Miami 9. UCLA 10. Penn St. 11. Florida St. 12. Boston College 13. Oregon 14. Wisconsin 15. Ohio St. 16. Notre Dame 17. West Virginia 18. Auburn 19. Tennessee 20. Florida 21. TCU 22. Minnesota 23. Nebraska 24. Michigan St. 25. California שימו לב למקום הנמוך מאוד של נוטר דם בהשוואה ל AP (שם היא #9) ולמיקום הגבוה של טקסס טק לעומת היותה #10 ב AP. פן סטייט אפילו יותר גבוהה מאשר האובר-רייט (לטעמי) שקיבלה ב AP.

למעלה