קוים חדשים בגוש דן

Ccyclist

Well-known member

העיקרון נכון, את הרעיון אפשר לשפר, אבל זהות ותפקיד היוזם בעייתיים כי את הקווים קובע משרד התחבורה.

התוכנית דומה ואף מעתיקה את מערך האוטובוסים של ברצלונה, עם קווי V, H, D, אך לא משכילה להעתיק את שיטת המספור הברצלונאית שבה גם המספר מחזק את הכיוון (H זוגי, V אי זוגי, D מסתיים ב 0, גריד המספרים נובע מנקודה אחת בצפון מערב* העיר), ובוודאי שלא את הצביעה ב 3 צבעים בלבד שמחזקת את הבנת הגדיד.
PT_bàsica_planol_NXB_2018_fase_final.jpg

התוכנית מסתיימת בגבולותיה המזרחיים של רמת גן, כך שהחשיבה די מצומצמת - רמת גן לתל אביב. לטעמי זה פספוס כי מערכת שתוכננה מרמת גן דרך גבעתיים ובני ברק לתל אביב כולל רמת אביב ויפו - צריכה להתייחס גם לאור יהודה, יהוד - מונוסון, גבעת שמואל ופתח תקווה. בלי חשיבה מטרופוליטנית של גוש דן הפנימי והרציף אי אפשר לשתף עיריות אחרות, דבר שהיה מקדם חשיבה כזו.

לגבי החיבה הישראלית למסופים וההשלכה ההרסנית שלה על התח"צ בתל אביב, בדמות מערכת ה X שחייבת להסתיים בכרמלית וברדינג תוך הארכת עיר חוף דל 2.5 ק"מ רוחב לנסיעות עירוניות אלכסוניות של 5 ק"מ- תראו איך במערכת של ברצלונה כל קו מסתיים בנקודה אחרת, אותו עיקרון של מסופונים שאני מקדם מלונדון. התוכנית מקדמת רעיון דומה שהוא נכון לדעתי.

* בברצלונה החוף מוצג כ"דרום" במפות התח"צ אפילו שהוא למעשה בדרום מזרח העיר. כל מפות התח"צ בעיר מסובבות אותה ב כ 45 מעלות דרומה כדי ליצור את הסכמטיות הזו.

נערך לאחרונה ב:
אני חושב שהמרחק בין "חבר המועצה הציע תוכנית" (שבמבט ראשון נראית סבירה) לבין "רשת קווים חדשה" הוא די גדול.

Shayjack

Member

לפי הקישור הבא, התוכנית היא של נתיבי איילון.

כשמציגים את זה כמו שצריך (כמערכת ועם הגרפיקה הנכונה) זה הרבה יותר ברור והגיוני.

טרם נברתי בנבכי התוכנית, אבל היא נראית לא רע. משלימה לרק"ל/מטרו, מבוססת על תדירות גבוהה, מסלול קצר ומודל מרחבי ברור.

אני מניח שפה ושם יהיה צורך בקווים משלימים (בעיקר קווים שכונתיים/פנימיים), אבל על פניו תיתן כיסוי טוב.

Ccyclist

Well-known member
כשמציגים את זה כמו שצריך (כמערכת ועם הגרפיקה הנכונה) זה הרבה יותר ברור והגיוני.

טרם נברתי בנבכי התוכנית, אבל היא נראית לא רע. משלימה לרק"ל/מטרו, מבוססת על תדירות גבוהה, מסלול קצר ומודל מרחבי ברור.

אני מניח שפה ושם יהיה צורך בקווים משלימים (בעיקר קווים שכונתיים/פנימיים), אבל על פניו תיתן כיסוי טוב.

אם זה בתדירות תואמת ברצלונה / לונדון של אוטובוס כל 6-8 דקות - אין בעיה להחליף בין קווי רוחב לקווי אורך.

השאלה אם יצליחו לפעול לפי המודל. אינפלציית הקווים כיום מראה שאפשר וצריך לעבור למודל הגיוני יותר. גריד של כ 50 קווים ישרים במקום ספגטי יכול להיות חסכוני לעומת המצב כיום.

connex

Active member
שינוים זה טוב. השאלה אם יש חשיבה לטווח הארוך כיצד אותה מערכת תשתלב עם קווי הרק"ל ועם מערכת המטרו העתידית או שמדובר על משהו זמני כששוב חצי מגוש דן יהיה אתר בנייה..
אשדוד כמודל לתחבורה ציבורית הפרויקט הreway שהחליף לא מעט שמות ותוכניות בדרך למשל נכשל כשלון חרוץ מהרבה גורמים. עיריות אחרות ניסו לאמץ את המודל כחלק ממהיר לעיר. בחלק זה יצליח יותר כל עוד יהיו הרבה קווים שיעברו בנת"צ. לכן חייבת להיות מחשבה ותכנון איך לשלב וליעל את המערכות. באשדוד לדעתי כבר נעשה נזק בלתי הפיך כשביטלו פניות ושינו פעמיים מאז השקת התוכנית את מערך הקווים.

Ccyclist

Well-known member
שינוים זה טוב. השאלה אם יש חשיבה לטווח הארוך כיצד אותה מערכת תשתלב עם קווי הרק"ל ועם מערכת המטרו העתידית או שמדובר על משהו זמני כששוב חצי מגוש דן יהיה אתר בנייה..
אשדוד כמודל לתחבורה ציבורית הפרויקט הreway שהחליף לא מעט שמות ותוכניות בדרך למשל נכשל כשלון חרוץ מהרבה גורמים. עיריות אחרות ניסו לאמץ את המודל כחלק ממהיר לעיר. בחלק זה יצליח יותר כל עוד יהיו הרבה קווים שיעברו בנת"צ. לכן חייבת להיות מחשבה ותכנון איך לשלב וליעל את המערכות. באשדוד לדעתי כבר נעשה נזק בלתי הפיך כשביטלו פניות ושינו פעמיים מאז השקת התוכנית את מערך הקווים.

על פניו, ובמפה ההגיונית יותר של נתיבי איילון ש Shayjack העלה - זו העתקה של המערכת בברצלונה.

הפשטות של מערכת הגריד הברצלונאית מאפשרת לנוסע שמגיע לתחנת מטרו כלשהי להבין במהירות לאן נוסעים האוטובוסים באזור. בערים עם מערכת מסילתית עירונית תפקיד האוטובוסים הוא משלים כאשר נסיעה בהם משמשת בעיקר למספר תחנות ספור מהתחנה המסילתית. הגריד הפשוט ומספר הקווים המצומצם מאפשרים להתקדם כך מהתחנה המסילתית. אני מקווה שאכן יצליחו להפעיל את הקווים בתדירות גבוהה תואמת ברצלונה כדי שיהיה אפשר לנסוע על בסיס הרשת כולה.

ohadg09

Active member
המערכת הזאת אמורה להשלים את הרק"ל והמטרו, ואגב משהו שלא צויין פה - לאוטובוסים יהיה מיתוג אחיד
אני מקווה שזה אומר שאנחנו הולכים לכיוון של צביעות לפי איזור ושירות

למעלה