ReD pArRoT
New member
קווניה\סינדרין!
שלום אנשים! מוזר שעד עכשיו בכל כך הרבה זמן שאני נמצא בתפוז אף פעם לא קלטתי את הפורום הזה...
קוראים לי רוני אורבך, אני בן 15 מירושלים (כיתה י´), והרי ההיסטוריה הטולקינאית שלי: -קראתי את ההוביט כשקיבלתי אותו במתנה ליומולדת מדודה שלי, בסביבות גיל 10. במשך שנים אחר כך סירבתי לקרוא את שר הטבעות בגלל חשיבה מגוחכת ש"זה סתם המשך כזה מסכן, הסופר הזה תפס קטע קטן מההוביט ומרח עליו שלושה ספרים סתם"... חוצמזה שכל אלה ששרופים על טולקין וקוראים שוב ושוב היו נראים לי חבורה של יצוריייים, אבל עכשיו אני מבין אותם (ובעצם אחד מהם...
) -שנה שעברה ראיתי את הסרט, גם, בגלל שלא התלהבתי עדיין משר הטבעות לא ראיתי אותו בקולנוע (בחטאיי ראיתי הארי פוטר בקולנוע ולא את זה! ואני ממשיך ובמוצ"ש ראיתי את הארי פוטר 2 והוא דווקא נחמד!
) קיצר, ראיתי את הסרט אצל חבר עם עוד כמה חברים, ונדהמתי! ישר רצתי לאמא שלי וביקשתי ממנה שתקנה לי מהר את כל הספרים.....
ודי מהר קראתי את כולם (התרגום החדש, אני יותר אוהב אותו משום מה. מה שבטוח זה שהעיצוב של הכריכה החדשה *הרבה* יותר יפה מהישנה! וואו איזה בלרוג בררררר). ------------------------------------------------ כאן מתחיל הקטע הבאמת חשוב של ההודעה שלי...
------------------------------------------------ ממש התאהבתי בשפות העלפים... איזה צליל אממממממ מיוחד! מדהים! אפשר לומר גם מצחיק...... אבל לא משנה, איזה יופי של כתב וואוו! החלטתי שאני רוצה ללמוד אחת מהן. הבעיות: -תיארתי לעצמי שיש בערך אלף אנשים בכל העולם שיודעים את השפות, מתוכם משהו כמו חמישה מהארץ שלא ירצו ללמד אותי...
-לא הצלחתי להבין כלום מההסברים בספר, היה לי קשה עם זה... -אני כל הזמן מתבלבל בין קווניה לסינדרין, לא מבין במה בדרך כלל העלפים בספר משתמשים, ולא יודע מה עדיף ללמוד. מעסיקות אותי שאלות מעניינות כמו למשל איזה מילים קיימות ואיזה לא? טולקין יצר שפה רק עם מילים חיוניות לצורך הספר כמו הוביט נאווה וזערורי, או שהוא יצר גם מילים שמכשירות את השפה לשימוש יומיומי כמו "כלב, קורנפלקס, בית ספר"? וזה נשמע לי כמו חילול הקודש - אבל יש קללות בשפת העלפים? :-O פשוט כי זה יכול להיות נחמד לקלל מישהו בשפה שרק אני מבין בכל העיר שלי...
טובבבב קיצר הבנתי שכמה מתושבי המחילות הנחמדים כאן שולטים בשפות העלפים, ואני ממש מבקש שתפנו אותי לחומר (מאוד עדיף בעברית, קשה ללמוד שפה שלישית דרך השפה השניה שלי...) בנושא, תעזרו לי בהחלטות שלי לגבי איזו שפה ללמוד, ואולי תעזרו לי בעצמכם קצת, תחלקו קצת מהכישרון...
המווווון תודה מראש, רוני אורבך (ReD pArRoT) (אה וואלה אולי כדאי שאני אחשוב על כינוי מתאים במיוחד לפורום הזה..... אמממממממ.... יש לי! מעתה ואילך, בפורום זה, ייקרא שמי סמויז! (או רוני, או ReD_pArRoT). תודה לכם... שמתם לב שהדמות הראשית בעצם, בכל שלושת הספרים, היא סם? לא גנדלף, לא פרודו, לא סאורון והנזגול... אין ספק שסם. תודה שקראתם עד כאן. אם כבר אתם כאן, תשארו לפת של ערב?
שלום אנשים! מוזר שעד עכשיו בכל כך הרבה זמן שאני נמצא בתפוז אף פעם לא קלטתי את הפורום הזה...