קוואלו אס- KUCHUNDURIA?

קוואלו אס- KUCHUNDURIA?

סטו טרטנדו די גיזר דיל ליב'רו EL GIZADO SEFARADI קניתי את הספר יש בו מתכונים נהדרים, כל המתכונים בלאדינו, את חלקם אני מכירה מהבית. הספר פורסם בזמנו בספרד במימון איזה אירגון\או בנק. המהדורה הראשונה אזלה והרשות ללאדינו קיבלה את הזכויות לפירסומו ולהדפסתו בארץ והספר הודפס מחדש. יופי של מתכונים עם ריח של בית...

רותי ב.

New member
שריקה

בהודעה הזו סיפרתי שבכל פעם שאני פוגשת את מתילדה אני שואלת אותה לגבי כמה מילים שנרשמו פה בפורום ושיש לי ספק או חוסר ידיעה לגביהן. בבר אילן גם ניגשתי ושאלתי אותה (לא זוכרת אם רק חונה היתה איתי או שגם את) וסלק היה אחד מהמילים האלו, ונכון, היא אמרה שגם צ'וקונדוריה וגם פאנג'אר - שתיהן סלק.

../images/Emo51.gif רותי אני הכרתי רק פנג'אר

ולכן למרות שמתילדה אמרה את המילה קוצ'ונדריה שכחתי בכלל.. והסלט הולך ככה: Salata de kuchunduria rayida 1/2 ק"ג סלק 2 כפות שמן לימון 1 3-4 כפות חומץ 1 כף סוכר מלח לפי הטעם.(sal a gusto) אופן ההכנה: להכניס את הסלק (לא מקולף לסיר עם מים) לבשל עד שיתרכך. לקלוף את הסלק תחת מים זורמים, ולגרור את הסלק במגררת גסה. (במתכון כתוב: meter en una rayo, de la parta godra)((-: להוסיף לסלק את כל התיבולים, לערבב היטב ולאחסן במקרר בכלי סגור למשך יום אחד לפחות. הסלט הזה מוכר לי מהבית ואני מכינה אותו הרבה רק ש..אני לא מוסיפה סוכר וגם לא חומץ- בפעם הבאה אנסה לפי המתכון הזה.

Sarika

New member
יאמי יאמי, חונה תנסי להוסיף ...

2 שני שום מעוכות.

למעלה