קוויש - שיווק בהפוכה

קוויש - שיווק בהפוכה

שלום לכולם, "קוייש - שיווק בהפוכה" הוא מדריך הקניות שאתם יכולים לערוך. מדובר באתר ויקי (מופעל באותה תוכנה של הויקיפדיה) שמטרתו כפי שהשם מרמז הוא לעשות שיווק של מוצרים ושרותים בהפוכה, כלומר על ידי צרכנים במקום על ידי יצרנים וספקים. במילים פשוטות: כל אחד מוזמן לכתוב על מוצרים ושרותים שהוא צורך ושהדעה הכללית שלו עליהם היא חיובית (אפשר כמובן גם ביקורת אבל שתהייה בונה). כמובן שאם קיים כבר דף עבור מוצר או שרות שעליו אתם מעונינים לכתוב, אז ממש כמו בויקיפדיה, אתם יכולם לערוך את מה שנכתב כבר על ידי אחרים. באופן כזה, אפשר יהיה ליצור מדריך קניות אמין ואובייקטיבי ולקדם מוצרים ושרותים שאנחנו הצרכנים מרוצים מהם. אתם מוזמנים לגלוש ל-"קוויש" ולהצטרף ליוזמה, וכמובן שאשמח לקבל הערות והארות לפורום או בהודעות פרטיות. תודה מראש, אורן

שלוליה

New member
שם פצצה אבל

אם הוא יתפוס, האתר, אז במהרה כל הכותבים שם יהיו מטעם חברות מסחריות .

לא כל כך בטוח

כלומר אני לא תמים וברור לי לגמרי שחברות מסחריות ינסו לנצל כל הזדמנות לפרסום חינם, אבל צריך לזכור כמה דברים: קודם כל, העובדה שהפירסום הוא בחינם מצד אחד, והפורמט של האתר מצד שני נותנים לכולם יש הזדמנות שווה. קשה מאוד לעשות ספאמינג בוויקי (וזה גם בניגוד לתנאי השימוש ככה שתוכן שיזוהה כספאם יימחק במהירות), ומצד שני גם אי אפשר לקנות מודעת עמוד. בתנאים כאלה, מי שינסה לנצל את האתר לרעה יגלה מהר מאוד שלא כדאי לו. דבר שני, העובדה שכל אחד יכול לערוך את הדפים. חברות משלמות למפרסמים כדי שיעבירו את המסר שהן מעונינות להעביר. למה להן להסתבך עם אתר שבו כל אחד יכול לשנות ואפילו להפוך על פניו את המסר? והדבר השלישי הוא שהרבה עסקים יגלו שזה דווקא לטובתם לקבל פידבק אמין ואוטנתי מלקוחות ולכן הם ימנעו מלהתערב בכתוב.

גת וייס

New member
לקוחה שלי הרימה אתר דומה

בשם "מדרגים", בו היא מזמינה צרכנים לפרגן לבעלי מקצוע/נותני שירותים. אולי שווה לכם לחשוב על שיתוף פעולה. בכל מקרה - שיהיה בהצלחה!

למעלה