קווארקים

nirte

New member
קווארקים

אני מבולבל לגבי הנושא הזה. קווארק מסוג למעלה? למטה? מקסים? מוזר? שאלה ראשונה: מה זה קווארק? שאלה שנייה: מה זה אנטי-קווארק? שאלה שלישית: מה זה משנה למטה למעלה מוזר וכו'.... ? תודה מראש.

יניב ריז

New member
קווארקים להמונים-

הפרוטונים,ניוטרונים והמזונים מורכבים מקווארקים. פרוטון/ניוטרון-3 קווארקים. מזון-2 קווארק+אנטי קווארק (בהמשך יפורט מה זה אנטי קווארק). לפרוטון אחד יש מטען חשמלי +1, לקווארקים שמרכיבים אותו יש "שברי" מטען חשמלי, שביחד מגיע ל +1. מעבר לתכונה כמו מטען חשמלי,יש לקווארקים "מטענים" נוספים. בגלל שקטגוריית הפלוס והמינוס כבר "נתפשה" ע"י התיאור של הכוח החשמלי,היה צורך במציאת מונח אחר כדי לתאר את הכוחות הנוספים שנתגלו. כוח לדוגמא: "למעלה" ו"למטה"-זה בעצם כמו להגיד + ו -, רק שכאן הכוח שפועל הוא לא הכוח האלקטרומגנטי. וכך יש עוד 2 סוגי כוחות נוספים:"עליון" ו"תחתון" ,ו "מוזר" ו"קסום" (מקווה שהתרגום העברי למונחים נכון)... אנטי חומר-זהו חומר רגיל לחלוטין,מתנהג כמו חומר רגיל לחלוטין-ההבדל הוא שהכוחות שלו הפוכים. לדוגמא,לאלקטרון יש מטען חשמלי של -, ואילו לאנטי חומר שלו יש + (פוזיטרון), מבחינת ה"מראה" שלהם,המסה ושאר התכונות הם זהים. כאשר חומר ואנטי חומר נפגשים מתרחשת תופעה בשם "איון" והחומר נהפך לאנרגיה טהורה.

keynant

New member
שאלה קטנה...

אלו לא ההדרונים שבנויים מקווארקים ומתחלקים לשתי קבוצות, ביירונים ומזונים כאשר הביירונים מורכבים מלמעלה למעה ולמטה(+1) או משני למטה ולמעלה אחד(0) בעוד שהמזונים מורכבים מקווארק ואנטי קווארק? והאלקטרונים לא עשויים מקווארקים...הם לפטונים.

keynant

New member
כן...

אבל זאת סתם עובדה, הייתי מבולבל פשוט וחשבתי שהוא טוען שהאלקטרון מורכב מקווארקים...עזוב-אני מותש בשבוע האחרון...

ארינמל1

New member
כן, זה נכון.

הדרון - חלקיק שמורכב מקווארקים. בריון - סוג של הדרון, חלקיק שמורכב משלושה קוורקים. מזון - גם סוג של הדרון, חלקיק שמורכב מקווארק ואנטי-קווארק. הפרוטון והנייטרון הם בריונים והם מורכבים משני למעלה ולמטה אחד או שני למטה ולמעלה אחד.

1100F

New member
רק הערה קטנה.

התכונה של למעלה, למטה, מוזר וקסום אינה קשורה ל"מטען" של הכח שפועל בינהם. לתכונות הללו קראו "טעם" (flavor). למטען של הכח החזק הפועל בינהם קוראים "צבע" (אין לזה קשר בין הצבע של החיי יום יום). וכל קוורק יכול להופיע בכל אחד משלשת הצבעים, ולאנטי-קררקים יש את אחד מהאנטי צבעים.

bubity

New member
חח...

אני יודעת שזה לא קשור אבל אהבתי את החתימה שלך...
חוץ מזה... איפה אני יכולה לקרוא עוד בנושא?

רפליקון

New member
קווארקים

אני לומד הנדסאי ביוטכנולוגיה והמקצוע המרכזי הוא כימיה. אני לא יודע באיזו רמה לומדים על הקווארקים אבל זה נשמע מעניין מאד והייתי רוצה לקרוא עוד על הקווארקים. מישהו יכול להמליץ לי על היכן אוכל לקרוא עוד על קווארקים? בין אם זה אתר באינטרנט או ספר? לפי איך שכבר הבנתם הידע שלי בכימיה הוא קצת יותר מ-5 יחידות אז אם אתם ממליצים לי על מאמרים או ספרים, בבקשה שיהיה ברמה שלי. תודה רפליקון

טל ר

New member
על קצה המזלג

קווארקים הם חלקיקים אלמנטריים המרכיבים חלק מהחלקיקים אשר לפני כן חשבו שהם אלמנטריים (כמו פרוטון, נויטרון וכו'). לכל חלקיק בטבע ישנו אנטי-חלקיק, שלו אותה מסה כמו החלקיק, אולם כל שאר התכונות הרלבנטיות (כגון מטען חשמלי) הן הפוכות בין החלקיק לאנטי-חלקיק. ישנם מספר חלקיקים שהם האנטי-חלקיקים של עצמם. באופן דומה, גם לקווארקים יש חלקיקים ואנטי-חלקיקים. פרוטון, למשל, עשוי מקווארקים, ואנטי-פרוטון עשוי מאנטי-קווארקים (שהינם האנטי-חלקיקים של הקווארקים שמהם עשוי הפרוטון). זה מסתבך מעט, אולם לצורך הבהירות ניתן לפשט את ההסבר ולומר שיש מספר סוגי קווארקים (ויסלחו לי על ההפשטה אלו המבינים את הנושא טוב ממני). לאחד קראו למעלה (u), לאחר קראו למטה (d), וחלקיקים שונים נוצרים ע"י צירופים שונים של אותם קווארקים (סוג אחד של חלקיקים ע"י צירוף 3 קווארקים וסוג אחר ע"י צירוף 2 קווארקים - קווארק ואנטי קווארק). טל.

רפליקון

New member
תודה רבה יניב

אחלה אתר... נהנתי ממנו מאד ואני מאמין שאעזר בו בהמשך. המון תודה ושבוע טוב רפליקון

למעלה