קוהוש שחור - Black cohosh

nitzano

New member
קוהוש שחור - Black cohosh

מכיוון שאני כרגע בארץ (סארסים וכאלה) אין לי נגישות למילונים של עשבי המרפא . אשמח אם מישהו כאן יוכל לסייע לי מעט . אני מחפש מידע על פעילות הצמח Hei sheng ma (קוהוש שחור) ע"פ הרפואה הסינית . ההשפעות ע"פ הרפואה המערבית והרכבו הכימי ידועות לי אך לא תכונותיו ,אופיו ,טעמו וכד' הסינים . אודה לכם מאד על כל עזרה אפשרית . ניצן

מאיר72

New member
קוהוש שחור Cimicifuga Racemosa

Sheng Ma Shang Ma (A) שורש (בגד הגדל מהר) טעמו מתוק/ חריף והוא קריר, הוא נכנס אל Li\Lu\Sp\St. תפקודים: סילוק רוח חמה (ביעילות) ופריחות סילוק חום ורעילות (מהעור והקיבה) מעלה Yang Qi טוב לטיפול בדלקות בחניכיים ואו בבעיות שיניים צמח מכוון לחלק העליון (לבעיות שיניים וחניכיים) מינון: 3 עד 9 גרם קונטרה: Yin Xu וחום עודף למעלה וחוסר למטה שילובים: עם Ge Gen לטיפול בפריחות והעלתם על פני השטח עם Chai Hu מעלים טוב יחד Yang Qi

nitzano

New member
חיי שנג מה = שנג מה ?

מאיר תודה על הפרוט . אך אני תוהה אם שנג מה וחיי שנג מה חד הם . את שנג מה אני כמובן מכיר אך מעולם לא נתקלתי בשנג מה שחור .

מאיר72

New member
בדקתי לפי השם הלטיני

אולי מה ששונה זה החלקים האחרים של הצמח? או אולי זה פיחום של הצמח? דרך אגב למה אתה צריך את זה?

nitzano

New member
למה צריך

נשאלתי על תפקודו ושימושו אצל נשים בתקופת המעבר הסובלות מגלי חום והזעה . מכיוון שאינני מכיר עשב זה בתפקודו הסיני , נמנעתי ממתן תשובה .על סמך מה שקראתי על צמח זה , תפקודו (ככל הנראה - ברפואה הקונבנציונלית) מסייע בהחלשת התופעות הנ"ל. אך שוב , אותי מעניין תפקודו הסיני .

למעלה