קווניה\סינדרין!

bruinen

New member
ציפור לחשה לאוזני

שממש קל ללמוד לכתוב טנגוואר, וכדאי לנסות, אני רק מחכה שרן יעבור פה ואתן את הלינק המתאים

Nir of GondoliN

New member
בקשר לסיל´

אפשר להתייחס לסילמריליון בתור התנך של מאמיני טולקין. הוא מספר אגדות מהעידנים הקדומים יותר לשר הטבעות (שמתרחש בעידן השלישי) כמו שירת האירדה - בריאת העולם ומלחמות האלים ( הואלא - במלקור שאגב סאורון היה רק משרתו). בקשר לדעתך על כך שטולקין מילא רקע לשר הטבעות- טולקין יצר עולם ששר הטבעות הוא חלק ממנו. ולא יצר עולם לשר הטבעות. אם תתמיד בפורומים (גם באורט) תראה שמלחמת הטבעת הייתה רק חלק קטן מהעולם הנפלא של טולקין. אם אתה רוצה לקרוא משהו שהוא יותר באווירה של שר הטבעות תקרא את סיפורים שלא נשלמו (unfinished tales). גם הוא בתרגום לוטם. בכל מקרה ברוך הבא למשפחתנו החמימה והגדֵלָה.

Y. Welis

New member
אם כבר השוות את הסיל´ לתנ"ך

(וכמובן ברוך הבא לפורומינו), כדאי להזכיר שכמו גירסאות התנ"ך השונות (המסורה, תרגום השבעים ותנ"ך השומרונים), גם עם הסיל´ קיימות גירסאות שונות, חלקן אותנטיות יותר, שהובאו ב-UT שהזכרת, ובכרכי ה´היסטוריה´.

Nir of GondoliN

New member
באמת? מעניין מאוד

את כולן טולקין רשם (בניגוד לכל אחת מגרסאות התנך)? ותודה נחמד לראות שפורום זה נהיה רציני יותר:)

Y. Welis

New member
כמובן. בנו כריסטופר ערך מבחר מתוכם

(יחד עם שינויים, קיצוצים ותוספות עריכתיות משלו) ל´סילמאריליון´ המודפס. התוצאה שונה למדי מהמקור כפי שאביו התכוון, מאחר וכריסטופר לא היה מודע לכל החומר הקיים, ולא חקר אותו לעומקו. כיום, הוא בדעה שהעריכה שלו אינה נקיה מפגמים, אבל בהקדמה לכרך ה-11 בסידרת ה´היסטוריה´, הוא מותיר את השאלה אם פרסום הסיל´ כנדבך ראשון מהלגנדאריום היה דבר מוצדק ללא מענה. לדעתי הספר מספק הקדמה סבירה, אבל התמונה המתקבלת לאחר קריאת הגירסאות הנוספות משתנית במידה רבה ומתרחבת מאוד, מאחר וטולקין שינה את דעתו שוב ושוב במהלך הכתיבה והכתיבה-מחדש, ופיתח לעומק כמה מהנושאים שבקושי הוזכרו בסיל´. יש מאמר משלי (בגירסה מקוצרת אבל עדכנית) כאן, שמספק פרטים נוספים על ההבדלים ועל הצורך בעריכה חדשה למקורות הללו. ותודה על ההערכה!

m a n d o s

New member
איפו אני יכול

להוריד פונטים (גופנים) של קווניה וסינדרין למחשב ואיפו אני יכול לראות איזה אות על המקלדת מסמנת כל אות בסינדרין

Y. Welis

New member
באתר של סטיבן סמית´

כאן. בקבצי המאקרו המצורפים יש מיקלדות וירטואליות שאפשר להקליד דרכן.

m a n d o s

New member
לא מצאתי

את המקלדות הוירטואליות אתה יכול להביא לי לינק ישר להורדה שלהם בבקשה

Nifredil

New member
ptr*

בלינק הזה יש 2 גרסאות: תבחר אחת מהן וזה יוריד תוכנה ל word.

למעלה