קווין סניידר גאון

Krit123

Well-known member
יוקיץ' לא צריך מספרים מפוצצים בשביל להיות אפקטיבי, ראיתי אותו מפרק קבוצות טובות עם 18 נקודות ו-10 אסיסטים, העיקר שתהיה לו הזדמנות להריץ את ההתקפה. בתגובה יוטה לוקחת ממנו את אלמנט ניהול המשחק. סניידר הבין שאם הופכים אותו לסקורר, גם אם ישים 40 הוא יעלה ביותר נקודות בצד השני בהרכב הנוכחי.
ללא גארי האריס וברטון, אין הגנה בקו האחורי שתוכל לעבור בחסימות ולהישאר מול שחקני החוץ של יוטה, ואין עוד מובילי כדור בשביל להריץ את הפיק&רול המשני ולמשוך עזרה. פשוט עושים לנו שח...

מאוד קשה ללחוץ על שחקן טוב מבלי להיכנס לבעיית עבירות היום, זה משהו שמורי עוד לא למד לעשות מול רויס אוניל. במשחקי העונה הרגילה הוא היה מצליח להכריח את החילוף בפיק&רול, לא זוכר שזה קרה פעם אחת.
גם מהבחינה הזאת מאלון לא עושה התאמות, צעד אחורה לכל אורך הדרך.
-לדעתי צריך לבצע חילוף אוטומטי על אינגלס/קונלי.
-ג'וקר צריך לשמור על ניאנג, אולי אפילו אוניל.
-לא נעשה שימוש ביתרון הסייז היחסי. לא ראיתי ניסיון לבודד את קלארקסון/קונלי בהגנה (עם מילסאפ/MPJ).
-שמעתי שיש דבר כזה שקוראים לו הגנה אזורית, שקבוצות הגנה כבדות משתמשות בו לכאורה, אבל אני לא בטוח לגבי זה, נשמע לי כמו אגדה אורבנית.

לדעתי אם אנחנו ממשיכים לא לבצע התאמות, מאלון is on the hot seat החל מהפלייאוף הבא.

לא מנסה לחסוך ביקורת מהשחקנים. יוקיץ' הוא המטרה שההתקפה מחפשת (השחקן הראשון בהיסטוריה שהוריד 12 קילו רק בשביל להפסיד צעד בהגנה), גם השאר לא מצליחים להישאר מול האיש שלהם, הגנת מעבר עצלה, שפת גוף רעה. רמת מאמץ נמוכה לאאלה. אף אחד לא עושה תנועה בהתקפה.... הגבנו בתבוסתנות.

נכון שאנחנו בסך הכול קבוצה צעירה אז לא סוף העולם, אבל יש נקודה מרכזית שאף אחד לא מדבר עליה: מאוד קשה להיות תחרותיים at the highest level כששני השחקנים הכי טובים שלך לא טובים בהגנה. עושה רושם גם פורטר ג'וניור is on the same path, במקרה שלו יש עוד פוטנציאל להשתפר באמת.

OrEl74

Well-known member
מנהל
בוסטון עולה ל 3:0 מול פילדלפיה
אולי זה לא מפתיע בהתחשב בחיסרון של סימונס אבל האמת שהלב יוצא אל אמביד שנותן הכל במשחקים האלה אבל לא מקבל מספיק עזרה.
יהיה מעניין לראות מה פילדלפיה יעשו בעונה הבאה.

הקליפרס מנצחים את דאלאס והסיפור של המשחק הוא לוקה דונציץ. שסובב את הקרסול ברבע האחרון ולא חזר לשחק.
בלעדיו כנראה שאין טעם להמשיך את הסדרה.

Krit123

Well-known member
בריפליי שתפסתי דילגו על חלקים, ממה שראיתי הם הלכו על הראש של לוקה בהגנה במידה רבה, והשינוי הכי משמעותי היה להעיף את ג'קסון לספסל ולפתוח עם שאמט. אם כבר לא רכז אז לפחות איום קליעה ממשי, עבד להם מעולה.

קוואי היה חד, כשלא הביאו עזרה הוא קלע, כשהביאו עזרה סחט עבירה או מצא אחרים. ג'ורג' התעלה על הופעת הקליעה הקדומת, שזה לא פשוט לעשות, אבל סיים עם 7 אסיסטים.
דאלאס קלעה המון במעבר בפתיחה, סימן חיובי להמשך, בתנאי שדונצ'יץ' כשיר כמובן. הפציעה שלו תהפוך את הסיבוב הראשון ממרגש למדכא לחלוטין (בטח מבחינתי), יגמור את הסדרה הזאת, גם פילי לא חילצו אחד ללא היוורד, OKC לא בכיוון, זאק קולינס גמר את העונה, אינדי כבר ב-0-2. התקווה היחידה לעניין היא אורלנדו אנשים...

OrEl74

Well-known member
מנהל
בריפליי שתפסתי דילגו על חלקים, ממה שראיתי הם הלכו על הראש של לוקה בהגנה במידה רבה, והשינוי הכי משמעותי היה להעיף את ג'קסון לספסל ולפתוח עם שאמט. אם כבר לא רכז אז לפחות איום קליעה ממשי, עבד להם מעולה.

קוואי היה חד, כשלא הביאו עזרה הוא קלע, כשהביאו עזרה סחט עבירה או מצא אחרים. ג'ורג' התעלה על הופעת הקליעה הקדומת, שזה לא פשוט לעשות, אבל סיים עם 7 אסיסטים.
דאלאס קלעה המון במעבר בפתיחה, סימן חיובי להמשך, בתנאי שדונצ'יץ' כשיר כמובן. הפציעה שלו תהפוך את הסיבוב הראשון ממרגש למדכא לחלוטין (בטח מבחינתי), יגמור את הסדרה הזאת, גם פילי לא חילצו אחד ללא היוורד, OKC לא בכיוון, זאק קולינס גמר את העונה, אינדי כבר ב-0-2. התקווה היחידה לעניין היא אורלנדו אנשים...
לא מת על קוואי אבל מה שהבן אדם הזה עושה בהגנה זאת יצירת מופת.
הוא יודע מה השחקן המתקיף יעשה עוד לפני שהוא בכלל חשב על לעשות את זה.

Rapgamer

Well-known member
נקודות מקליפרס- דאלאס

1. ריברס פותח עם לנדרי שאמט במקום רג'י ג'קסון, שפתח משום שבוורלי פצוע. לשאמט וקוואי יש כימיה טובה, ואחרי תקופה די ארוכה ששאמט היה מאוד לא אפקטיבי הוא גם קלע את השלשות וגם תקף את הסל עם יתרון ראשוני על ההגנה, נראה שימשיך לפתוח בחמישייה כל עוד בוורלי בחוץ.

2. ה-others בדאלאס ממשיכים לשחק כדורסל drive and kick מצוין. סת' קרי נפלא בהתקפה, טריי ברק אפקטיבי, טים הארדווי יוצר משני טוב. דאלאס הפסידה במשחק את הדקות עם דונצ'יץ' על המגרש וניצחה בלעדיו כי כל החבר'ה האלה משחקים בשטף ובסינרגיה.

3. איזה באסה על הפציעה של לוקה. רואים כמה כאב לו לשבת בחוץ. מקווה שיחזור למשחק הבא. בכל מקרה אפילו אם הוא שיחק את משחקו האחרון העונה, אפשר לסכם בכורת פלייאוף מאוד מוצלחת.

4. משחקים מסוג זה מזכירים לי למה לדעתי קוואי הוא השחקן הטוב בליגה כיום. ראינו בבועה שהוא pacing himself ועולה להרבה זריקות מיד ריינג' בינוניות. במחצית השנייה של גיים 2 ובמשחק הנוכחי הוא הגיע לנקודות שהוא רוצה על המגרש, תקף את הסל, שם 36 נקודות אפילו מבלי שהיה מדויק מטווח של 15 פיט ומעלה. הגנתית הוא היה השחקן הטוב על המגרש, השיג המון דפלקשנס ועצירות חשובות בבריחה של הקליפרס ברבע השני. כשהקבוצה ביתרון הוא נהיה שקט יותר, כשהקבוצה ממש צריכה אותו הוא נמצא שם.

5. קרלייל משחק עם פורזינגיס+קליבר בשביל לשמר הגנת צבע. זה ממש לא עבד, הקליפרס עם 58 נקודות בצבע. זובאץ' אחלה פינישר כשהוא מקבל כדור מתחת לסל, גם in traffic. הארל מייצר לעצמו מתחת לסל גם מול שמירה. וקוואי כאמור שהגיע לעומק הצבע וסיים מעל שני הגבוהים האלה. האמת שהיו לפורזינגיס כמה החלטות מאוד תמוהות בהגנה. השיג מספרים גדולים אבל איכשהו לא משחק גדול שלו.

6. פול ג'ורג' אוברייטד. מצטער אבל יש גבול כמה משחקי נפל אפשר לספוג משחקן שהוא כביכול אולסטאר התקפי. אחרי המשחק הוא דיבר על כל שאר הדברים שהוא יודע לעשות, שזה נכון על הנייר והרבה פחות נכון בפועל. הגנתית הוא טוב אבל לא game changer, ראינו אותו לא מצליח לסגור את המצ'אפ שלו בסדרות מפתח בשנים האחרונות. היו לו כמה מסירות טובות ברבע האחרון אבל זה לצד קבלת החלטות לא טובה, אפילו בטרנזישן הוא עשה עבירת תוקף ועוד כמעט-תוקף, בנוסף לזריקות מיד ריינג' לא טובות שהוא לוקח בכל משחק. אין לי בעיה שג'ורג' שם 1-8 משלוש, זה קורה, הבעיה שגם מטווח 2 הוא 2-8, יש לו 16 זריקות שדה לעומת 4 עונשין, ויותר מדי כדרורים מיותרים מחוץ לפלואו.
רשימת השחקנים שטובים ממנו עד כה ב-3 המשחקים בסדרה:
קוואי
מרכוס מוריס
לו וויליאמס
דונצ'יץ'
פורזינגיס
הארדווי ג'וניור
סת' קרי

זה פשוט לא מתקבל משחקן שהוא כביכול טופ 10-15 בליגה. הקליפרס נחשבים לפייבוריטים כנראה לזכות באליפות, אני חושב שנקודת התורפה הפוטנציאלית שלהם היא במידה ויהיו לג'ורג' כל כך הרבה משחקים שמצפים לתרומה של צלע שנייה ומקבלים הרבה הרבה פחות מזה.

Rapgamer

Well-known member
מסכים בהחלט שיש מקום לעשות חילופים בהגנה מול יוטה, שבורכה רק במיצ'ל שיכול להעניש ביעילות ולאורך זמן. ראינו את יוסטון בשנה שעברה (אמנם שומרים אישיים טובים יותר) תוקעים ככה את ההתקפה של הג'אז.

בשנה שעברה היה לי דיון עם cade foster (זוכרים אותו?) האם דנבר קונטנדרית. הוא הסתכל על חצי הכוס המלאה של גיים 7 על סף גמר המערב. אני על חצי הכוס הריקה שהם בקושי עברו את הספרס הבינוניים, והפסידו לפורטלנד שהיא בעצמה לא קונטנדרית.
הסדרה הנוכחית מדליקה נורה אדומה מאוד גדולה לגבי הגנת הפיק אנד רול שלכם. זה נכון שהאריס וברטון חסרים, אבל מיצ'ל הוא גם לא השחקן היחיד שיאכיל את יוקיץ' מרורים. יש הארדן, יש לילארד, יש קוואי, יש לברון. למי ששכח יש גם קרי. נשאלת השאלה האם קבוצה יכולה לקחת אליפות עם יוקיץ' כשחקן הכי טוב שלה. אני מאוד רוצה להאמין שכן אבל לא בטוח שזו התשובה, אחרי שההערכה שלי כלפיו הגיעה לשיא לקראת הסדרה הזאת.

Krit123

Well-known member
מסכים בהחלט שיש מקום לעשות חילופים בהגנה מול יוטה, שבורכה רק במיצ'ל שיכול להעניש ביעילות ולאורך זמן. ראינו את יוסטון בשנה שעברה (אמנם שומרים אישיים טובים יותר) תוקעים ככה את ההתקפה של הג'אז.

בשנה שעברה היה לי דיון עם cade foster (זוכרים אותו?) האם דנבר קונטנדרית. הוא הסתכל על חצי הכוס המלאה של גיים 7 על סף גמר המערב. אני על חצי הכוס הריקה שהם בקושי עברו את הספרס הבינוניים, והפסידו לפורטלנד שהיא בעצמה לא קונטנדרית.
הסדרה הנוכחית מדליקה נורה אדומה מאוד גדולה לגבי הגנת הפיק אנד רול שלכם. זה נכון שהאריס וברטון חסרים, אבל מיצ'ל הוא גם לא השחקן היחיד שיאכיל את יוקיץ' מרורים. יש הארדן, יש לילארד, יש קוואי, יש לברון. למי ששכח יש גם קרי. נשאלת השאלה האם קבוצה יכולה לקחת אליפות עם יוקיץ' כשחקן הכי טוב שלה. אני מאוד רוצה להאמין שכן אבל לא בטוח שזו התשובה, אחרי שההערכה שלי כלפיו הגיעה לשיא לקראת הסדרה הזאת.

איך אפשר לשכוח את ליאור שבטח מתבאס עכשיו מאינדיאנה. לא נראה שלהתמקד בעונת בריצת הפלייאוף הראשונה שלנו אשתקד כתחזית לעתיד זה נכון, גם נפלנו על הצד הטוב של הבראקט.

אני גם רוצה להאמין שכן מן הסתם, השכל הישר אומר שהאפשרות קיימת, אם כי הולכת ומצטמצמת מכמה סיבות, בראש ובראשונה ההגנה שלו. המשמעות היא שהוא מסוג השחקנים שיצטרכו לבנות סביבם כירורגית, וזה כמעט אף פעם לא הולך. בגדול אני מחזיק בדעה שאתה צריך להיות ברמה הכי גבוהה בהתקפה (והוא לא שם) בשביל לחפות על החסרון ההגנתי (בהקשר של אליפות). כמו שאמרתי אנחנו לא באמת ניכנס למעגל הקונטדריות כל עוד שני הבכירים שלנו יהיו חלשים בהגנה, לא יעזור כלום.

אני חושב שיש לו תשתית להיותחיובי בהגנה, בעיקר עכשיו שהוריד במשקל. בעונה שעברה הוא עשה עבודה סבירה על פאקינג דיים וסיג'יי, אז קיימת סיבה להאמין שיוכל להשתפר. בגדול גם אם יום אחד נזכה יוקיץ' הוא סוג של 1A לצד כוכב באותו סדר גודל. הייתי משווה (לא ברמה) מהבחינה הזאת לסטף וקיידי, קרי מכתיב את הסגנון שייצר הזדמנות למישהו לפרוח לצידו כמעין יד מסיימת.

Krit123

Well-known member
אני מסכים עם הנקודה שלך לגבי PG פשוט הלכת רחוק מידי עם הרשימה בשביל להבהיר אותה. הייתי מוציא ממנה את כל הרול פליירס שלא מתבקשים ליצור לעצמם ולאחרים או לשמור כמוהו, היחיד מחוץ לשלושת הכוכבים שיש לו קייס זה הארדווי ג'וניור, למרות שהאימפקט שלו תמיד קטן מהמספרים לדעתי, הוא גם שחקן של בחירת זריקות רעה שפשוט קולע מספיק מהן.

Rapgamer

Well-known member
אתה חושב שב3 המשחקים האחרונים ג'ורג' שיחק יותר טוב מסת קרי?

זה שהוא "מתבקש" ליצור יותר זה אחלה, אבל כשהוא יוצר ברמה כל כך נמוכה (ולא בפעם הראשונה, אם להיות כנים) הנזק בינתיים עולה על התועלת.

אני כמובן לא מצפה שג'ורג' ימשיך להזיק כיוצר. רק מסתכל על נקודת הזמן הזאת, שבכל זאת 3 משחקים זו חצי סדרה, והוא ממש לא טוב בה, גם בהשוואה לרול פליירס טובים.

Krit123

Well-known member
כן, אני חושב שבשביל לתת לרול פלייר יותר קרדיט מכוכב הוא צריך לזרוח בהגזמה בתפקיד שלו, לא קיבלתי את הרושם הזה מקרי.

Rapgamer

Well-known member
מה הכוונה ביותר קרדיט?
לא הייתי מעדיף את קרי על פני ג'ורג' לקראת ההמשך. אבל אם תעריך בכנות מי מהם עזר לקבוצה שלו יותר ב3 המשחקים עד כה, התשובה היא קרי.

Krit123

Well-known member
קרדיט במי עוזר לקבוצה שלו יותר עד כה.
צריך לקחת בחשבון כמה דברים: מייצרים לקרי מבטים פנויים, כשהוא מייצר באחד על אחד זה על שומר פחות טוב, הוא משחק לא מעט מול הספסל המקביל, מה שהם מתבקשים לעשות בהגנה זה בכלל לא בר השוואה. אם תהפוך את היוצרות התמונהתתהפך בהתאם.
צריך לקחת בחשבון גם את גיים 1, שג'ורג' היה מעולה בו ותרם לניצחון קריטי. בלי אותו משחק אולי יש על מה לדבר.

Rapgamer

Well-known member
בוא נשים את המספרים לטובת הקונטקסט:
פול ג'ורג'- 17 נקודות ב-29% מהשדה, 7 ריבאונדים, 4 אסיסטים, 2.3 איבודים.
סת' קרי- 17 נקודות ב-64% מהשדה, 2 ריבאונדים, 2 אסיסטים, 1 איבודים.

קרי לא קאץ' אנד שוטר שרק מייצרים לו מבטים. הוא מפעיל אחרים בפיק אנד רול, כשהוא מקבל כדור עם יתרון על ההגנה הוא ממשיך להניע אותו ומשחק בפלואו. רוב הנגיעות של ג'ורג' הן גם כיוצר משני בלבד, וכשהוא מתחיל כיוצר ראשוני, היעילות עד כה מזעזעת.

לגבי מה שג'ורג' מתבקש לעשות בהגנה זה אחלה, בפועל אין לו הרבה אימפקט הגנתי בסדרה. לא על לוקה, או על הארדווי, או על שחקנים אחרים.
בקיצור קרי קולע 17 למשחק ביעילות מדהימה וחור בהגנה, ג'ורג' קולע 17 למשחק דרך אינספור פוזשנים שהולכים לפח (יש לו 10 ניסיונות קליעה יותר מקרי כדי להגיע ל17 האלה). ההגנה הסולידית של ג'ורג' לא מחפה על 10 החטאות אקסטרה כל משחק לעומת קרי.

צריך לשים את הדברים על השולחן, ג'ורג' כוכב אבל משחק ברמה מתחת לכל ביקורת, וזו ממש לא הגזמה לומר שרול פליירס שמשחקים טוב ותורמים כמו קרי, עד כה היו טובים ממנו בסדרה.

Krit123

Well-known member
לא צריך ללכת רחוק בשביל לחבר את הדברים שאמרתי. קח את שאמט למשל, בלי שג'ורג' ימשוך תשומת לב מההגנה (לא הכל צריך להסתיים באסיסט, מספיק בקיקאאוט שיצור את אותו פלואו), בלי שישאיר עליו את השומר הבכיר (גם אם על סמך מוניטין בלבד), בלי שישמור בצד השני אין אפשרות ללנאדרי שאמט לפרוח. הנוכחות שלו מבטיחה רצפה מסוימת שהאחרים (והוא) יוכלו להרים.
ההצלחה של קרי ואחרים is predicated על הדברים הללו.
רול פלייר צריך לקבל יותר קרדיט מכוכב ברגע שהיכולת שלו גם כן משפיעה על הרצפה של שני הצדדים, בזמן שהכוכב מקרטע, אם זה מספיק ברור.
אתה אולי לא רואה את האימפקט ההגנתי כי התרגלת, הוא היה יותר ברור לעין במידה וקרי היה נמצא בקליפרס בשביל לדפוק את הגנת החילופים.

זה אולי נשמע מפגר אבל אני מאמין שיש עדיפות לכך שהכוכב שלך יחטיא זריקות מאשר שיהיה פאסיבי מידי ויפטר מהכדור סתם ככה, יוציא לגמרי את ההתקפה מאיזון לרוב.

ג'ורג' הוא סטאר שמשחק מתחת לכל ביקורת ולכן צריך להשוות אותו לאחרים ברמתו ולא לסת' קרי בגלל שנתן שתי משחקים מתחת לרמה שמצפים ממנו.

הופיע נתון במהלך השידור, לפיו הקליפרס ניצחו העונה 7 משחקים מתוך 12 שבהם פול ג'ורג' קלע פחות מ-15 נק'. הם לא צריכים להיות מוטרדים שהפסידו 5 משחקים כאלה, אלא מהעובדה שהיו 12 משחקים, בעונה מקוצרת, שבהם קלע פחות מחצי ממה שהם צריכים ממנו כל משחק. הוא לא הגיע לסדרה.

לא משחק גדול של הקליפרס, אבל השלשות נכנסו באחוז גבוה בשלב מוקדם והיתה הרגשה של 20 הפרש באויר ברבע השני. איכשהו דאלאס הצליחה להישמר, לא האמנתי שהם מסוגלים, המומנטום היה כל כך בצד של הקליפרס. אם כולם בריאים, לדאלאס יש סיכוי טוב. אני לא רואה את הקליפרס מגיעים ל-130 עוד פעם. יוצא שדוק צדק.

Rapgamer

Well-known member
1. הנוכחות של ג'ורג' לא משפרת את האחרים בהתקפה מעבר לכך שאי אפשר להשאיר אותו פנוי מחוץ לקשת (כנ"ל לגבי קרי). על זה אני מדבר- הוא תוקע את המשחק, הוא לא פועל מהר ומקדם את ההתקפה הקבוצתית.
זה מתקשר לכוכב שמחטיא vs כוכב פאסיבי: אם נשווה פוזשנים שג'ורג' מעורב בהם מול פוזשנים שהוא לא מעורב, אני בטוח שתמצא שהיעילות גבוהה יותר כשהוא לא מעורב. פשוט כי הוא משחק ממש לא טוב בהתקפה.

אם אתה מוכן לקבל שמבחינה תיאורטית זה אפשרי שרול פלייר יתרום לקבוצה יותר מאשר כוכב למשך פרק זמן מסוים, אני לא רואה איך אפשר להתווכח שקרי תורם להתקפה שלו הרבה יותר ממה שג'ורג' תורם (או מזיק, בשני המשחקים האחרונים).

2. ההגנה של הקליפרס לא עובדת כזה טוב. דאלאס קולעים בסדרה הזאת 115 למשחק. זה לא באשמת ג'ורג' אבל זה גם לא שהוא כזה מורגש מבחינה הגנתית, או שהוא ממלא את התפקיד שלו בצורה טובה במכונה שהתפקוד הכללי שלה מוצלח. הקליפרס פשוט מצליחים to outscore, הם לא משיגים עצירות באופן עקבי. ואם נצביע על שחקני ההגנה בקליפרס שיותר מתבלטים לטובה, אני לא חשוב שג'ורג' אחד מהם, בסדרה הזאת ספציפית.

3. שחקנים ברמתו של ג'ורג' לא קולעים ב-29% מהשדה בממוצע לאורך 3 משחקים, אולי זאת הבעיה בו. כשהתפקוד ההתקפי שלך נוראי, והגנתית אתה לא ממש מתבלט לטובה, בהחלט יש מקום להשוות את התרומה שלך לשחקנים הרבה פחות טובים.

Krit123

Well-known member
תראה אנחנו לא נתקדם מכאן הפערים גדולים מדי... נסכים שלא להסכים.

למעלה