קוטג' לגויים

איתמר ש

New member
קוטג' לגויים

אני מדפדף פה בארכיונים של הפורום, ומצאתי את אחד השרשורים על האוכל הישראלי. הקראתי לאמא שלי את מה שאומרים פה על הקוטג' שלנו, אז היא סיפרה לי כך: בחנות נברשות בפתח תקווה עובד איש זקן (אביו של בעל החנות) ששימש שנים רבות כטכנאי מזון בתנובה. הוא גלגל פעם שיחה עם הורי, וכשהגיעו לדבר על הקוטג' של תנובה אורו עיניו והוא סיפר להם בהנאה על מעורבותו בפיותוח הקוטג' המוכר, ועל כך שכולם מנסים כבר שנים לגלות את סוד הטעם שלו. השיא היה כשהוא סיפר בעיניים נוצצות על כל מיני מיליונרים, מאלה שיודעים איפה נמצאת הפסטה הטובה ביותר באיטליה והסלמון הטעים ביותר בסקנדינביה, ששתדלים למצוא בנסיעות שלהם מאסיה לאירופה טיסה עם עצירת ביניים בנתב"ג כדי לקנות 3 גביעי קוטג'. 5%, כמובן.

shellyland

New member
משך שנים

לתנובה היה מונופול על שוק בקוטג' בארץ. חברות אחרות פחדו להכנס לשוק הזה, מחשש שהמוצר מזוהה מדי עם המותג. מה ששינה את זה היה סקר שוק שהזמינה חברת שטראוס, בו היה אחוז מכובד של נשאלים (לא זוכרת כמה, אבל נדמה לי שהוא היה גדול מ-20) שהם מעדיפים את הקוטג' של שטראוס על פני זה של תנובה.

מוגג

New member
ובעקבות הסקר

החליטו בשטראוס לייצר גבינת קוטג'? יפה מאוד! מי היתה החברה שהחליטה לחלקוטג' עם עיתון הבוקר?

shellyland

New member
לא זוכרת מי החליטו לייצר קודם,

שטראוס או טרה, אבל אני כן זוכרת את שאגות הצחוק של בנדוד שלי מנהריה, שהיה אז משהו בשטראוס, מתוצאות הסקר.

למעלה