קולג' לקראת סופ"ש

ofribecker

New member
קולג' לקראת סופ"ש

אני מסתכל על לוח המשחקים לסופ"ש הקרוב, והרבה משחקים הם ממש cupcake season, או בעברית משחקים קלילים לקבוצות גדולות.
כך #4 אלבמה תוציא את כל הזעם על ווסטרן קרולינה,
#5 ג'ורג'יה מול ג'ורג'יה סאות'רן
#6 פלורידה שמארחת את ג'קסונוויל סטייט
#8 טקסס A&M שתארח את סאם יוסטון
#9 סאות' קרולינה מול וופורד

לא נראה לי שאלו המשחקים שישנו כהוא זה את תמונת ה BCS (למרות שאשמח להיות מופתע).
אני משאיר לאליהו לסקור את המשחקים היותר "צפופים", ויש כאלה.

Eliyahu28

New member
אכן הרבה משחקים "קלים"

השאלה היחידה זה איך קנזס תשחק עכשיו שהיא כבר לא אנדרדוג אלא טופ דוג. כל הדירוג לפני משחקי האליפות נראה סגור, גם אורגון וגם קנזס יודעות שזה תלוי רק בהם ולא באחרות.
סיקור נרחב ולוח שידורים בקרוב.

DEJ

New member
להזכירכם...

שנה שעברה בשבוע ה-12 (המקביל לשבוע של מחר), אורגון הייתה מדורגת 4, והיא הפסידה ל-USC (הלא מדורגת) 38-35, אוקלהומה שהייתה מדורגת 5 הפסידה למדורגת 22 ביילור 45-38, ואוקלהומה סטייט, שהייתה מדורגת 2, הפסידה לאיווה סטייט (גם היא לא מדורגת) בשתי הארכות 37-31.
בנוסף קלמסון (מדורגת 7) הובסה על ידי צפון קרולינה סטייט (לא מדורגת) 37-13(!)

כלומר, בשבוע ההוא, שבו היו הרבה משחקים "קלים", שלוש מתוך חמש המדורגות הראשונות הפסידו, ועוד אחת מתוך העשירייה הובסה.

שיטת הדירוג היא כל כך מפגרת, שאי אפשר באמת לדעת מי חזקה יותר ומי פחות. כמובן שזה בנוסף לעובדה שבספורט תחרותי אמיתי אין משחקים קלים. בצד השני יש קבוצה שרוצה לנצח ולתפוס כותרות.

ofribecker

New member
אכן, רק ש...

המשחקים ה"קלים" שציינת משנה שעברה היו בין קבוצות מדורגות גבוה ב FCS (דיביז'ן 1A) לבין קבוצות בלתי מדורגות באותו דיביז'ן. המשחקים ה"קלים" במחזור הזה הם בין קבוצות מדורגות גבוה ב FCS לבין קבוצות מ FBS (דיביז'ן 1AA).
נכון, כן,כן, אני זוכר, לא יכול לשכוח, את מישיגן מול אפלאצ'ן סטייט, ועוד כמה מקרים בדידים של וירג'יניה טק מול ג'יימס מאדיסון, או משהו כזה, אבל הסיכוי להפתעה במשחקים כאלה קטן יותר משמעותית, בכל זאת. אני לא רואה בשום תסריט דמיוני את אלבמה מפסידה לווסטרן קרולינה למשל. כמו שאמרתי, אשמח להיות מופתע. יללה וופורד!

ofribecker

New member
וכמובן שהפכתי בין FBS ל FCS (מסמיק)

דיביז'ן 1A זה FBS ודיביז'ן 1AA זה FCS.

DEJ

New member
לא מדויק

קנזס סטייט משחקת מול ביילור, מהליגה שלה.
אורגון משחקת נגד סטנפורד (מדורגת).
נוטר דם משחקת נגד וויק פורסט מה-ACC.

כלומר, המדורגות 1-3 כולן נמצאות במשחקים שבהחלט יש אפשרות, אם כי לא מאוד גדולה (למעט אורגון שיש לה גם נטיה לבעוט בדלי בשבועיים האחרונים של העונה) לעשות שינויים בדירוג.

ofribecker

New member
דברתי רק על המשחקים שציינתי

ודאי שמשחק מול ביילור או סטנפורד אינו נחשב cupcake. טריוויאלי לא?

royfr

New member
יופי, עכשיו למדנו איזה שם עושה לעופרי

סיוטים בלילה:

אפאלצ'יאן סטייט.........

aditeman

New member
שלשת ה-undefeated

ב-ESPN מנסים לנחש מה יהיה עד סוף העונה.
סיכום קצר למי שמתעניין:
אורגון ראשונה בסקרים, אבל צריכה לשחק שלשה משחקים מאד קשים (סטנפורד, אורגון סטייט והמנצחת בין USC ו-UCLA).
קנזס סטייט ראשונה בדירוג (כנראה תיפול לשנייה אם אורגון תנצח את כל השלשה), אבל פוגשת שבוע הבא את טקסס.
נוטר דיים שלישית, אבל כמעט הפסידה וניצלה בנס (דתיים, לא?) מספר לא קטן של פעמים וצריכה לפגוש את USC שהיא בהחלט אחת החזקות בליגה.

אם אחת מהן תפסיד (אני מהמר על נוטר דיים שתפסיד ל-USC), אז השתיים האחרות תיפגשנה בגמר.
אם שתיים תפסדנה, אז כנראה אלאבמה (או מי שתנצח ב-SEC) תהיה נגד השלישית בגמר.
אם שלושתן מפסידות, הניחוש הוא שיהיה אורגון נגד אלאבמה בגמר.

הפרשנים מאמינים באורגון, אבל אחרי ההפסד המאכזב שנה שעברה ל-USC, אני מוטרד. נקווה שלא יהיה להם off day ויצליחו לשחק כמו ששיחקו עד כה, רק שהיריבות שלהם ממש איכותיות בשלשת השבועות הקרובים (כולל הערב נגד סטנפורד) ויהיה קשה.

אדי

DEJ

New member
תיקון קטן

המשחק של קנזס סטייט נגד טקסס הוא בעוד שבועיים (ב-1/12).
לדעתי יהיה משחק גמר בין המזרח למערב ב-SEC, וזה מכשול לא פשוט לאלבמה. זה יהיה מול ג'ורג'יה או פלורידה. היא צריכה לנצח שם, וגם ששתיים מהשלוש הללו יפסידו, בשביל להגיע למשחק ה-BCS.

aditeman

New member
לפני שבועיים הייתי חולק עליך

הייתי אומר שאלאבמה בלתי ניתנת לניצחון, אבל עכשיו אני חייב להסכים.
אני סקפטי לגבי פלורידה. לא הרשימו אותי העונה בכלל. דווקא ג'ורג'יה כן...

ומה דעתכם על ההייזמן? מגיע לג'וני מנזייל בעקבות הנצחון שבוע שעבר? אין ספק שלקולין קליין מאד מגיע, אבל אני חייב להגיד שמרקיס לי מ-USC מדהים ברמות. וגם קניון בארנר צריך להיות בשיחה, למרות שהוא מוקף בכל כך הרבה כישרון, שהוא כנראה הרחק מאחרי קליין, מנזייל, ולי.

אדי

ofribecker

New member
מה יקרה לדעתי, וגם קצת הייזמן

אלבמה לא יפסידו יותר, כולל בגמר ה SEC ויגיעו בסופו של יום למשחק גמר ה BCS.
נוטר דם מול USC זה טריקי. USC אחרי ההפסד ל UCLA ירצו מאוד מאוד לסיים את העונה הרגילה עם טעם טוב, ועוד בבית, רק שמול ההתקפה שלהם תתייצב הגנה מעולה.
לדעתי יהיה קרב צמוד יחסית ויש מקום אפשרי להפתעה (ולמען ההבהרה הפתעה זה נצחון של USC על נוטר דם).
אם אכן נוטר דם תפסיד, ובואו נניח שכן, אז מי תשחק מול אלבמה בגמר? נראה לי שלאורגון יש סיכוי לא רע בכלל. ההפסד היחיד שלה עד כה הוא לסטנפורד החזקה ובהפרש מינימלי, ונשארו לה משחקים מול אורגון סטייט בחוץ (נצחון איכותי במידה ויקרה) ומול UCLA בגמר הקונפרנס. בשניהם הברווזים מועמדים מבחינתי לנצח. אני מעריך שיעשו כך ויגיעו לגמר מול אלבמה.
קנזס סטייט לדעתי איבדו אתמול כל סיכוי לגמר כי הפסידו ליריבה יותר נחותה ובהפרש גדול מה שיזרוק אותם למשהו כמו מקום 6-7 בדירוגים וזה לא נותן הרבה צ'אנס להמשך.
ג'ורג'יה גם שולטת בגורלה, אבל הוא גורל אכזרי למדי. נצחון על ג'ורג'יה טק הוא סביר בשבוע הבא, אבל נצחון בגמר הקונפרנס על אלבמה??? עד פה. לא יקרה.

אז התחזית שלי: גמר BCS אלבמה - אורגון

לגבי ההייזמן: לא אתפלא אם אחד המועמדים (אם לא ה...) יהיה מאנטי ת'או מהגנת נוטר דם. יש לו מניות רבות בהצלחת ההגנה של האייריש העונה.

Eliyahu28

New member
כל כך מסובך

לא הגיוני שאורגן למרות ההפסד תרד מתחת ל6 קבוצות של הSEC מתחת לאלבמה,ג'ורגיה,ופלורידה כן.. מתחת לטקסס איי אנד אם,LSU ודרום קרולינה(כל אחת עם שני הפסדים) לא ! ובכלל השיטה המגוחכת והמוזרה הזאת מקפחת כמעט בכל שנה קולג' אחר.
לא רואה שום דרך שהאירים יעצרו את אלבמה אם וכאשר זה משחק האליפות. ובכלל הייתי בטוח שהרצף של הSEC ייגמר השנה אבל כרגיל מחזורים אחרונים קבוצות משקשקות ולא עומדות בציפיות(ראה ערך קולין קליין וקנזס) בכל מקרה יהיה קרב אדיר בין USC לנוטרדאם.

Amir BA

New member
עוד משהו שאני שונא בשיטה הזאת

אם אתה מפסיד, תעשה את זה כמה שיותר מוקדם.
אם למורך העניין אורגון וקנזס סטייט היו מפסידות שבוע שעבר ואלבאמה היו מפסידים אתמול, סביר להניח שאלבמה היתה יורדת מתחתם ולא להיפך

Eliyahu28

New member
בדיוק. ועוד דבר קטן

למי שראה את המשחק אתמול לא יכול שלא לשאול את צ'יפ קלי למה לזנוח את משחק הריצה שהקבוצה שלך בנויה עליו למעשה? מריוטה נראה רע שהוא צריך לנצח באוויר, במיוחד מול הגנה טוב של סטנפורד,
עם כל המהירות בקו האחורי בארנר ותומאס ומריוטה עצמו שהתחיל עם ריצה של 78 יארד ! לא ברור..

ofribecker

New member
ההגיון מאחורי זה ש"כדאי" להפסיד מוקדם

יש הגיון מסוים בכך שהפסד "עכשיו" זורק אותך לאחור לעומת קבוצות שכבר הפסידו קודם.
הדירוג אמור לשקף בכל שבוע שהוא יוצא, מה הוא סדר החוזק של הקבוצות, לא רק לפי ההישגים (שזהו כמובן פרמטר מוביל), אלא גם לפי מי חזקה יותר עכשיו.

למעלה